Sárgarépával vagy almával kezdjem a hozzátáplálást?
Nem baj az, hogy csak tápot kap, még 2 hónapig elég is az neki.
Én almával kezdtem, először 2 napig almalé, majd 1 kanál alma, majd 2 kanál alma, majd egyre több, és amennyit megevett. 5.nap megevett egy egész kis almát.
Utána jött a banán, barack, meggy, és csak utána a zöldség.
Én cici előtt adtam, és utána sem kináltam meg, csak ha kért, így hamar ki tudtam váltani egy -egy étkezést.
Egyes részekre tudok válaszolni.
Almával szokták kezdeni, először inkább csak a levével.
Illetve én okoztam durva hascsikarást a babámnak (ó én agyatlan), hogy sérgarépára (püré) datam még tápszert merthogy biztos éhes maradt. Hát valóban éhes volt, és evett is tápszert, szegénynek iszonyat hasfájása lett.
Már most megkellene kezdened a hozzátáplálást.A tápszerekben csak kémiai uton módosított és előállított anyagok vannak,semmilyen természetes tápanyag és vitamin nincs.Igaz,hogy most sokan hisznek a reklámoknak,de ha nézed ezt az oldalt,majdnem naponta panaszkodnak anyukák,hogy a 6-7 hónapos babájuk nem eszik meg semmilyen természetes ételt.De találkoztam már olyan kétségbeesett anyuka kérdésével is,akinek a babája nem eszik meg semmilyen gyümölcsöt,főzeléket,de a tápszert sem.Ez mind a késői hozzátáplálás eredménye.
Téged vajon mikor kezdett etetni gyümölcsökkel,főzelékekkel az anyukád? Beteg lettél tőle?
Sokkal több a tápszeres babák között az allergiás,hízásra hajlamos gyerek,mint akiket időben gyümölccsel,főzelékkel stb táplálnak.Ezt egy gyermekorvos ismerősömtől hallottam.
A döntés természetesen a tied.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!