Ti kaptok segítséget a családtól, rokonoktól?
kedves kérdező.ismerős a szitu.nekem is mindenki ígérte,hogy segít,de sosem ér ide senki sem.meg tudlak érteni.szerintem meg ha egy nagyszülőt meg kell kérni,hogy segítsen az már rég rossz.nem értem a sok pocskondiázó embert,biztos neki nincs ilyen gondjuk.amúgy meg igen mindenki magának szüli a gyereke,de mikor arra nincs időd hogy el menj wc-re.vagy hogy este éppen csak beesel a zuhany alá és hajat kéne mosnod,de még ahhoz is fáradt vagy.akkor az ilyen szülőnek azért kell a segítség.mert én konkrétan így vagyok néha.meg szerintem egy anyának is jár a kikapcsolódás.nem csak a "robot" meg a gyerekpesztrálás.meg ha még az ember párja is sokat dolgozik,akkor aztán estére tényleg egy mosott fos az anya.ne foglalkozz ezekkel a rossz indulatú emberekkel akik itt írogatnak(persze az ő véleményük is vélemény),de szerintem nekik egész nap alszik a gyerekük vagy elvan.nem egy 24 órás elfoglaltságot igénylő gyerekük van,mert szerintem akkor nem írnának ilyet.hogy nem köteles senki sem segíteni,meg mindenkinek van saját élete.mondjuk én soha semmiben nem kérek segítséget senkitől.nem is várom el de akkor senki ne ígérgessen,hogy jövök vigyázni a gyerekre,meg majd segítek.meg konkrétan az anyós lakik hozzánk közel és még most is mondj,hogy jövök (egy megbeszélt nap),aztán nem ér ide.jó mondjuk az én szüleim 20km-re laknak,de az sem a világ vége,meg van kocsi 2 is.meg a kérdező nem hiszem hogy arra gondolt hogy minden nap jöjjön vki segíteni,hanem néha jól jönne az a bizonyos nagyszülöi segítség.
2013. aug. 21. 19:13
kedves kérdező.ismerős a szitu.nekem is mindenki ígérte,hogy segít,de sosem ér ide senki sem.meg tudlak érteni.szerintem meg ha egy nagyszülőt meg kell kérni,hogy segítsen az már rég rossz.nem értem a sok pocskondiázó embert,biztos neki nincs ilyen gondjuk.amúgy meg igen mindenki magának szüli a gyereke,de mikor arra nincs időd hogy el menj wc-re.vagy hogy este éppen csak beesel a zuhany alá és hajat kéne mosnod,de még ahhoz is fáradt vagy.akkor az ilyen szülőnek azért kell a segítség.mert én konkrétan így vagyok néha.meg szerintem egy anyának is jár a kikapcsolódás.nem csak a "robot" meg a gyerekpesztrálás.meg ha még az ember párja is sokat dolgozik,akkor aztán estére tényleg egy mosott fos az anya.ne foglalkozz ezekkel a rossz indulatú emberekkel akik itt írogatnak(persze az ő véleményük is vélemény),de szerintem nekik egész nap alszik a gyerekük vagy elvan.nem egy 24 órás elfoglaltságot igénylő gyerekük van,mert szerintem akkor nem írnának ilyet.hogy nem köteles senki sem segíteni,meg mindenkinek van saját élete.mondjuk én soha semmiben nem kérek segítséget senkitől.nem is várom el de akkor senki ne ígérgessen,hogy jövök vigyázni a gyerekre,meg majd segítek.meg konkrétan az anyós lakik hozzánk közel és még most is mondj,hogy jövök (egy megbeszélt nap),aztán nem ér ide.jó mondjuk az én szüleim 20km-re laknak,de az sem a világ vége,meg van kocsi 2 is,de mindegy majd egyik nagyszülőt sem fogyja megismerni a gyerek,aztán majd lesegethetnek,hogyha nagyob korába nem akar ott aludni egyiknél sem.meg a kérdező nem hiszem hogy arra gondolt hogy minden nap jöjjön vki segíteni,hanem néha jól jönne,az a bizonyos nagyszülői segítség.
2013. aug. 21. 19:15
Kedvenc mondatom a nincs idő még wc-re se de ide írogatni, kérdést feltenni van :)
2013. aug. 21. 19:15
14/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket és a kritikát. Persze a gyerekeket magunknak hozzuk a világra, nincs is ezzel semmi baj, bírom, bírjuk ezután is. Sajnos a telefonos nagyszülőkkel való élményre nem sokat fog emlékezni a gyermekünk.
