Csirkemájat 3 hónaposan?
2,5 hónapos a babám, kizárólag szoptatom, és 4-5 hónaposan gondolom kiegészíteni neki a tejcit esetleg almával, tökkel, majd krumplival, barackkal.
Anyósom azonban akárhányszor beszélünk, elmondja, hogy szüksége van a babának másra is, nem elég a tej (én ezt nem így tudom) és adja neki csirkemájat meg krumplit ha már 3 hónapos, mert ő is minden nap azt adott a férjemnek összeturmixolva, és nézzem meg, milyen egészséges. (hozzáteszem, allergiás mindenre, amire csak allergiás lehet egy ember)
én már mondtam neki, hogy nem akarok adni neki húst 3 hónaposan, sőt semmit, de mindig mondogatja, hogy majd vashiányos lesz, meg beteg, meg mit tudomén.
Szerintetek igaza van? ÉS ha nincs igaza, hogyan magyarázzam meg neki,hogy jó úgy, ahogy csinálom?
Alapszabályok:
Nem adunk májat 3 hónaposan.
Nem hagyjuk anyóssal egyedül a gyereket 3 (4-5-6 stb.) hónaposan. (NEM neki szültük, mindenki oldja meg a saját problémáit. Rendben van, hogy a szülők segítenek, de alapvetően a szülők nevelik a gyereket. Én nem hagynám egy ilyen anyósra, az 1000%.)
Amúgy meg nem értem, mi a kérdés, ha a férjed mindenre allergiás...
Ha ennyire rád akarja erőszakolni a hülyeségét és nem tágít, én bizony helyre raknám... Na nem azért mert olyan bátor és agresszív típus vagyok, de egyet megfogadtam, a gyerekemet én nevelem és ahogy én gondolom a dolgokat, úgy lesz.
Anyukám 3 hósan krumplit akart adni a babámnak, én elmagyaráztam neki hogy ma már másképp működnek a dolgok és szépen lassan kell mindent, hagyja rám, majd én tudom hogy mit mikor kell. Nem is volt ezzel gond, elsőre megértette.
Ne hagyd magad, mond meg neki hogy igen, tisztában vagy vele hogy régen a 3 hónapos gyerekkel tejbegrízt etettek tehéntejből, de a mai világban más van és te ez szerint szeretnél cselekedni. És mond el neki hogy ha titokban ad valamit a gyereknek abból baj is lehet, ráadásul ha kizárólag szoptatod nem is kell még bekeverni pépekkel a szoptatásba. Anyatejes babákat elég 6hósan hozzátáplálni, persze ettől nyugodtan eltérhetsz.
De nem csirkemájjal kell kezdeni.
Ne hagyd magad, a Te gyereked!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!