Mennyire vagytok csendben-mig alszik a baba?
Kisebb korában akár flexelhettünk is volna a füle mellett, akkor se ébredt volna fel.
Most 9,5 hónapos, már 1-2 hónapja vigyáznom kell, persze nincs síri csend, teszek-veszek, a TV is szól néha, de a hirtelen zajokra (akár az ajtó nyikorgása) is sokszor felébred sajnos.
Én is ha alszik, bezárom a szobaajtót, sokszor kimegyek a konyhába, annak az ajtaját is bezárom, így tudok nyugodtan mosogatni, főzni, csörömpölni.
Nem félek egyedül hagyni hiszen a kiságyban alszik, baja nem lehet, ha meg felébred úgy üvölt egyből, hogy 2 zárt ajtó és rádiószó mellett is meghallom.
Én próbálok csendben lenni. Nappal kint szunyókál a nappalaiban, gépezek, ide-oda megyek, felteszem az ebédet, de alapvetően csendben vagyok. Sosem megy a tv, csak max. este.
Délután is ez van nagyjából, mert a lányom nem sírva kel, hanem mondja, hogy ana, ana. Nem szeretném nem meghallani, ezért nem csukom be az ajtókat. Nagy családi házban lakunk és du. az ágyában alszik, ami a hálónkban van, elég messze mindentől. Mondjuk ekkor filmet is nézhetek, vagy ilyenek, de nem üvöltetve.
Porszívó, turmix neki túl hangos, de az egyéb mindennapos tevékenységekre nem ébred fel.
Mosogatok, mehet a mosógép, nézek sorozatot, telefonálok, takarítok.
12.vagyok
Egyébként nekem kisebbként is fura módon úgy hangzott a magyarázása hogy aja gyeje be :D Egy ideig ezzel jelezte hogy felkelt,7-8hós korától meg kiabál,hogy enye-enye vagy aja aja.
Szerintem a külön szoba az ideális,ha nem feltétlen csukott ajtóval is.Lehet tenni venni is,de most magamból kiindulva,hogy nem tudok mosógépre,porszívóra aludni,így neki sem kapcsolom be.
tavaly májusban született a kisfiam (első baba), persze jöttek a jó tanácsok, ne síri csendben altassam, mert akkor hozzászokik, lépni nem lehet majd tőle a lakásban.
persze kezdő anyaként megfogadtam, este is ment a tv, éjjel is halkan, de a gyerek csak ordít, nem alszik, mi baja lehet?
fáj a pocak? éhes? mi lehet a baj?
a zaj. az volt a baj. nem lehet "beidomítani" egy babát, aki nem tud zajban aludni, hogy "majd úgy is megszokja, jobb lesz úgy"
nem. lekapcsoltam a tv-t, megnyugodott, nem sokra rá, már pár éjszakát át is aludt. én sem tudok zajban aludni. most 16 hós, még mindig csendben alszik.
Alattunk lakást újítanak, mikor a főfalat fúrják/réselik (panel) olyan mintha a fülünk mellett csinálnák... szóval túl sok mindent nem tudok tenni :) de a babám hatalmasakat tud szundítani így is, csak én aggódom, hogy nem tesz e rosszat a fülének az állandó zaj.
Egyébként ha épp csend van, akkor az első 10-15 percben szoktam csendben lenni, amíg még nem alszik mélyen, utána csinálok mindent rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!