Ki hogy csinálja a tápdszert? Hidegen, melegen? éjszakára előkészititek vagy frissen csináljátok?
Figyelt kérdés
2013. aug. 18. 18:45
1/9 anonim válasza:
Melegen. Hideg vízben fel sem oldódik, el sem lehet keverni.
És előre soha nem készítettem tápszer, mindig frissen csináltam. És ami megmaradt, azt is mindig kiöntöttem és inkább csináltam frisset.
2/9 anonim válasza:
Úgy csináltam, mint az első :-).
3/9 anonim válasza:
Babavízből csinálom így nem kell forralni, mindíg frissen készítem maradékot kiöntöm.
4/9 anonim válasza:
természetesen melegvízbe teszem a tápszert. Egyrészt, mert úgy oldódik, másrészt, mert ez egyfajta "főétkezés", az meg legyen meleg. Ha anyatejet enne, az sem lenne hideg. Éjszakára a vizet cumisüvegbe, azt pedig cumisüveg-melegítőbe tettem. Így az kellő hőmérsékletű volt. Ha felkelt az úrfi, csak a táipt dobtam bele, és ehetett is.
5/9 anonim válasza:
csak eleinte kellett és csak kevés: meleg vízben, éjszakára is frissen, én elkezdtem szoptatni, a férjem addig megcsinálta.
6/9 anonim válasza:
Amikor 40 fok volt, par hetig akkor nem melegitettem a babavizet hanem szobahomersekleten kevertem bele a tapszert, es siman feloldodott. Es eleinte ha nem itta meg az egeszet kiontottem a maradekot. Amikor elkezdtem hozzataplalni akkor egyre tobbszor jartam ugy hogy az elkeszitett tapszert mar nem kerte mert jollakott az etellel (de a biztonsag kedveert elkeszitettem mert ha kellett akkor azonnal kerte ;-)). Onnantol kezdve ha nagyobb mennyiseg maradt azt beraktam a hutobe es a kovetkezo alkalommal megmelegitettem. Semmi baja nem volt a tapszernek, a kisfiamnak is ugyanugy izlett.
7/9 anonim válasza:
Mindig melegen (langyosan) készítem a tápszert, de van, hogy mire megeszi kihűl, akkor már nem melegítem újra, hanem úgy eszi meg. Éjszaka is frissen mindig. A víz előkészítve, csak melegíteni kell, bele a por és kész is. 1x megcsináltam előre, de megromlott mire megéhezett a fiam. Azóta mindig frissen csinálom.
8/9 anonim válasza:
Persze nem kapta el a romlottat, még mielőtt valaki kötekedni kezdene. Kiöntöttem, és csináltam újat. Több idő volt, mintha egyből frisset csináltam volna. Időt akartam spórolni, de balul sült el a dolog. Soha többet ilyen hülyeséget.
(Utolsó voltam)
9/9 anonim válasza:
Víz bekészítve,én a port is előre kiszedem és Sinemillel már így össze van keverve. 30 mp a mikróban bele a por és villával kavarom össze és már kapja is. 1 éves volt amikor kórházban voltunk gasztrón és ott mindig bekészítenek mindenkinek tápszert és azt adják amíg el nem fogy. A fiam ugye akkor mást kapott,mint a többi baba így akkor csinálták és éjjel 3kor hozzám vágták a tűzforró tápszert,utána megcsinálták fél literes üvegbe előre. 60 miliket evett akkor... Így megtudtam,hogy nem baj ha valaki előre megcsinálja,csak 1 adag tápiról legyen szó és a hütőben tárolja. Amikor előre bekészítettem 1 percig mikróztam,ha frissen csinálom szintén 1 perc az életemből így mindig frissen kapja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!