Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenki kikészül a baba első...

Mindenki kikészül a baba első pár hete alatt?

Figyelt kérdés

Babám 6 és fél hetes. Mindig híres voltam a birkaturelmemrol, de kezdek kikeszulni. Kifogott rajtam a Drágám!

Főleg az éjszakák alatt tudok kiborulni. Kétszer minimum felkel éjjel. Ezzel még nem is lenne gond, de nagyon lassan tudom csak visszaaltatni. Van h két órát dekkolok ébren. Ilyenkor nagyon-nagyon lassan telnek a

percek. :-(

Persze nappal is vannak rossz pillanataim, amikor szintén nem tudok vele mit csinálni, mert aludni nem akar, viszont üvölt ha leteszem.

Amúgy persze imádom félre ne értsetek!

Szeretném tudni ki hogy állt a kezdetekhez, és mennyi időbe tellett hozzászokni az új helyzetekhez?

Biztos könnyebb lenne ha lazabban fognam fel, és ezen dolgozom is, de egyenlőre nem megy! :-( Főleg ha olyanokat olvasok h egy csomó embernek semmi gondja az altatassal meg h a baba már kezdetektől atalussza az éjszakát.

Őszintén szólva nem gondoltam volna h beletorik a bicskam ezekbe a napokba!

Aki hozzaszol annak nagyon megköszönöm, kíváncsi vagyok kinél hogy volt!

2013. szept. 1. 20:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nekem 11 hónapos lesz a jövő héten és még nem alussza át az éjszakát (bár már csak 1x kel). Általában a legrosszabbak a 6-8x-i kelés volt több hónapon keresztül (közben várom a második babát -36.héten vagyok).

Kitartás, meg fogod szokni, én sem hittem el, de hozzá lehet szokni a kimerültséghez. Azért bízom benne, hogy nálad hamarosan javulni fog a helyzet.

Én az első hónapot kifejezetten kitörölném az életemből. Iszonyú volt. Alig éltem szülés után, begyulladt a mellem, alig volt tejem, a babám sírt mert éhes volt, de csak tápszert kapott a kevés tejci mellé. Azt sem tudtam nappal-vagy éjjel van. Borzasztó ingerült voltam - valószínű a hormonok miatt is és a kialvatlanság, apró kudarcok miatt. Jesszus, mindjárt megismétlődik!:-)) Aztán egyre jobb lett.

Próbálj meg feltöltődni napközben (pihenni valószínű nem fogsz tudni többet), de meríts erőt egy-egy sétából, pár perces telefonbeszélgetésből a barátnővel és amivel energiát tudsz magadhoz venni pár perc alatt. Sok szerencsét!

2013. szept. 1. 22:31
 12/22 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi, h ennyien irtatok és ennyi tanáccsal.lattatok el. Nagyon jól esik, tényleg.

Most tettem le aludni a manomat. Megbeszéltem vele h 5-ig aludni fog! :-)

Ezek szerint ezzel azzal sem vagyok egyedül, h baromi maganyosnak érzem magam éjjel. Jó tudni, h ezek a hülye érzések nem csak bennem alakultak ki, tehát normálisnak mondható. (?) :-)

Nappal még annyira sem szeret aludni a babám, így a nappali alvasrol már lemondtam + azért szeretném a háztartást is úgy ahogy rendben tartani, és bevallom jól esnek a megszokott tevékenységek ebben az új helyzetben.

De ahogy olvasom jobb viszonylag sokára lesz a helyzetben

2013. szept. 1. 23:04
 13/22 A kérdező kommentje:

Na, sikerült elkuldenem félig megírva... Faradok! :-)

Szóval, ahogy olvasom soká lesz még az h 8-9 órát aludjak, uh inkább ehhez kell hozzaszoknom.

Egyikotok írta h lelkiismeret furdalása is volt néha. Na ezt is szoktam érezni, általában nappal, amikor ugye minden szebb és jobb, az ejszakaval kapcsolatban, h miért vagyok türelmetlen szegenykemmel. :-(

Már varom azt az időt amit irtatok, mikor kitarul majd számára a világ.

Ja amúgy tapszeres baba, mivel kevés a tejem uh az egész nap agyban lenni és el sem mozdulni mellole, bár nagYon jól hangzik, de nem megoldható esetünkben.

Na nem ragozom tovább, megyek aludni!

Jó éjt mindenkinek! Majd gondolok rátok éjjel h nem vagyok egyedül! :-)

2013. szept. 1. 23:12
 14/22 anonim ***** válasza:

ne foglalkozz a háztartással! :) én 2,5 hónap után nagytakarítottam...(az első időkben, ha párom hazaért, gyorsan "felnyaltam" a lakást 1-2 naponta, meg arra ügyeltem nagyon, hogy a baba szobája legyen mindig tiszta, ezt 7végenként intéztem, amíg "appa" babázott)

kit érdekel hogy csilli-villi-e a lakás? aki egy újszülöttes kismamát kritizálna a háztartás miatt, az szégyellje magát!

