Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha megeszik a 6 hónapos fiam...

Ha megeszik a 6 hónapos fiam egy egész üveg bébiételt, vagy valami újat kóstol, van hogy több órán keresztül sír éjjel, amíg nem kakil. Túl sokat eszik, vagy az emésztése nem állt még be a szilárd ételekre? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Almát, krumplit, körtét, céklát, őszibarackot, sütőtököt, répát kapott eddig, de sok közülük meghajtja, de a céklától pl szorulása lett. Ti hogy oldottátok meg, hogí ne viselje meg ennyire a babát az átállás?
2008. júl. 3. 09:36
 1/4 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem leírni, hogy szopizik, eddig csak anyatejet kapott. Az evések mellé is igéynli a cicit, még egy szopizást sem tudtunk elhagyni.
2008. júl. 3. 10:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg az a baj,hogy nem állt át szilárd ételre.Szerintem ne adj neki egyszerre egy egész üveget.Egy héten csak egy új íz,és ne váltsa ki az egész étkezést,csak egy kicsit kell megkóstoltatni.

Én nem is kísérletezem a bébiételekkel,hanem először almát reszeltem neki.Aztán krumpli,sárgarépa,fehérrépa;majd ezek kombinációi.Nagyjából ezzel telt el az első hozzátáplálós hónap.Utána jött a többi.Minden egyes új íz után vártam 5 napot a következővel.Addig az előzöeket,vagy azok kombinációit adtam neki.

Igyekszem mindig az idényzöldségeket,most épp a húsok vannak porondon.Töbnyire valami korábbi zöldséggel együtt turmixolva némi húslevessel.(Tejtartó zacsiban fagyasztottam le húslevest,így adagokra van szedve.)

2008. júl. 3. 11:39
 3/4 anonim ***** válasza:

Azt nem írtad, mióta esztek. én kb 1-1,5 hónapja etetm főzikkel és ilyeneket még em kóstolt, főleg nem őszzibarackot és körtét. Azzal én még várnék. És minden kaját krumplis anyatejjel vizetek be neki.Alma-krumpli, répa-krumli, ez ment kb 2-3 hétig csak, utána jött a sütőtök krumplival, majd a brokkoli, főzőtök, fehérrépa, borsó. És először csak 1 kiskanál, másnap kettő, és így több és több. Az új ízből keveset, nehogy allergizáljon, vagy meghajtsa.

És kaja után fél-egyórával,szopcsi. Nekeünk így jó. Délbe és este 6 körül eszik főziket. Mindent anyatejjel adok neki.

Sok sikert.

2008. júl. 3. 12:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Megpróbálom lasan hozzászoktatni az ízekhez, köszi a segítséget nektek!
2008. júl. 3. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!