A jaróka már nem "divat"? Nektek van?
lassan időszerű lenne beszerezni egyet, de mostanában mindenhol azt olvasom, hogy nem egészséges, mert a babák korábban felállnak benne, mint kellene. De ha szabadon engedem a lakásban, akkor is belekapaszkodhat mindenbe. Nézegettem babakarámot is, de szerintem ez ugyanolyan, mint a járóka.
Én egyébként inkább a hideg padlótól féltem.
Nekünk nincs, engedem szabadon a lakásban.
Ha wc-re megyek nyitva hagyom az ajtót így rálátok, a konyha is gyerekbiztossá lett téve kb. 1 m magasságig.
A lányom viszonylag korán felállt és elindult, de sosem erőltetem.
Ha a maga ütemében fejlődik, az nem baj, ha belekapaszkodik a szekrénybe, ágyba és úgy álldogál.
Nálunk csak a szobában van szőnyeg, amúgy parketta és járólap van a lakás többi részében.
Itthon harisnya+nadrág van rajta +1 zokni, így sosem fázik.
Nem, nekünk sincsen. És nem csak az a "baj" vele, hogy feláll benne korábban, hanem hogy a szabad mozgásban gátolja, ezzel akadályozza a fejlődésben, nem úgy jön-megy, kúszik, forog stb, mint ha kinn lenne a padlón. Tehát a mozgásfejlődésben és gyakorlásban is gátolja(ami viszont nagyon fontos lenne az idegrendszeri éréshez is) és előrehozza azt a mozgásfajtát, amivel még ráérne..
A szakemberek, konduktorok nem javasolják...mint semmilyen más eszközt, ami gátolja a szabad mozgásban, mondjuk bébikomp...
Úgyhogy ilyen alapon a babakarám sokkal jobb, mert egész nagy tereket le lehet vele rekeszteni, ami már lehetővé teszi a mozgást...
Én plédre raktam a lányom, amíg volt értelme. Aztán később leforgott róla, forogva közlekedte be az egész lakást :) Onnantól jobban felöltöztettem, ha hideg volt a padló...
Nekünk van. Lányom 6 hónapos korában kapta, 8 szögletű 120 cm átmérővel, jó nagy, nyitható ajtóval. Én az ágyba nem szerettem betenni, amikor főztem, teregettem stb, mivel az ágy alvásra való sztem. Nem töltött benne órákat, 5-10 perceket, ahogy alakult, valóban korai mozgásfejlődésű volt a lányom.
Egyébként a napjaink jelentős részét a földön töltöttük, kompot nem használtunk, sem jumperoot, azok sokkal ártalmasabbak, ill az is szerintem ha a valaki a 4-5 hónaposát sportkocsiba ülteti!!!
Kisfiamat 1 hónapos kora óta járókába tettem, mivel kicsi köztük a korküli a nagy meg néha túl megszeretgette vagy véletlenül rá táncikált stb A kicsi mozgásfejlődése gyorsnak nem mondható, szal őt nem gyorsította:) Őt sem hagytam bent 10-15 percnél tovább.
Mi újszülött korától használtuk a járókát( állítható magasságú), hogy kint legyen velünk a nappaliban a baba. Mikor elkezdett kúszni mászni, akkor már csak akkor tettem bele, ha szükséges volt( wc-re mentem stb. )
Off! A kisfiam állandóan a fóldön volt, masszíroztam, babaúszásra jártunk, és ezek ellenére nagyon megkésett a mozgásfejlődése. A második gyerekem többet volt a járokában, masszázs, uszi kimaradt, mégis az átlagnál kicsit korábban csinált minden mozgást.
Én is elleneztem, meg úgy voltam vele minek, helyünk sem nagyon volt, de aztán örültem, hogy kaptunk egyet.
Nem egésznap tettem bele,tehát sokat volt a szobában, vagy előszobában, ha addig is kimászott :), de jó volt, hogy pl mikor főztem akkor tudtam, hogy tuti sehová nem mászik fel, mert egy jó darabig nem tud még lejönni a kanapéról egyedül, meg nem ránt le semmit, hiába pakolsz el úgyis talál valamit amire nem gondolsz. Nem állhatsz ott nonstop mellette.
Mi addig használtuk, amíg már biztonsággal le tudott jönni a kanapéról, ágyról. Hiszen hamar megtanul felmászni, de eszébe sem jut, hogy nem mindegy hol ül le és mikor vetődik hátra a kanapén, szóval akár a legszélére háttal is képesek leülni, ezért kell figyelni, jó nagyot borulna amúgy és lehet pont főzök, nem tudnék mindig beszaladni mi van éppen. De ezt megtanulja, csak kell pár hónap. Utána is lehet borulás, mert rohangál de akkor már jobban tudja mit lehet, mit tud saját maga.
Hidd el jó dolog, de ne abba legyen egész nap. Amúgy az enyém szerette tényleg, volt hogy abba aludt el délelőtt, megörült mikor betettem és elaludt
Mondjuk a miénk jó tágas volt, nagyobb jóval mint egy kiságy. Használtat kaptunk valakitől jó volt, nem is vennék újat.
Ha a babakarám elfér nálatok az mégjobb, még több a hely, akár te is be tudsz oda menni játszani, nem kell annyira emelgetni, mint egy járókából.
A hideg padlóra meg szőnyeg vastagot tegyél, vagy akár alá habtapit, ha nagyon hideg van nálatok és arra vékony szőnyeg. A habtapit én is néztem, de belegondoltam, hogy az én gyerekem mindent szétszed, az sem sokáig maradna egyben, akkor meg minek.... nem szőnyeg funkciója lenne, hanem játék. vagy lehet kapni egybe is ami nem puzzle, hanem szőnyeg méretű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!