A délutáni sétát pedig azért írtam, mert a "nagy" még nem jár, emelgetni kell és estére már "terhes" a terhesség is. Nem panaszkodni akartam, nem az volt a cél. Viszont borzasztó, hogy sokatoknak nincs segítsége, pedig a szomszéd utcában laknak a nagyszülők.
kedves 13-s épp a kezembe aludt a kis lányom és közbe írogatok.ne hogy már ennyi kikapcsolódás nem jár nekem.de nem azt írtam hogy soha sincs időm elmenni wc-re,csak hogy van olyan.konkrétan az én lányom,hasfájos és csak néha tudom letenni.van hogy még éjjel is rajtam alszik mert csak így alszik nyugodtan,napközben meg 30-40 perceket alszik,talán 2x 3xegy nap.úgy hogy így elég nehéz a házimunkát is csinálnom.van hogy úgy főzők hogy a kezembe tartom és mondjuk ilyenkor jönne jól a nagyszülői segítség.én is mindig 2 gyereket szeretem volna,de most már nem vagyok ebben olyan biztos.sőt.amikor ezt mondtam anyámnak hogy nekem nem lesz több gyereke azt mondta ne mondja ilyet,meg hogy ő ezt meg se hallotta.meg mind a 2 nagyszülő azzal nyaggatott minket,hogy mikor lesz már unoka,mert unokázni akarnak,na tessék itt az unoka csak a nagyszülők nem igazán jönnek,ha meg jönnek agyerek sír a kezükbe mert meg se ismeri őket.
2013. aug. 22. 00:58
Nagyon csúnya dolog az irigység. Azért mert nekem időnként segít az anyukám és néha megfőz és kivasal, amit nem várok el, mert szívesen segít, ahogy én is segítek másnak, amikor kell, még nem kéne lepontozni. Nem a fenekem vakarom ám én sem unalmamban. Pont azt írom, hogy szerintem mindenkinek jól esne, és attól, hogy némelyeknek nincs aki segítsen, nem engem kell lepontozgatni. Igaza van a kérdezőnek, nem vár sokat. Az a szomorú, hogy ha kérni kell, és nem jut eszébe magától segíteni valakinek!
2013. aug. 22. 01:45
hát igen kedves utolsó.én is így gondolom,hogy ha már kérni kell az rég rossz.főleg a nagyszülőket.én őrülök hogy vannak ilyen rokonaid,ilyen rokon kellene mindenkinek.
2013. aug. 22. 23:20
Jó de azért azt is be kell látni, hogy a mai nagymamák még bőven dolgoznak, nem mint a mi nagyszüleink akik 45 évesen már nyugdíjasok voltak.
2013. aug. 22. 23:30
Én leírtam, hogy minden nagyszülőnk nyugdíjas (bár az első gyerekemnél még mind dolgoztak, mégis meg tudtak minket látogatni), mégis lepontoztatok.:) Nyilván aki dolgozik, annak kevesebb az ideje és az ereje. De azért még lehet egy héten fél órája az unokájára...
De itt nem is ez a lényeg. Írta a kérdező is, hogy ígérték, sőt ajánlották a segítséget. Akkor miért neki kellene kérni? Azért napi 8 óra munka mellett még nem áll meg az élet, a legtöbb dolgozó anya ilyenkor még elmegy a gyerekekért, bevásárol, takarít, főz, mos, tanul a gyerekkel, van aki elmegy tornázni, mit tudom én...a nagyszülőknél ugyebár ebből már a gyerekekre vonatkozó részek kimaradnak. Ha akarnának, akkor megoldhatnák munka mellett is...csak erre utaltam. És nem is naponta, csak néha.
2013. aug. 22. 23:51
"a nagyszülőknél ugyebár ebből már a gyerekekre vonatkozó részek kimaradnak"
Na de nem is 25-30 éves már, hogy annyit bírjon.
Szerintem pedig igenis szólni kell. Annyi olyan kérdés volt, hogy minek jön ide az anyós, hogy már én sem tudnám mit tehetek.
Felajánlják akkor lehet mondani, igen kedden 4 óra után szeretettel várunk.
2013. aug. 22. 23:58
Kapcsolódó kérdések: