Nem unatkoztok othon a 13 honapos babátok mellet? Az énfiam nem szeret játszani velem ő magában elvan jön, megy pakol, vagy csak pakolászik de mesekönyvet nézegetni, vagy épitőkockázni, mondokázni nem lehet vele mert nem érdekli.
Húú, az én fiam dettó ugyanez. Egyszerűen semmi nem érdekli, csak fel-alá szaladgál a lakásba. 12,5 hós. Én úgy is érzem, hogy egy kicsit le is van maradva a kortársaitól. Szóval nem igazán csinálja azokat a dolgokat mint a többiek. Én már szinte görcsösen próbálkozok játszani vele. Tudom, hogy ez nem jó. De annyira szeretném tanítani. Kaptam a hétvégén a sógórnőmtől egy könyvet. Az a címe, hogy Anya, taníts engem. Tegnap megpróbáltam vele elkezdeni. De nagyon nagy kudarc volt. :(
Mondjuk én nem unatkozom itthon. Bár már nagyon jó lenne társaságba elmenni.
Bárcsak az én fiam lenne csak fele ennyire "érdektelen" velem szemben. Nálunk pont az ellentét igaz, hogy egész nap ott kel szobroznom mellette. WC-re is szabály szerűen szöknöm kell :D
Amikor véletlenül elalszik (mert az is egyre ritkább) akkor próbálok gyorsan kapkodni minden fele. Porszívó, felmosás, mosás, teregetés, vasalás.
Ami megmarad, azt akkor csinálom, amikor a férjem este hazaér, persze csak ha nem jár zajjal mert 3/4 9-kor jön haza.
Néha szeretnék egy jó könyvvel elfeküdni és 1-2 órára kikapcsolni. Már a hajamra is ráférne a festés, de egyszerűen képtelenség.
szia
az én fiam 13 hósan kezdett el járni, akkor semmi más nem érdekelte, csakhogy járjon, pakoljon, hozzon vigyen dolgokat
most 2 éves - nagyon jól elvan egyedül, épít, az autóit felsorakoztatja, egy egy képes könyvet, vagy szórólapot(tesco,auchan) akár fél órán át is lapozgat, rajzolunk, gyurmázunk
kb. egy hónapja olvastuk el az első mesét, addig csak a képeket nézegettük, és azokról meséltem, de ez is csak kb. 20 hós korától
néha nem akar egyedül lenni, olyankor csak be kell ülni mellé a nappaliba, de sokszor nem szabad hozzányúlni a játékaihoz, tárgyaihoz - ilyenkor tudok kicsit olvasni is
kitartás, ha eljön az ideje megérik a tanulásra is, most épp mással van elfoglalva
Felnőtt társaság is kell! Most már akkor, hagyd rá valakire eg y kicsit, és találkozz valakivel!
Néha meg pakold fel, és látogassátok meg a kollégáidat. Vidd hetente kéthetente vendégségbe,szokja meg ő is az idegeneket, s te is tudsz beszélni. Olvas, vagy tanulj valamit, ha már ilyen szerencséd van! Nem lehet évekig egy kisded a társaságod néha felnőttekkel is kell találkoznod!
Nem, nem unatkozom. :)
Oka: Remélem, sikerül beilleszteni egy nemrégiben feltett kérdésemet:
Voltatok hasonló helyzetben, hogy kisbabátok még 13 hónaposan is alig-alig valamit fogadott el az anyatejen kívül, miközben ...
Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Babák 12 válasz
Azt én is észrevettem, hogy nem mindig azok a dolgok érdeklik, amikről azt hiszem (mert ezt olvastam, hallottam...stb), és hogy nem mindennel úgy játszik, ahogy "elő van írva". Azt olvastam, az a jó, ha hagyjuk a maga ütemében fejlődni, ha elfogadjuk olyannak amilyen (mást úgysem tudsz tenni), és ő is ezt érzi, hogy elfogadod! Segíthet: minden ember más, és minden gyerek is igazi egyéniség. Amiből mi tájékozódunk, hogy mi lehet neki jó játék, az csak valami átlagból vagy talán reklámfogásokból megállapított dolog, pl. sok évtizeddel ezelőtt a rongybabák "mentek", nem volt ez a sok reklám, és mégis mindenki egészségesen felnőtt. Hidd el, hogy a saját érdeklődési területe, fejlődési üteme a tökéletes!
Bocs, félrenyomtam:
...Tehát hagyd amit ő akar, és inkább abba kapcsolódj be Te az ő játékába, ez tesz neki jót, úgy tudom.
Okosbaba pont hu-t ajánlom figyelmedbe.
még mindig 23.39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!