Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan csináljátok a takarítás...

Hogyan csináljátok a takarítást, főleg a konyhát? Hogyan törődtetek bele az állandó maszatba?

Figyelt kérdés
Én már azon kapom magam, hogy állandóan sika-mikálok. Egy éves gyerek mellett akárhogy vigyázok minden csupa mocsok, szétpakolva az egész lakás. Ti hogyan csináljátok?
2013. szept. 13. 14:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

A Tündérke anyukája vagyok.

Kezd elegem lenni azokból, akik azt hiszik, egy jólnevelt gyerek így született, vagy szobanyövény természetű!

NEM! Ő is próbűálkozik!! Húhúú, és nem 15x, vagy 20x, ahogy a kedves kérdező gyermeke, hanem vagy 50x is, DE ha csak mondanám, h nem szabad és hagynám, h nyitogassa, amit pl nem engedek, akkor persze, h nyitogatná!!! DE ha nem szabad, akkor nem csak kérem, vagy énekelek Neki, hanem ott állok és elveszem szépen finoman a kezét, ha oda nyúl és azzal együtt mondom, h nem!! Egy idő után elég lesz a szó is, de sokáig ott kell állni és következetesen tanítgatni, nevelni!!!

Attól, pedig, h tiszta és rendezett a lakásom, nagyon nagyon sokat foglalkozom a lányommal, szupar a kapcsolatunk, egy nyitott kedves, barátkozós gyerek, DE nem megy el pl igegennel, vagy akit nem ismer eléggé, már próbálták. :D

Tehát helyén van a kis szíve, az esze és mindene, mert rengeteg szeretete kap, mesélünk Neki és sok közös játék van.

Akik ezt írják, azok sajna féltékenységből teszik, ezt már töbször tapasztaltam, mert nem értik más anya hogy tud megfelelni jó anyaként, háziasszonyként, feleségként és még a barátokra, magára is marad idő?? Hát igen, kérem, meg lehet csinálni, csak szervezés, terezés, ügyesség és eltökéltség kérdése....

Más titkom nincs, és mi így vagyunk boldogok, és a kicsi is.

Nem attól lesz elégedett egy gyerek ha egész nap egy nyúzott lestrapált anya legozik Vele fásultan, hanem attól, h amikor játszunk az jókedvű és önfeledt, de előtte közösen takarítottunk, teregettünk és látja, h van teendője is anyának, nem csak a panaszkodás. ;)

Szóval hajrá! ;)

2013. szept. 14. 08:48
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként nem attól lesz egy gyerek "szobanövény" , h nem foglalkoznak Velük, mert attól pont egy frusztrált "rosszalkodó", eleven, akaratos, és türelmetlen gyerek válhat, ha folyamatosan nem figyelnek rá.

Pont az a gyerek nyugodt, akinek a szülei, és a körülményei is nyugodtak és kiegyensúlyozottak, mert minden a helyén van...

A lelkük és a lakásuk is... Na meg a többi. ;)

2013. szept. 14. 08:51
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, ha megtaláltad életed értelmét!

engem kicsit sem érdekel, ha néha épp úszik a lakás. és a gyerek is kiegyensúlyozott és mindig vidám annak ellenére, hogy nincs minden nap felmosva mindenhol.

tudom magamról, hogy nem vagyok túl ügyes szervező, de ha az lennék, egy nap akkor is csak 24 óra és nem fér bele mindig minden.

csak azért akadtam ki, mert a kérdező tényleg segítséget szeretne kapni, hogy ne érezze magát rossz anyának. erre csak még jobban földbe döngölték néhányan. akinek sikerül megtartani az egyensúlyt,az örüljön és próbáljon tényleg segíteni

2013. szept. 14. 09:12
 14/23 anonim ***** válasza:

Ebben igazad van, de ha valaki nem csinál jól valamit, akkor azt is meg kell értenie, h érdemes lenne változtatni és nem csak azt kell Neki mondani, h ohh, nem baj, nyugi, nálam is áll a kosz... Ha ettől boldogabb, azt nem értem miért van.

Nekem ha valami nem megy, és másnak igen, örülök, h ellesehetek praktikákat, h Ő hogy csinálja...

Szóval én is csak leírtam, h hogyan csinálom, csak úgy látom, h az, ha valaki jól csinálja a nevelést és mindenre marad is ideje, az másokból ellenszenvet vált ki és egyből bántják, h tuti letojja a gyerekét, vagy éppen egy olyan babája van, aki megül a sorokban egész nap! Hát nem!!

Múltkor szóltam a lányomnak, h álljon meg, Ő megállt (15 hónaposan) és egy nő megszolalt mellettem, h az Ő lányát nem így kapta, Ő ilyet nem tud! Erre én megszólaltam: "az én gyerekemnek sem szériatartozéka volt az, h szót fogadjon!" Szóval ha meg van tanítva a gyereknek sok minden, az vagy úgy született, vagy szerencsém van, stb.. Ez azért akkoris szar, h azok, akik valamit jól csinálnak nicsenek soha elismerve, de akiknek nem megy valami azt körbe kell nyalogatni. Érted mi esik rosszul? :(

2013. szept. 14. 09:18
 15/23 anonim ***** válasza:
Inkább írok priviben, mert ez már nem ide tartozik, szerintem.
2013. szept. 14. 09:24
 16/23 anonim ***** válasza:

Oké.

