Oltassam be az 1 eves gyermekem H1N1 virus ellen?
Ez tényleg hihetetlen...
Igen oltasd be!
Szia! Pánik az van rendesen...én is elgondolkodtam ezen, de nem oltatom be. Inkább megpróbálom erősiteni az immunrendszerét. Ukrajnában nincs meg az alapvető higiénia sem ( lehetett hallani), reméljük sikerül elkerülnünk a bajt. Ha mégis elkapjuk, a lefolyása ugyanolyan mint a "rendes" influenzának, a piciket érdemes megmutatni orvosnak szerintem a legelején.
De én is tartok tőle nagyon!
Persze, a pánikot itthon is kelteni kell (múltkor az RTL-ben azt mondták, hogy direkt az erős immunrendszerű embereket támadja, na persze!) mert két hete arról szóltak a híradások, hogy kevés vakcina fogy. A gyógyszergyártóknak pedig ez nem jó.
Akik itthon meghaltak ebben, azok mind betegek voltak, (tődő probléma, a másiknak is volt valami akut betegsége, szóval egészséges ember még nem halt bele itthon).
Egyébként az újságokban meg azt olvastam pár napja, ha elkapjuk, akkor ne vigyük a gyereket közösségbe, hanem szépen maradjunk otthon (persze miután orvos látta), és kúráljuk.
Keress vissza a keresőben, minden nap van ehhez hasonló kérdés....
én nem oltatom be az tuti
Én beoltatom magam, és a férjem is, ő sokat jár közösségbe, és hazahozott már egy náthát, amit sikerült az egész családnak elkapni. 3 hónapos pici babám van, nincs segítségem, akire számíthatok betegség idején, nem tehetem meg azt hogy egy hétig betegen fekszem.
Egy virológus professzor egyébként azt mondta egy interjúban, hogy az oltás abban segít, hogy a betegség ne 5 napig tartson, csak 3, és ne 39 fokos legyen a láz, csak 38. Szóval ha beoltatod, akkor sem tuti, hogy nem kapja el, csak enyhébb lefolyású lesz, nem terheli meg annyira a szervezetét.
Amúgy azért a fiatalokra veszélyes ez a vírus, mert hasonlít a 60-as évek beli influenzára, amit az idősebbek nagy valószínűséggel egyszer kétszer már elkaptak, tehát a szervezetük rendelkezik valamiféle immunitással. A fiatalabb korosztály még soha nem találkozott ezzel a vírussal, ezért rájuk nézve veszélyesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!