Az normális ha 2,5 honapos kislányom még nem tudja tartani a fejecskéjét? Hasonlo tapasztalatok? Már nagyon aggodom
Ne aggódj! Az én fiam a 3 hós státuszon is csak nagyon bizonytalanul tartotta, fekvésből felhúzva egyáltalán. Meg is jegyezte a védőnő. Most 4 hós múlt, és tartja rendesen.
Ne aggódj! Ennyi idősen még nem is kell neki!
majd fogja tartani. arra figyelj, h ne billenjen fekve mindig 1 oldalra (ill. mindkét oldalra tudjon feküdni)
néha-néha tedd hasra, majd kicsit edz
semmit ne erőltess, és vésd a fejedbe (mert lehet, más kismamák tanácsai, észrevételei frusztrálhatnak, megijeszthetnek) minden baba a saját ütemében fejlődik, és eltérnek a képességeik egymástól pár hónaposan. (a védőnő majd megmondja neked, mikor kell aggódnod - szerintem 4 hónapos koráig a fej emeléstt meg kell tudnia persze csinálni)
Az én lányom már 6 hetesen tartotta a fejét.
Számomra ez nem normális.
7-es vagyok. Közben törölték az előző választ. Nem arra értettem, amit a 6-os írt.
Mindegy, az a lényeg, hogy teljesen normális, hogy nem tartja még ilyenkor a fejét. 3 hónaposan kell 45 fokban megemelnie hason fekvésben, 4 hónaposan pedig 90 fokban. A mi lányunk nem tudta 3 hónaposan ezt megcsinálni, csak 1 héttel később. Azóta más elmúlt 1 éves és semmi baja.
Tedd sokat hasra, úgy erősödik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!