Már folyik is. ;)

2013. szept. 14. 09:57
 17/23 anonim ***** válasza:
45%

2. válaszoló vagyok. Csak, hogy én is beálljak a "szuperanyuk" sorába. Amióta elköltöztem otthonról, szeretem a rendet és a tisztaságot magam körül.

Az anyósom mindig mondogatta, hogy milyen szép rend van nálunk mindig, de majd ez megváltozik, ha megszületik a babánk! Abból indult ki, hogy a sógornőm sosem érte utol magát, sem a gyerek előtt, sem a gyerekkel.

Hát nem így lett, nálam babástól is rend volt, meg tisztaság. Nem hiszem, hogy túlzásokba estem, egyszerűen csak annyi a praktikám, hogy nem végzek dupla munkát. Ha mindent a egyből a helyére teszünk, nem pedig ide-oda pakolgatjuk, nem úszunk el. Ennyi.

Hozzáteszem a sógornőmnek "szobanövény" kisfia van, ahova tette az ott maradt, akár fél napot is. Az én fiam egy energiabomba, felmászott, kipakolt, firkált, futott, szaladt. Mégis megértette, hogy mit szabad és mit nem.

És igen is azt vallom, hogy amit a gyerek kicsi korától lát, azt szokja meg. Szóval jöhetnek itt az anyukák azzal, hogy őket nem érdekli, hogy úszik a lakás, vagy tetőtől talpig maszatos a gyereke, mert hát azért gyerek. Így később is természetes lesz neki a kupi, aztán majd könyöröghet, hogy pakoljon. Majd amikor 5 évesen is kézzel eszik és úgy néz ki közben mint egy 6 hónapos csecsemő, akkor jöhet azzal, hogy hát Ő ilyen kis bolondos, meg nem fejlődnek egyformán a gyerekek.

És igen, tudom, hogy ez nem mindenkire igaz, vannak kivételek.

Attól, hogy rend van a lakásban, még jut éppen elég idő a gyerekemre. Csak szervezés kérdése.

Még egy dolog. A húgom példájából látom, hogy tényleg csak szervezés kérdése a dolog. Ő szeretné a rendet és a tisztaságot, de egyszerűen nem képes az idejét normálisan beosztani. Folyton leragad felesleges apróságok mellett. Egy egyszerű porszívózásból képes eljutni a lomtalanításig. Vagy a gardróbba addig nem hajlandó bepakolni a ruhákat, amíg abba nincs tökéletes rend és nincs kilomolva. Amire persze sosincs ideje, így a tiszta ruhák hegyekben állnak minden felé. Hiába próbálok neki segíteni, tanácsot adni, egyik fülén be, a másikon ki. Szerinte Ő csinálja jól , én meg bogaras vagyok. :)

Szóval aki nem jut a teendői végére, az először nézzen magába, hogy vajon jól osztja be az idejét? Nem akad el felesleges dolgoknál?

2013. szept. 14. 15:11
 18/23 anonim ***** válasza:

Végre még valaki, aki egyetért!! Köszii!!

A 16 hós tündérke anyukája, alias "szuperanyu". :D :)

2013. szept. 14. 19:16
 19/23 anonim ***** válasza:
Hát az biztos igaz, hogy amit kicsinek lát a gyermek , azt később is normálisnak fogja látni és aszerint fog ő is cselekedni. DE azért ne bántsuk egymást, szerintem nem azért kérdezgetünk itt, hogy aztán vérig sértsük a másikat. Mindenki úgy csinálja, ahogy! A kérdező is csak arra volt kíváncsi :'...Ti hogyan csináljátok?" Hát szerintem kedves kérdező, próbálj te is egy olyan rendezett időbeosztást készíteni magatoknak, hogy amit szeretnél megcsinálni, azt tudd is megcsinálni 24 óra alatt, ahogy fogalmazott itt valaki. Látod páran próbáltak tanácsot adni. Sok sikert!
2013. szept. 15. 15:26
 20/23 anonim ***** válasza:

szuperanyukák, mennyit alszotok? :)

Nálunk alap tisztaság megvan, de azért nincs minden nap felmosva, és poros a tévé is.:)

De én tudom is, hogy mikor lehetne még takarításra időt szánni, de azt is tudom, hogy ahhoz, hogy ne legyek házisárkány, szükségem van kb 7 óra alvásra, és egy kis netezgetésre... :)

Nektek ilyenekre hogy jut idő?

Dolgoztok, vagy otthon vagytok még?

Kérdezőnek: nekem 2 és 4 évesek a lányok, és hiába takarítok, valami mindig történik. Én inkább egy fontossági sorrendet alakítottam ki, hogy mi az, ami mindenképpen kész legyen (és ez nem sok meló), a többi pedig majd amikor lesz időm. Soha nem állok tétlenül, valamit mindig csinálok, megfogok.

De egyébként az is igaz, hogy majd kialakul, mit hogy tudsz rendben tartani.

2014. máj. 30. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!