Honnan tudom, hogy normális mértékben hisztis-e a gyermekem, vagy valami nem oké vele?
Jajj.te szegény...
Idegpróbáló korszak ez,de amit leírtál teljesen normális viselkedési forma,egyszerűen hatalmas akarata van és nem veszi jó néven,hogy meggátolják,megakadályozzák az ő kis gondolatmenetét,azt amit épp csinálni szeretne.Én nem egy túlpörgős gyermeket látok így magam előtt,hanem egy fáradt,kialvatlan,és hülyeséggel telebeszélt anyukát...Azt pedig,hogy jajj,szegény azért írtam,mert még csak most jön a neheze..2 éves koruktól minden gyermeknél elkezdődik a dackorszak,ami azzal fog járni,hogy még arra is nemet fog mondani amihez egyébként kedve is lenne.Nem feltétlenül van ez így minden gyerkőcnél,viszont a többségnél igen.Megnehezíti ezt az,ha a gyermek egyébként is igen erős jellemű.Az alvásról nem tudok mit írni,az én kisfiam szintén 21 hónapos,de ő átalussza az éjszakákat és megérti ha más hangerővel hanglejtéssel szólok hozzá.Szerencsés vagyok,mert akár a boltba is átsétálunk nem pakol és nem hisztizik.Vannak rosszabb napjai,amikor csakazértis(vagy csakazért sem),de alapvetően nyugodt természet.
Nem hiszem,hogy valóban pszihológusi eset lenne a tiéd,én így halkan és látatlanul inkább azt mondanám,hogy ha van aki vigyázzon rá,aludd ki magad jó alaposan és pihi után figyelgesd nemcsak te vagy-e türelmetlenebb(ami tökéletesen érthető!).De egy kis vigasz,olyan 2,5 éves korukra igazi angyallá képesek szelidűlni,hamarabb és jobban megértik,ha valamit anya apa másképp szeretne,mint ők és jól tolerálják.:)
Köszönöm a válaszokat, természetesen ment a zöld kezecske.
Igen igyekszem következetesnek lenni, igazából, ha üvöltve sétálunk végig a belvárosban, mert éppen valami mást csinált volna az sem érdekel, vagyis érdekel, de igyekszem nem tudomást venni a megbotránkozó emberekről. A labdás példát csak azért írtam, mert ez volt a tegnapi, de ugyanez, ha egy újonnan felfedezett kútnál megállunk pancsol, szólok, hogy még x időd van, oké lassan indulunk, oké mostmár indulunk, és ha ő úgy gondolja, hogy nem akkor elszabadul a pokol. Pedig tényleg nem tiltom, szinte semmitől, persze ami nem veszélyes. Mindig van egy kis engedmény, de amikor az van, hogy mostmár vége, akkor tombol.
Köszi, kedves utolsó válaszoló. Oké leírom, már a dokinénink is kért beszámolót :)
Nekünk novemberben lesz két éves a fiunk akkor megy bölcsibe, remélem Nekünk is javul majd valamit a helyzet.
szerintem teljesen normális a kisfiad..benne van a dackorszakban.Ennyi csak jól kell kezelni és rengeteg türelmet gyakorolni!
Viszont én már több helyen is olvastam,hogy az extra hiszti legtöbbször a kialvatlanság alapja!
Úgyhogy én ezen a vonalon indulnék el inkább,ne hagyjátok annyiban,hogy rossz alvó,de persze nem is hagytátok hisz most mentek alváscentrumba,nagyon ügyesek vagytok jól teszitek.
Remélem megoldódik az alvásprobléma,a hiszti meg teljesen normális!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!