Nem koraiak ezek még 5 és fél hónaposan?
A kisfiam 5.5 hós,és már fel akar ülni.Ha félülőhelyzetbe teszem,már fel is tud ülni egyedül,de még nem tudja magát megtartani.De már akkor is próbál felülni ha fekszik.Már nagyon nem szeret feküdni.
A másik dolog pedig az,hogy ha hasra fordul,akkor már nagyon szeretne négykézláb mászni.A lábait húzza be maga alá,csak a kezével nem tudja még,hogy mit kell csinálni,ezért nem halad előre,és elkezd sírni,mert nem sikerül neki,de nem adja fel,minden egyes hasra fordulás után gyakorol.
Nem koraiak ezek a dolgok még??8 hós gyerekek szoktak ülni meg négykézláb mászni,nem tudom mit akar még 5 és fél hósan?!Vagy ez normális dolog?
7-8 vagyok :D
bocs a 8. "válaszért", így hagytam a gépet és a nagyfiam is gyakorizott kicsit :D
a 7. válaszomra meg nem nagyon értem a lepontozást, megírtam, hogy nálunk hogy alakult a mozgásfejlődés, tehát nem kell aggódnod szerintem, mert vannak babák akik kicsit gyorsabban haladnak ebben a korban, erre ez nem hasznos? :)
Én nem pontoztam le senkit sem,én mindenkinek zöld kezet nyomtam!!!!
Természetesen tudom,hogy minden baba másképp fejlődik.Köszönöm a 10-es válaszolónak,így már tudom mi a kúszás és a mászás :) Elnézést a tudatlanságom miatt,első babám :))
Akkor tulajdonképpen úgy fejlődik a kisfiam,ahogyan kell..nem fog semmit sem kihagyni,mindent szépen egymás után fog csinálni,mint ahogyan a nagykönyvben meg van írva?!Az jó lenne,nem szeretném,ha bármit is elkapkodna.Van ideje bőven,és haladjon csak azon a létrán szépen fokról-fokra :)
Köszönöm mindenkinek a válaszát :)
Mindegyik babának meg van a saját üteme. Lányom 5 hónaposan kutyázott, kerek 6 hónaposan mászott, de 7 hónapos elmúlt mire egyedül ült.
Kisfiam mindenben jóval későbbi, ő is 2-3 hónaposan húzta fel magát ülésbe, aztán mikor a kúszásba belejött az ülés nem volt már olyan fontos neki:)
Ne erőltess semmit, később se tedd kompba stb, ha magától csinálja amit, akkor baja nem lehet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!