Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti vállalnátok 2. gyereket az...

Ti vállalnátok 2. gyereket az alábbi körülményeket figyelembe véve?

Figyelt kérdés

Szóval 33 éves vagyok, 1 éves múlt a kislányom, mire a 2. megszületne kb. 35 éves lennék, és ugye 35 felett már kockázatosabb szülni, pl. Down kór kockázata nő stb. Ettől is tartok, meg egyéb dolgoktól, de leginkább azt figyelembe véve, hogy a családban férjem ágáról előzményben született már nem teljesen egészséges gyerek, tehát lehet genetikailag is benne van a kockázat, hogy nem lesz teljesen egészséges, vagy bármi baja lehet.

A kislányom szerencsére teljesen egészséges, de férjem mindenképp szeretne 2. gyereket, főként fiút, de én egyke vagyok, nekem elég lenne egy gyerek is, meg félek, ha a 2.nak bármi baja lenne, nem lenne teljesebb az életünk, mint most az egészséges kislányunkkal. Persze jó lenne kistestvér, ha tuti egészséges lenne, még benne is lennék, na meg kislányom is odavan az uncsitesókért, biztos örülne tesónak. Szóval, Ti hogy döntenétek?

2013. szept. 5. 22:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó, azért mielőtt ítélkezel mások felett, gondolj bele azok helyzetébe, akiknek hosszú évekig kell várniuk a babára...vagy szerinted ők már ne is szüljenek?
2013. szept. 6. 19:50
 12/14 anonim ***** válasza:
Én nem ítélkezem,csak írták előttem,hogy nem tudja miért gond,hogy a kérdező 35 felett már nem vállalna,ezért írtam le neki,hogy 40-45 évesen kockázatos és késő.nem ítélkeztem nem kell hisztizni.
2013. szept. 6. 20:11
 13/14 anonim ***** válasza:
Én 34 múltam, 14 hónapos a fiam. Én 30 alatt nem akartam szülni. A férjem szeretne tesót.ők hárman voltak, én egyke vagyok és nem szeretnék szülni. Minden körülmény és lehetőség adott. Nem tartok a betegségektől, jók a ami vizsgálatok és a legjobb uh-s dokihoz feltétlenül el kell menni a szűrések mellett. Én totál padlón voltam 3-4 hónapig szülés után és a kapcsolatunk is most kezd helyre billenni. Ennek nem tenném ki a fiamat és a férjemet. Én a szülés utáni dolgoktól félek, segítségem nem lenne és nem vállalom be, mert nekem kell a két picivel együtt lennem és a napi dolgokat megoldanom. Dolgozni is szeretnék visszamenni, ha 1-2 évre mennék, 36 lennék mire szülnék leghamarabb, korban beleférne, de a fentiek miatt kevés az esélye. Ha kétséged van, ne vágj bele, mérlegelj.
2013. szept. 6. 21:59
 14/14 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi mindenkinek, aki válaszolt.

Igen, férjem szeretne egy fiút is, és persze nincs rá garancia, hogy fiú lesz, lehet, hogy lány, és akkor 2 lánya lenne. :) Igen, nekem nincs tesóm, és eddig úgy gondoltam bőven elég 1 gyerek is a mai világban, és mivel nem tudom milyen egy tesó, nem éreztem annyira hiányát sohasem, voltak mindig barátnőim, akikkel megbeszélhettem a dolgaimat. De most, hogy van egy kislányom, valahogy mégis lenne kedvem egy kistesóhoz, meg ő is annyira rajong a gyerekekért. De igen, a 2. babánál már valószínű 35 felett lennék és még vissza szeretnék menni előtte dolgozni. A másik meg amitől félek, hogy bármi baja lehet a családi genetikai előzmények miatt... Emiatt meg úgy vagyok, hogy van egy egészséges, gyönyörű kislányom és boldog vagyok így is!

2013. szept. 6. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!