Van olyan anyuka, aki visszaszokott a cigire? Mennyi idő után? . és milyen mértékben?
Köszönöm a válaszokat, sajnos én is visszaszoktam, pedig nem szerettem volna. Nálunk úgy alakult, hogy a páromat 2 hónappal a kislányunk születése után, Svédországba szólította a munkája, és hetekig egyedül voltam a bébivel. Majd meg őrültem, nagyon nehéz volt, de a szoptatás alatt én sem gyújtottam rá. Viszont szerintem a sok stressz miatt alakult úgy, hogy már 4 hónap után elapadt a tejem. :( Amint áttértünk a tápszerre, rögtön rágyújtottam. És nagyon jól esett, mintha kiengedtem volna a fáradt gőzt hirtelen. Azóta is cigizek és mostmár úgy, mint a terhesség előtt. Sokszor haragszom magamra emiatt, de én is abban bízom, a hogy a következő terhesség, terhességeknél le tudom majd rakni végleg.
Már itthon van a párom és nem is megy vissza dolgozni külföldre, úgyhogy szeretném elmondani, hogy minden tiszteletem az egyedülálló, vagy segítséggel nem rendelkező anyáké!!! :)
Jó babázást mindenkinek!
Én is abbahagytam a cigit a terhesség alatt, de akkor is végig kívántam. Párom cigizik, kértem, hogy legalább otthon ne gyújtson rá, mert így még nehezebb megállni. Amikor a babám 4 hónapos volt, már csak este tudtam szoptatni, és az esti szoptatás után már elszívtam egy szál cigit a férjemmel. Aztán szép lassan visszaszoktam, ahogy abbahagytam a szoptatás, most 8 hőnapos, lényegéban úgy cigizem mint előtte, de a babám mellett nem gyújtok rá, így azért kevesebbet. Most pl. 3 órán át játszottunk, elaludt és most elszívtam egy cigit a teraszon.
Amúgy csatlakozom ahhoz, aki azt írta, hogy sajnos szeretek cigizni, szeretek barátokkal, férjemmel beszélgetni a teraszon, meginni egy pohár bort és mellé cigizni, szeretem a reggeli kávés-cigis szertartást. Ráadásul a munkahelyemen is mindenki cigizik, így akkor max. biztosan úgyis visszaszoktam volna...a legjobb beszélgetések cigiszünetben vannak :)
Én azon a héten vettem utoljára cigit, mikor kiderült, hogy terhes vagyok. Már egyébként is abba akartam hagyni, mert néhány hónapja úgy éreztem, hogy már nem kell nekem. Épp ezért nem okozott gondot. Kb. 5-6 hónapos terhes voltam, mikor a férjem is letette, nem bíztam benne, de azóta sem cigizik.
Hiányzott a cigi, de tudtam, hogy nem esne jól, ha rágyújtanék, még most is gondolok rá , de olyan jó, hogy nem vagyok cigiszagú, nem kell nemzeti dohányboltba mászkálnom stb. Azóta anyósom és apósom is leszokott, pedig utóbbi kb. 40 éve dohányzik, napi 2 doboz P20-t szívott. Nagyon büszke vagyok rá.
Viszont több ember is ismerek, aki még szoptatás alatt vagy már utána ott folytatta, ahol abbahagyta. Anyósom 3 gyereket szült, mindig visszaszokott utána. Én is ettem az ideget a szülés után, most 14 hós a fiam, mégis azt mondom - a pontozást meg leszarom nagy ívben -, hogy ha én le tudtam tenni, meg a fentebb említett emberek, akkor más is meg tudja csinálni. Sok mindenre rá lehet fogni, hogy mért szívja még mindig az ember,. de igazából, mint sok minden más, ez is fejben dől el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!