Milyen kifejezés az, hogy "babás vagyok" meg "lebabáztam"? , Egyesek komolyan így beszélnek?
Figyelt kérdés
Nyilván nem ez èletem legnagyobb problèmàja, de kiègek, amikor ezt olvasom itt. A szúnyog szokott lepetèzni...2013. aug. 11. 11:55
1/8 anonim válasza:
"kiégek"??? Ez sem jobb. Mi az, hogy kiégsz?
2/8 eszo válasza:
nyilván ez vmi szleng és gondolom a fiatalabb korosztály használja..
mondjuk a babás vagyok még elmegy...de a lebabáztam :-)))))))))
érdekes,ha vki így beszél a kisbabájáról!?de ő tudja..
3/8 anonim válasza:
Én lepetézek, ha valami irtózatos baromságot olvasok-hallok.
:D
Sok agyatlanságot csinál az ember, amikor szülő lesz. Ki így ki úgy. Normális családos ember ritka mint a fehér holló...
4/8 málna_ válasza:
A babás vagyok engem is idegesít.. :D
De hát legyen ez a legnagyobb gondom :)
5/8 anonim válasza:
Hát úgy látszik igen, van, aki így beszél.
Engem pl. attól ráz ki a hideg, mikor vki azt írja, "kiskatonák" (a spermiumokra). Vagy mikor többesszámban beszél (pl. szopiztunk, kakiltunk).
A "babás vagyok" szerintem még elmegy, de a "lebabáztam" tényleg elég érdekes...
6/8 anonim válasza:
Szerintem nincs ezzel gond, főleg mivel tájnyelvből épült be a köznyelvbe. Én speciel használtam a babás vagyok-ot, többet, mint a terhes vagyok-ot. A lebabáznit még csak E/3-bán hallottam, úgy, h XY lebabázott, E/1-ben még nem, és én sem használnám. De az jobban idegesít, mikor azt mondják, h július 12-én megszültem. Ez az igekötős ige tárgyat vonzó ige, ugyanúgy, ahogy a megfőztem is, nyelvészként ki lehet ezzel kergetni a világból!
8/8 anonim válasza:
Igazából nincs jó kifejezés. Ha azt mondja valaki, hogy terhes, akkor neki esnek, hogyha teher neked, akkor miért csináltattad fel magad? Ha azt mondod várandós vagy, akkor te vagy a mézes-mázas ősanya. Akkor mi a jó kifejezés? Egyébként én nem használtam, hogy babás vagyok, vagy hogy lebabáztam, de ezen felesleges idegeskedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!