Most komolyan 8 hónapos babámnak már mindent kéne ennie?
Figyelt kérdés
Ma megkaptam, hogy már ehetne akár palacsintát is, mert a gyerekek azt szeretik.Egyébként 6 hónapos korában kezdtük el a hozzátáplálást.Jó evő, de én úgy gondolom hagyom a saját tempójában a gyerekemet ismerkedni az étellel.A főzeléket pürésítve kapja,abban zavarja a darabos, de sajtot, kenyérhéjat, babakekszet,húslevesből a zöldséget elmajszolja.Valahogy nem érdekel, hogy Terike unokája,Bözsi lánya, ebben a korban már mindent eszik.Most rosszul csinálok valamit?
2013. febr. 27. 23:06
1/8 A kérdező kommentje:
Egy 4 hónaposan hozzátáplált baba persze, hogy előrébb jár mindenben.
2013. febr. 27. 23:07
2/8 anonim válasza:
Én ma este pizzát sütöttem, a 8 hós kisfiam is ezt vacsorázta. Darabokat tépkedtem a puhább belsejéből, feltétekkel együtt és összetörtem egy kis paradicsompürével botmixerrel. Nem nagyon van olyan, amiből nem eszik (max a káposztás, babos, füstölt husos ételek, akkor neki főzök külön, egyébként nem)
2013. febr. 27. 23:16
3/8 anonim válasza:
Csak azt csinálod rosszul, hogy nem vetted be a Lesz.rom tablettát. Ne foglalkozz ezekkel, még csak most jön majd a bezzeg a Pistike már jár, bezzeg a Katika már bilizik, bezzeg a Lucácska az ujjain ötig számol.....és ezt hallgatod még 30 év múlva is, hogy bezzeg a kis Zolika már megnősült és kisunokával ajándékozzák meg a nagymamit.
Teljesen jól eszik a gyerek, a többivel ne foglalkozz.
2013. febr. 27. 23:18
4/8 anonim válasza:
Egyáltalán nem kell, sőt, nem szabad mindent ennie, főleg ha 6 hónaposan kezdtétek a hozzátáplálást. Ne a Terikénél meg a Bözsikénél tájékozódj ilyen dolgokban, hanem a gyerekorvosnál, védőnőnél, esetleg szakirodalomból.
Elég sok tiltólistás étel van még a 8 hónaposok számára, többek közt a méz, mogyoró, eper stb.
Az étel állaga sem kell, hogy szilárd legyen, van olyan 8 hónapos, akinek még egy foga sincsen, ő elég nehezen majszolná el a szilárd kaját.
2013. febr. 27. 23:26
5/8 wartburg353s válasza:
Ne is törődj az ilyenekkel, továbbra is a gyereked igényeit és tempóját vedd figyelembe, akkor biztos, hogy jól csinálod.
2013. febr. 27. 23:42
6/8 anonim válasza:
még az én 10 hónaposom sem eszik mindent,meg még csak most kezdenek jönni a fogai is,én nem foglalkozom az ilyen beszólásokkal,mindenki eteti a gyerekét,amivel akarja
2013. febr. 28. 00:26
7/8 anonim válasza:
Az enyém elmúlt 1, mikor palacsintát kapott először. Addig jó, minél tovább eszi a babás kajákat. Főzelékek zöldségből, fehér husival, halacskával. Ugyanis ezek egészségesek. Amiket mi, felnőttek eszünk (kenyér, felvágott, kelt tészták, péksütemények) hát, hogy is mondjam, nem valami egészségesek.
Amúgy meg tojd le mások véleményét.
2013. febr. 28. 11:19
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Első baba és szerintem sokan úgy gondolják segíteniük kell.Első unoka mindkettőnk családjában és ugye adják a nagyiknak a tanácsokat a barátnők, vagy ha én találkozom velük.Mivel sok foga van már a fiamnak és nagy baba, úgy gondolják, akkor már mindent kéne ennie.Még epret is :), hiába mondom, hogy pl én az eperre allergiás vagyok.Annyira eltudják bizonytalanítani az embert :( ment a zöld mindenkinek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!