15 hetes babám mostanában kezdett éjjelente "csak" 3-4 óránként felkelni cicizni, és 5 perc alatt végez, már nem is komfortcicizik (sajnos, pedig de imádtam), mert sprisszol a tejecske, és így már nem játszhat :) korábban 2 óránként kelt, 30 percet is szopizott akár, de még többet is...

hordozókendőt/kengurut próbálj ki, bár az én babóm nyűgösen sírt 1 perc után ezekben :)

ja, amúgy ne mások babái legyenek a mérvadók... nem tudhatod, hogy az anyuka nem véletlen hagyta ordítani a babáját ájulásig az elején, és így a kicsi megtanulta, hogy letojják', és inkább alszik a kiságyban... vagy mondjuk álomszuszék babáról van szó, aki alapból alvós, és semmi gond nincs vele (van ilyen is!)

2013. szept. 2. 10:23
 15/22 anonim ***** válasza:
Nekem személy szerint az eleje volt a legkönnyebb. Igaz,hogy 3 óránként keltem éjszaka,de ezt és a későbbi hasfájást leszámítva is sétagalopp volt. Még csak szopizott,aludt,kakilt,pisilt,néha pislogott fél órát,én gyönyörködtem benne és ennyi. Amióta mászik és feláll,azóta nehezebb,de tudom,hogy még ez is kutyafüle ahhoz képest,ami később jön. Most épp egy percre sem lehet egyedül hagyni,mert sír utánam. Nem marad ott,ahova leteszem. Minden tiltott dolog érdekli,rosszalkodik,akaratos,néha hisztis... Ki tud borítani,de állom a sarat :) az alvása sem valami hű,de szuper,sőt... A kibújni készülődő fogak megnehezítik az éjszakákat,van,hogy a nappalokat is. Én viszonylag könnyen belerázódtam az anyaságba,tényleg nem volt nehéz az eleje,de szerencsém is volt,mert egy nyugodt babával áldott meg a sors. Akkor beszéltük a párommal,hogy ha ez ilyen,simán hármat is... Most már azért kicsit máshogy gondolom :) nagyon hamar elrepül az idő. Valami könnyebb lesz,valami csak még nehezebb.
2013. szept. 2. 10:39
 16/22 A kérdező kommentje:

Az a baj, h a mi babank már most sem marad csak úgy ott ahová leteszem. Valószínűleg már elrontottuk. :-( hasfajos baba ő is, így egyszerűen nem voltunk képesek hagyni h sirjon magának, így olben ringattuk. Na erre nagyon rakapott, annyira h most már az sem elég neki h simán olben van, jarkalni is kell vele. Ha leulok vele már feszkelodik amiből sírás lesz.

Most pl. Reggel óta (fél 8) fent van és képtelenek vagyunk elaltatni. :-(

Igen, gondolom h nehéz lesz a továbbiakban is, de úgy érzem nekem az alvasmegvonas a kritikus pont.

2013. szept. 2. 12:20
 17/22 anonim ***** válasza:
Rezgő pihenőszék? Hátha beválna! :)
2013. szept. 3. 17:30
 18/22 A kérdező kommentje:
Igen, én is gondolkozom egy pihenoszeken v. Hintan. Jó lenne először kipróbálni vhol h tetszik-e neki és csak utána venni egyet. Majd megnézem h lehet-e kölcsönözni vhol.
2013. szept. 4. 21:36
 19/22 anonim ***** válasza:
szerintem a legtöbb anyukának eszébe jutott már kivágni a bömbölő csecsemőt az ablakon :D ha nem is komolyan. Egyik barátnőm annyira fáradt kimerült és idegbeteg volt már hogy azt mondta komolyan eszmébe jutott így félálomba hogy "ha betenném a szekrénybe talán kevésbé hallanám" persze felkelt és rohant, csak érted...egy pillanatig :). Nekem volt olyan (1 év van a gyerekek között) hogy hallom a bömbölést, tekerek át, kikapom a picit, megyek vele a nappaliba szoptatni félkómában, elő cici, gyerek odatesz...akor látom hogy hát ez a baba tökre alszik épp kezdi nyitogatni a szemét hogy "na mi van már"...a másik üvöltött épp :D Ja vannak ilyen nagggyon jófej babák akik hamar átaludják az éjszakát, de én még ismerőseim körében egyet sem láttam. Csak leharcolt anyukákat, de garantálom hogy a 3. hónap után könnyebb lesz. :) ezerszer. Én sem hittem el de így van, kitartás. Mindenesetre csak tedd le, nem kell egész nap ölben lennie, mi vettünk egy adamo bébihintát, az volt z egyetlen saját kiadásom, nagyon akartam, és mindnkettő imádta. Ha nagy volt a műsor beletettem őket és "Föld körüli pályára" állítottam. Kb 1 éves koráig használta mindkettő. A nagyobbik abban élte le kb az első évét, annyira imádta, rengeteget aludt benne vagy nézelődött, tettem ilyen vackokat arra is a feje fölé, de többnyire bealudtak benne. Amikor 2 hónapos volt a nagy akkor esti fürdés, kaja után beletettük egy hálózsákba és zsákkal együtt a hintába, mi filmeztünk és abban lökdöstük el is aludt hamar, aztán zsákostul együtt át-teleportáltuk az ágyába és aludt is.
2013. szept. 29. 09:18
 20/22 anonim ***** válasza:
a ksiebbik is szerette bár ő nem volt annyira "megszállott" de ha már nem bírt meglenni sehol nekem meg tényleg már meg keleltt valamit csinálni hát beletettem és főztem vagy vasaltam vagy csak leültem egy fél órát azért min minidg kibírt.
2013. szept. 29. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!