Beoltatjatok a gyereketeket a H1N1 vedooltassal?
Nem oltatom be. (6 hós)
A mi településünkön (nem csöppnyi faluról van szó) eddig egy kisbabás anyuka sem jelentkezett oltásra.
Na mondjuk az utolsónak nincs igaza. Nem az ellenszert kapja meg a gyerek az oltásban, hanem a vírus legyengített változatát. És a szervezete maga termeli ki az ellenanyagot.
Én minden évben be szoktam adatni magamnak a normál influenza elleni oltást. Nekem azt mondta a doki, hogy nem tuti, hogy használ. Mert ez olyan mint a meteorológia, próbálják megsaccolni, hogy az idén hogy mutálódik a vírus, és arra csinálják az oltást. Vagy bejön vagy nem. De azért érdemes beadatni, mert így erősödik az immunrendszer. Én kb 10 éve nem voltam influenzás.
Viszont a kislányomnak nem merem ezt most beadatni, annyi rosszat olvasni róla, ki tudja mi az igazság?
Magamnak sem, mert terhes vagyok, és azt sem lehet tudni, hogy a magzatnak nem lesz-e baja tőle.
Nagyon meg voltam győződve, hogy nem.
Tegnap olvastam utána részletesen és egészen pontosan a dolognak, amely röviden ez:
- a hét elejétől ismét rohamosan nőtt világszerte a megbetegedések száma,
- a H1N1 specialitása, hogy nem influenzát okoz elsősorban, hanem a szervezet gyenge pontját találja meg és támad, vagyis a halálesetek mögött szinte úgy derítik fel mi okozhatta és ezáltal derül ki, hogy megint ő volt,
- ez a vírus nem sima influ. alattomos és precíz és erős,
- Magyarországon nem lesz meg a begyűrűzés idejére a 45 %-os leoltottság, vagyis konkrétan: járvány fog kialakulni, mert pont a veszélyeztetett 20-40 éves korosztály kellően el lett rettentve,
- 15 hósóm van , férjem és nagylányom állandóan közösségbe vagyis hazahozhatja
Döntésem: a babát nem oltattam, de magamat a férjemet, a 14 évesemet ma igen.
Így a családban megvan a több, mint 70%, tehát nyugodt vagyok.
Én nem tudtam vállalni a felelősséget, hogy baj legyen.
Egyre több külföldi városban rendeltek el a múlt héten ismét karantént. Én érés alapján mondom azt, hogy ez nem játék.
Na meg azért valljuk be, ebben óriási pénz van, és sajnos olyan világban élünk, ahol azoknak az embereknek, akiknek ebből van hasznuk, teljesen mindegy, hogy árt vagy épp használ, csakis a profit számít.
Elég érdekes, hogy pl. kedden a fő hír az volt, hogy nem fogy az oltóanyag, nem értik miért....szerdán már, húúúú terjed az influenza, karantén stb....miért? hogy fogyjon már el az az oltóanyag....
én nem adatom be, pedig féltem a kisfiamat, de talán jobban féltem ettől a pénzhajhász társadalomtól, nem bízom bennük, így hát az oltóanyagban sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!