Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka, aki bár...

Van itt olyan anyuka, aki bár imádja a babáját és az anyaságot, sokszor úgy érzi, hogy hiányzik a "régi" élete?

Figyelt kérdés

Gondolok a munkára, barátokra, bulizásra. Hiányzik e a függetlenség, a kötetlenség, a munkahelyi légkör, az elért sikerek és hasonlók? Ezek miatt van e bűntudatod?

Esetleg aki már jó ideje szeretett volna babát, erről álmodott évek óta, boldog is nagyon, de mégis úgy érzi, hogy hiányzik a másik élete?

Csak kíváncsiságból tettem fel a kérdést, nem vita keltésnek szánom.

2009. nov. 2. 11:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Lehet,hogy engem is lehurrognak a többiek(lepontoznak)azért amit írok.Nekem már van egy 12.éves nagylányom.Vele sem volt könnyű(sokat betegeskedett).Ezért én nem is akartam második babát,de ő nagyon szeretett volna egy tesvérkét.A pici lányom most9.hónapos és imádom(imádjuk).De!vele sem egyszerű!Ekcémával született,hörgőszűkülete van,már 3x voltunk kórházba vele.Tudom,hogy ezeket kinövi(mint a nagy is),de elég beteges mindíg van valami gond.Teljesen kivan már az idegrendszerem.Ráadásul még 1 éjszakát sem aludt végig,már nagyon fáradt is vagyok.Ezért sűrűn megfodul a fejembe(hiába imádom),hogy kellett ez nekem,most,hogy már végre lenne egy kis nyugim?A bezártság is borzalmas és egy így lesz még egy darabíg.De nem baj,gyönyörű a kiscsaj,és majd idővel biztosan lesz jobb is!
2009. nov. 2. 12:26
 12/19 anonim ***** válasza:
52%

11 hónapos a babám, kb eszembe se jut a "múltam", nem hiányzik semmi, se a munkám, se a bulik. Olyan jó itthon lenni a babámmal, imádom ezt a helyzetet most :)

Egyébként megértem azokat az anyákat, akik visszavágynak, abszolút nem ítélem el őket!

2009. nov. 2. 12:39
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
szia.az első babámnál volt ilyen érzés.nagyon nehezen tudtam megoldani a feladatokat,pici baba,minden ujj,tanácstalanság,hasfájós stb.szóval akkor nagyon vágytam arra,hogy legyen régi életem is.aztán hipp-hopp elmúltak az évek és ő megnőtt.már nem én voltam neki az első,már ciki volt vele egy buszon menni.már nem bujt oda hozzám,és én nagyon vágytam arra,hogy újra bab legyen,aztán megörültem,hogy újra elkezdhetek élni.de nagyon hiányzott valami.aztán úgy döntöttünk,legyen még egy tesó.még belefér.és most itt van,és én minden percét élvezem.tudom mennyire gyorsan elrepülnek az évek,és minden örömet újra akarok élni,amíg lehet.és most már megtanultam úgy élni,hogy babával is jol érezzem magam,hogy babával is feleség,barát is tudjak maradni.és meglehet csinálni.nem hiányzik semmi mert mindent meglehet ugy szerezni hogy az ember önmaga maradjon,viszont azt el kell fogadni,hogy ha az embernek gyereke születik,már sose lesz ugyanolyan semmi,de épp az a szép benne.
2009. nov. 2. 12:41
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
13 hónapos a babám. 11 hónapos volt, amikor egy napra be kellett mennem dolgozni reggel 8tól du. 4ig. Addig nagyon vártam hogy végre csináljak valami mást is a babázáson kívül, de aznap teljesen kikészültem. Tudtam hogy nem lesz semmi baja, hiszen a nagyik vigyáztak rá, mégis óránként csörögtem, és nem akartam elhinni hogy nincs semmi baj. Hiányzik a régi életem egy picit, de ha a mostani megváltozna, sokkal jobban hiányozna!
2009. nov. 2. 12:43
 15/19 A kérdező kommentje:
Huhh, de sokan írtatok, köszi! :) Látom, ezek szerint nem csak én küzdök hasonló érzésekkel, gondolatokkal. hónapos a babám, tervezett gyerkőc, szerelemgyerek. Nagyon vártam, mindig ere vágytam hogy anya legyek. Előtte sem éltem túl pörgős életet, ezért lepett meg, hogy néha rám törnek ezek a hülye gondolatok érzések hogy valami hiányzik, hogy szeretnék megint fiatalabb lenni, gondtalan. Persze imádom a gyerkőcöt és mindent ami vele kapcsolatos, keményen megszenvedtem vele az első hónapokat, de minden perce megérte. s nem csinálnám vissza, de néha nehéz
2009. nov. 2. 13:02
 16/19 anonim ***** válasza:

