Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meséltek 1éves babátokról?

Meséltek 1éves babátokról?

Figyelt kérdés

Minden érdekel,mit és hogyan eszik,iszik.Mikor,hogyan alszik?Miket mond? Hogyan tanítgatjátok?Amit lehet elmesélitek róla,nagyon kíváncsi vagyok!? Ja,még ami nagyon érdekel az a fogmosás,hogyan csináljátok?

Előre is köszi

2013. szept. 4. 09:52
 1/5 A kérdező kommentje:
Mit kap reggelire-10óraira-ebédre-uzsira-vacsira
2013. szept. 4. 09:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Reggel és este 233 ml tápszert eszik. Napközben azt, amit mi. Ha esetleg nem főztem vagy nem olyan kaja van, akkor marad a bébiétel. Délelőtt gyümölcsöt csinálok neki. 1 körül ebéd. Uzsira egy yoghurtot eszik vagy gyümölcs pépet. Fürdetés 8kor van, alvás fél 9kor. Reggel 6kor kel a fiam, 9kor vissza alszik, ilyenkor 2 órát alszik. 4kor szintén. Most kezdődött el a hiszti korszak. Pelenkázni lehetetlen, ha csak nem adok valamit a kezébe ami érdekli. Különben képes öklendezésig sírni. Ha ideges, csapkod, eldobál mindent. Nagyon akaratos kiscsávó. :) Igyekszünk kordába tartani. De amit nem lehet, akkor hiába hisztizik, nem engedjük. Pl üvegekkel játszani. Fogat mosni imád. Még az ujjra húzóst használom, és rágicsálja. 6 foga van egyébkènt. A haj mosás az megint egy sírásos művelet. Utálja. Kint szeret lenni a szabadban, sokat sétálunk. Dumál mindenfélét.. az új most a "ka-ka-ka", meg a tetetetee. Megmutogatja hogy mit szeretne. De szavak még nincsenek hozzá.
2013. szept. 4. 10:05
 3/5 anonim ***** válasza:
9-én lesz 1 éves a fiam. Ül,áll,mászik,kapaszkodva lépeget,de már 3 önálló lépést is megtett. Puszit ad,ölel,tapsol,integet,vau-vaut és nemet mond. Tud simizni,de mindig elszalad vele a ló és a végére csapkodás lesz :D táncol, "énekel" .sok mindent eszik,ki sem férne ide :) még szopizik este,napközben pedig amit épp... Reggeli krémtúró,ebéd főzelék hússal,uzsonna joghurt,vacsora tejpép,utána még szopi. Néha katonákat eszik,néha pépeset. 2x alszik napközben,délelőtt 1 órát és délután másfél-kettőt. Most az állatokat és a színeket tanuljuk :) nagyon okos,ügyes,néha elég 2x elmondani neki valamit és tudja,érti. Ha kérem,hogy pl. adja oda a labdát,akkor odaadja (nem mindig,kedv függő). Fogmosással hadilábon állunk,mert magának akarja csinálni,de akkor nem elég alapos,így beszereztem egy ujjra húzható fogdörzsölőt. 6 foga van és előszeretettel harapdál minket,persze mindig sunyin vigyorog mellé. Imádom,ahogy van :) és a te babád?
2013. szept. 4. 10:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Kisfiam reggel tápszert kap, fél7 körül 220ml. Aztán fél9 fele vajas kalács joghurttal. Délben azt eszi amit mi, darabosan, tésztát villával összevágom neki és úgy kapja. Inni teát, vizet, gyümölcslevet szokott. Délután 3 fele kap egy kis gyümölcsöt banánt, barackot, almát, piskótával ilyesmit. Vacsora 6- kor valami szilárd, bundáskenyér, vajkrémes sonkával, vagy kenőmájas, körözöttes ilyesmi. Fél 8-kor 220ml tápszer. 7-kor fürdik. Fél9-től reggel fél 7-ig alszik. Kapaszkodva lépeget, nagyon sokat pakol szekrényből ki-be, néha 2- 3 lépést megtesz önállóan. Szókincse: baba, mama, papa, vauvau, várjál (vájál) kell, (kee) Ha mondom hogy adjál puszit, cuppog, tapsol, integet, ha kérdezem hogy csinál az indián ütögeti a kis száját és hangot ad hozzá. :) Tanítani úgy szoktam játékosan, játék közben mutatok neki/mondok neki sokszor dolgokat egyszer megpróbálja ő is. 8 foga van, és most jön még 2 neki, nagyon felületesen tudom csak mosni neki mert ellenkezik, öklendezik. Nem erőltetem, ahogy sikerül egyenlőre az a cél hogy szokja a gondolatot. :)

A te babád kedves kérdező?

2013. szept. 4. 10:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Kisfiam most lesz egy éves. Ül, áll, utolérhetetlen sebességgel mászik, kapaszkodva lépeget. Egyedül még nem tud állni, csak kapaszkodva, ágyra felmászik, de le még nem sikerül egyedül.

9 körül ébred, ekkor joghurtot, krémtúrót eszik, ezután séta, bevásárlással, ügyintézéssel, postával, stb-vel összekötve. Ebédre azt eszi amit mi, vagy ha olyan amit nem ehet, vagy nem ínyére való, akkor szendvics vagy bébiétel. Ebéd után alvás, másfél-két óra (a két órának már nagyon örülünk), alvás után fent játszunk uzsiig, ami általában gyümölcs, majd uzsonna után irány a város, játszótér, bicajozni (én viszem), triciklizni, babakocsizni. Ilyenkor szoktam én is barátokkal, más anyukákkáal találkozni, beszélgetni. Ilyenkor sokat vagyunk lent, 2-3 órát is, bár a végére már eléggé unja. Ezután vacsi, tejpép vagy szendvics, vacsi után fürdés negyed 9 körül, majd elalváshoz még iszik tápszert, 9 körül alszik el. Éjszaka 2x, max 3x ébred, ilyenkor még tápszerezik.

10 kiló és olyan 76-77 cm körül van. 7 foga van, amit imád mosni, úgy is, ha én csinálom, de egyedül is játszadozik a fogkefével. Nagyon szeret pancsizni, utazni, csavarogni, teljesen mindegy, hogy mivel, autóval, babakocsival, biciklivel, mindegy, hogy mivel, csak úton legyünk. Hintázni is szeret, meg persze rosszalkodni (főleg!). Kedvenc játékai a kisautók, és a lasztik. Már mondja, hogy ci (cica), tiszi (kisautó- tiszi-toszi), adjál (kajálásnál), eszek, iszok, apa, anya, mama, papa, ez (mostanában mindenre mutat, ez? ez? ilyenkor mondjuk mi az), ide (ha odajön hozzám), jössz (ha azt akarja, hogy felvegyem, közben nyújtja a karját is). Tapsol, puszit küld, öldözésnél dugja a karját a ruhába, táncol, megismeri a lámpát, játékokat, becsukja az ajtót, ha mondom neki. Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Rengeteget beszélek hozzá, a városban is mindig mondom, hogy mit látunk (pl. templom, kutya, stb.), képeskönyveket nézegetünk, formabedobózunk, bár őt inkább a mozgás érdekli (ahogy már írtam, a lényeg, hogy állandóan úton legyünk), itthon is egyfolytában jön megy a lakásban, keveset van egyhelyben, elég nehéz így tanítgatni. Sokat mondókázunk, éneklek neki. Szereti őket nagyon.

2013. szept. 4. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!