Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A jaróka már nem "divat"?...

A jaróka már nem "divat"? Nektek van?

Figyelt kérdés

lassan időszerű lenne beszerezni egyet, de mostanában mindenhol azt olvasom, hogy nem egészséges, mert a babák korábban felállnak benne, mint kellene. De ha szabadon engedem a lakásban, akkor is belekapaszkodhat mindenbe. Nézegettem babakarámot is, de szerintem ez ugyanolyan, mint a járóka.

Én egyébként inkább a hideg padlótól féltem.

2013. okt. 10. 22:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Mi újszülött korától használtuk a járókát( állítható magasságú), hogy kint legyen velünk a nappaliban a baba. Mikor elkezdett kúszni mászni, akkor már csak akkor tettem bele, ha szükséges volt( wc-re mentem stb. )"

Ezt szó szerint írhattam volna én is, mi is így használtuk. Nem állt fel hamar a babánk.

Egyébként akik annyira ellenzik azok is kénytelenek bizonyos helyzetekben pár percre biztonságba helyezni a babát. Ők olyankor beteszik a kiságyba, ami semmivel nem jobb, sőt. Arról meg ne is beszéljünk, hogy sokszor olvasom itt, hogy nekik nincs járóka, mert az nagyon káros. Ha főz, vagy valamit csinálnia kell, akkor beülteti az etetőszékbe, vagy a pihenőszékbe. Nem tudom a járóka mennyivel gátolja jobban a mozgásfejlődést, mintha a gyerek le van kötözve.

2013. okt. 11. 08:36
 12/16 anonim ***** válasza:
Nekünk babakarámunk van, nagyon jó találmány. Sajnos sok a balesetveszélyes dolog a házban (szintkülönbség, lépcső, tv állvány stb.) amit nem tudok elpakolni. A karámban megvan a mozgástere és nem tud hozzáférni a balesetveszélyes dolgokhoz. Padlólap van ami itt is hideg, a szőnyegen egy vastag pokróc van még leterítve, ezen játszik. Ha a karámba kapaszkodva feláll, akkor a bútorba kapaszkodva is felfog állni. Járókánk is van, de az kicsi és sosem szerette, ezért nem használjuk.
2013. okt. 11. 08:42
 13/16 anonim ***** válasza:
34%

Nincsen nekünk,nem teszem egész napra ketrecbe a gyereket.A kiságyban mellesleg ugyanúgy fel tud állni ha akar.Én nekem kiságyban volt alvásidőben,amúgy mehet amerre lát.Kinn tanult meg felállni a szobában ágynál,játszószéknél és csak utána a kiságyban és 8hónaposan.Barátnőm kislánya még nincs 7 hónapos és már áll és szintén nincs járókájuk.Hugom 5,5hósan felállt,10hósan járt és neki sem volt járókája.

Nem kell félteni a hideg padlótól,fel kell alul öltöztetni jobban.

2013. okt. 11. 09:44
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Ezt mindenkinek szíve joga eldönteni. Semmi baja nem lesz a gyereknek a járókától. Már kicsit túlzásba viszi a 21. század a modern gyereknevelést. A járóka egy biztonsági eszköz, amit ha valkinek praktikus akkor használja.

Nekem nem lesz, de nem azért mert félek a baba lelki sérüléseitől hanem azért, mert nem fér el még az is a másfél szobás panelban.

Te pedig hallgass az ösztöneidre, sokkal többet fognak segíteni, mint a könyvek, meg mindenki jótanácsa!!

A 21. századi gyereknevelés kiöli a nőkből az ösztönt, már csak lexikonokból tudnak gyereket nevelni, sőt szeretni is csak könyvekből tudnak.

Attól nem leszel rossz anya, hogy járókát veszel a kicsidnek!!

2013. okt. 11. 10:17
 15/16 anonim ***** válasza:

Nekünk műanyag 1méter*1 méteres, elemeire szedhető, színes, ultrakönnyű járókánk volt (az alós 1 négyzetméteres lapot is ketté lehetett hajtani, így villámgyorsan lehetett elpakolni, lehet vinni kocsival stb.

DE: én otthon akkor és CSAK akkor tettem bele a babámat igen kevés időre (mondjuk 10-15 perc), amíg mondjuk wc-re mentem és nem akartam, hogy felügyelet nélkül maradjon egy percre is és nem jött utánam persze a wc-be.

Vagy ha a konyhában olyan munkát végeztem (pl. forró sütőajtó rendszeres kinyitása) aminél tudtam, hogy nagyon balesetveszélyes, ha ott mászkál, esetleg odabelekapaszkodik, vagy elesik stb.

általában akkor mostam fel, amikor aludt, de ha kiömlött valami vagy úgy alakult, hogy az ébrenléte alatt kellett gyorsan felmosni, akkor amíg gyorsan megcsináltam és felszáradt, addig is oda betettem, hogy ne csússzon el rajta, ne nyalogassa esetleg a nedves padlót vagy nehogy magára borítsa a felmosóvödröt pl. úgy, hogy a hátam mögött odamászik gyorsan :)

Mások a kiságyba teszik ilyenkor a babájukat, én direkt nem akartam, hogy az ágyat alváson kívül is másra használja, esetleg ott járkáljon, ugráljon, kitapossa az ágybetétet- mert akkor már nem olyan kényelmes ám rajta feküdni.

Nálunk ez vált be és nem bántam meg, hogy megvettem.

Később, amikor már nagyobb volt, akkor arra használtuk, hogy kint altattuk benne a jó levegőn (tettünk még bele plusz vastag plédet, illetve rá tudtunk dobni egy szúnyoghálót az egészre- kényemesen elfért és szeretett a friss, mozgó levegőn pihenni.

Alapvetően viszont én is annak a híve voltam, hogy csak azért, hogy nekem kényelmes legyen, azért nem szabad elzárni őt- csak akkor, ha az számára lehet balesetveszélyes és csak addig, amíg ez fennáll.

Később arra is jó volt, hogy pl. takarításkor oda gyűjtöttem bele a játékokat- amikor pedig már végképp csak játéktárolóként funkcionált, akkor megszüntettük.

Ha nagyobb biztonságban érzed magad tőle, nyugodtan vegyél.

2013. okt. 11. 10:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Kisfiam.Össze vissza törte magát a kiságyba alvásközben már 5 hónaposan.Így vettem neki egy hatalmas régi fajta járókát.Abban biztonságban alszik van helye ficánkolni és azóta nem kell fel éjszaka!
2013. okt. 11. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!