Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS. Lázcsillapítás?!

SOS. Lázcsillapítás?!

Figyelt kérdés

Egyedul vagyok itthon másfél éves lányommal 38,1 a láza. Hutőfurdő, panadol megvolt . Milyen praktikák vannak még ? Egyszer sikerült levinnem, evett is. Aztán aludt és felment teljesen. Együtt hutöfurdözunk..én fekszek a vízbe ő a mellkasomon és locsoltam. Úgyis jó hogy csak locsoltam nem ő fekudt benne ?

Egy kétségbeesett anyuka 18/N

2013. aug. 8. 13:08
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Felment 38,7re
2013. aug. 8. 13:39
 12/15 gabszem ***** válasza:
38,1 az még nem vész. Ha magasabb akkor csillapítsd. Adj rá laza ruházatot, hogy tudja hűteni magát a teste. Nem kell borogatni, hűtőfürdő is csak akkor kell ha nagyon magas a láza. Nekünk a Nurofen nagyon gyorsan le szokta vinni a lázat. De Germicid kúpot is használtunk legutóbb és egész éjszaka lázmentes volt.
2013. aug. 8. 13:52
 13/15 anonim ***** válasza:

Nincsen semmi baj:)

Lehet,hogy a takaró miatt ment fel de nincs gond:)

A lázcsillapítónak lassan hatnia kell.

Borogasd tovább és ne tegyél rá semmilyen takarót elég ha pár laza ruha van rajta(de ez se szükséges feltétlenül ilyen melegben)

Ha feljebb menne megpróbálhatod meztelenül is borogatni(mivel így jobban tudja a teste hűteni magát).

Nem lesz gond,ne aggódj:)

2013. aug. 8. 13:58
 14/15 A kérdező kommentje:
Pelusba szaladgál, játszik jókedvu. Most 38,5 a hője. Próbálom borogatni de letépi magától. Ha elalszik könnyebb lesz remélem !
2013. aug. 8. 14:48
 15/15 anonim ***** válasza:
Van más lázcsillapítód a Panadolon kívül? pl: Nurofen? Ha nagyon felmegy neki (38,7 még nem az a kategória, ezt magas, 39 fölötti és tartós láznál lehet) akkor a különböző hatóanyagú lázcsillapítókat lehet 4 óránként felváltva adni. 38,5-ig nem kell csillapítani, nekem ezt a Heim Pálban tanácsolták. Hűtőfürdőztesd, és borogasd. Igaza volt az előttem szólónak, ne izzaszd, mert azzal csak több folyadékot veszít. Igyon amennyit csak bír. Kitartást neked, a kicsinek meg gyógyulást.
2013. aug. 8. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!