Túl "ügyes" a babám?
Tényleg nagyon ügyes! Igen, valószínűleg az az oka az éjszakai ébredéseknek, hogy sok inger éri az által, hogy már ennyi mindent tud, és nem tudja másként feldolgozni szegénykém.
Olyan ügyesek a mai babák, mondjuk az én lányom 5 hónapos és még "csak" a hásáról a hátára fordul meg visszafelé próbálkozik, kúszik és repülőzik.
A környezetemben pedig több vele egykorú van és szinte mindegyik kivétel nélkül már mászik ül és áll, sőt van olyan babuci is aki már lépeget.
Szóval elég furán szoktak rám nézni amikor mondom hogy az én kislányom még csak a hasáról tud megfordulni.
Légy rá büszke, legalább el tudja magát foglalni az enyém mellet ott kell lenni, mert nagyon bedühödik ha nem tud helyzetet változtatni, folyamatosan szórakoztatni kell. Ezen kívűl ugyanúgy felkel még éjszaka enni.
Bár tényleg kicsit gyors a babád mozgásfejlődése, ez nem hiszem hogy gond lenne (bár olvastam már olyat is, hogy az sem jó, ha túl hamar csinál mindent). Viszont a nagyobb mozgások megtanulása minden "életkorban" megviselheti a babát, a sok új információ megterheli a szintén fejlődésben lévő idegrendszerét, ezért kelt fel sírva. Éjjel, mikor nem érik külső ingerek, van ideje feldolgozni a napi eseményeket, és ilyenkor szoktak felerősödni a fizikai és lelki érzések (ezért sírnak fel éjszaka a babák, ha jön a foguk) Lehet, hogy több pihenésre van szüksége, próbáld meg esetleg a (rugós) hintát, állítólag jót tesz az idegrendszer fejlődésének, meg lehet, hogy megnyugtatná.
És ne aggódj, mert az őt is stresszeli (tudom, könnyű ezt így mondani). Esetleg, ha van rá lehetőséged, beszélj gyógytornásszal, neurológussal, hogy mi a véleményük. De adj egy kis időt a lányodnak. Amúgy nagyon ügyes, tényleg!
Köszönöm szépen az ötleteket, válaszokat.
Valaki lepontozta a 4-est, nekem hasznos volt a válaszod nagyon is.Köszi mindenkinek...
Fiam is hasonló volt.Fejlődésileg egyezik.
Voltunk orvosnál,teljesen más miatt és felfigyelt a viselkedésére.Megcsinált vele pár gyakorlatot,figyelte stb és közölte,hogy hiperaktiv gyanús.
Meglepődtem,mert tudtommal,ilyen kis korban,14 hónapos,még nem lehet megállapitani ilyen dolgot.
De amúgy ő is minden új mozgásformánál,szónál,bármi újnál,eszméletlen keveset aludt:( és alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!