Lehetséges, hogy nem veszik fel a 3 éves gyermeket óvodába, ha az anyuka otthon van egy pár hónapos csecsemővel?
Gondolom attól is függ, hogy mennyi helyük van. Úgy tudom csak a nagycsoport kötelező, az iskolai előkészítés miatt.
Nálunk is csak félnaposra veszik fel azt, akinek a kisebb tesvérével otthon van az anyuka.
Irasd be idobe, es ha kell, iratkozzal fel tobb ovodaba is! Valahova mindenkepp add be, kell neki a tarsasag es neked is konnyebb csak az egyikkel otthon lenni, mint a kettovel.
Szerintem ez attol fugg, hogy abba az oviba eppen, ahova ti tartoztok, mennyi jelentkezo van. De jarj utana, es vidd csak, jot tesz nekik az ovi.
"Igen. És jól is teszik. Aki otthon van a picivel az ne dugja be 3 évesen oviba a nagyot. Mehet később is."
Válaszom erre az, hogy nem bedugja, hanem beíratja, és igen is jó a nagyobbik gyereknek az ovi, mert vele egykorú gyerekekkel tud játszani. Szerintem igénylik már ebben a korban,vagy esetleg 4 évesen érdemes már oviba járatni, ha van rá lehetőség.
Az én fiam járt oviba, és 4 éves volt mikor megszületett a kislányom. Egy ideig otthon volt velünk, mert féltem hogy féltékeny lesz, meg aztán nehézkes is volt januárban a hidegben a picivel együtt elvinni az oviba. Aztán másfél hónap múlva rájöttem, hogy ez nem mehet így tovább. Én kiborultam, mert a fiú csak azt érezte, hogy a picivel foglalkozok,pedig igyekeztem vele nagyon sokat játszani. Ez nem volt elég, neki a gyerekek kellettek!
Ugyanakkor azokat a szülőket elítélem, akik nagyon későn mennek a gyerekükért. Én mindig ott voltam ahogy felkelt a déli alvás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!