Nekem most múlt 7 hetes a kisfiam, a terhességem elejétől kezdve itthon vagyok, veszélyeztetett lettem, nem engedtek dolgozni. Az elején kínszenvedés volt, rengeteg emberrel dolgoztam együtt, akik nagyon hiányoztak, mindig hívtak, hívtam őket. Sajnos messze költöztem a barátoktól barátnőktől, velük is csak neten tudtam kapcsolatot teremteni. De szeptemberben megszületett ez a gyönyörű kisfiú, aki ha mosolyog elolvadok, és minden búbánatom elmúlik. Néha hiányzik, hogy elmenjük moziba, vagy szórakozni egyet, de biztos nem tudnám olyan jól érezni magam mint régen, folyamatosan az járna a fejemben, hogy mi van a kisfiammal.

Sztem teljesen természetes dolog, hogy hiányzik a "múlt", de sztem az anyaságnál nincsen csodálatosabb :)

2009. nov. 2. 13:39
 17/19 anonim ***** válasza:

Hát nekem igen is hiányzik a régi életem, a fizetésemet szinte csak magamra költötem cuccok,bulik ...stb. Nagyon szeretnék ismét inni-bulizni egyet,vásárolni úgy mint előtte de már ezt, tudom, soha nem tehetem meg anélkül hogy ne sietnék vissza a babámhoz. Dolgozni is szívesen bemennék,de nem az hiányzik igazán, ha nem a jó alvások,csavargások ( bár azt együtt is szoktunk ).Barátnőimmel tartom a kapcsolatot de már velük sem lehet másról beszélni, mert vagy már van baby vagy terhesek.:) Ez van hiányzik az az életem is ,de szeretem volna már babát, csak ép nem számoltam ezzel hogy utána nem lesz időm még arra sem hogy egy jot sz...ak.Na meg hogy nézek ki se fodrász,se kozmetikus,se új cuccok. Mert nekem nincs kire lepaszoljam, csak az apja,de néha jó lenne csak kettesbe csinálni valamit. Ja a lakás disznóólhoz hasonlít inkább, mert képtelen vagyok utol érni magam. Nincs sajnos 8 csápom mint a polipnak.:)

De én mind ezzel úgy vagyok, hogy egyenlőre ez van, és imádom a kisördögfiókámat.

2009. nov. 2. 14:01
 18/19 anonim ***** válasza:
Néha rám tör 1 érzés h most fél órát kérek de sajna nem tudok elszabadulni.Azaz igazság h egyedül a páromra merem bizni aki pedig nem akarja elvállalni sose.Másrészt néha arra gondolok h milyen jó volt h pl éjjelesbe letettem a 8 órát aludhattam 1et és ha akartam csak este keltem fel.Szóval csak az alvások hiányoznak.Sose volt túl sok barátnöm igy ök nem hiányoznak akik vannak ök is anyukák.Amugy pedig ha ilyenekre gondolok h kirándulás nagyobb élmény a manóval menni és nézni h mennyire elcsodálkozik mindenen.Imádom a pici lányomat és nem cserélném el soha a régi életemért.3mas ikres anyuka nem csodálom h néha sok.1 babával is sok néha nemhogy hárommal:)Mindenkinek jó babázást és sok energiát a gyerköchöz!
2009. nov. 2. 14:01
 19/19 anonim ***** válasza:
Hiányzik is meg nem is!!!Van,hogy este elmegyek pár órára,de már annyira hiányzik,és valamiért bűntudatom is van ha nem vagyok vele!pedig azután lépe le kicsit mikor már alszik!!A munkám egyáltalán nem hiányzik,se a kollégák!!!
2009. nov. 2. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!