Lázcsillapítás? Mikortól, mivel, hogyan csillapítod?
Szia természetesen ha már lázas én ha azonnal nem is mert nem rendelt a doki de másnap vittem!
Most van egy 8 hós láynzonk és egy 4,5 éves kisfiam ,a fiam sokszor volt lázas én 38 nál már adtam neki Nurofent!
Nagyon bevált
kipróbáltuk a hűtőfürdőt de én nem vagy híve mert féltem hogy még tüdőgyulladást is kap ,nem szerettem azt a megoldást ,a kúp is nagyon jó
4 óránként felváltva lehet adni ,kúp utána 4 óra mulva szirup!
Nekünk igy nagyon jó volt és 3 nap után minden más baj nélkül el is mult
Ez volt a 3 napos láz !
De
6 hónap alatti babát "csak" láz miatt is érdemes dokihoz vinni, és már 38°fölött csillapítani.
6 hónapos kor után, egyrészt nem KELL 38,5°alatt csillapítani, csak ha egyéb baja is van, levertnek tűnik stb. Ha más baja nincs, dokihoz sem kell vinni, csak magas, 39°fölötti hővel.
1 éves kortól, ha egyéb panasz nincs, elég 39°- től csillapítani.
Az ibuprofen tartalmú lázcsillapítók jobbak, mint a paracetamol tartalmúak. Hatékonyabbak. Ilyen a Nurophen, az AlgoflexBaby stb. Paracetamolos pl a Panadol Baby, de ez gyengébb. (bár én kislányom cska egyszer volt lázas, másfél napig, a Panadol nem hatott csak az Algoflex)
Ha ne használ, hűtőfürdő érdemes. Mielőtt én lennék a rossz, nem vagyok gyerekkínzó. Testhőmérsékletű vízbe kell ültetni, és lassan hűteni a vizet.
Ami mg fontos, bár régebben a dokik azt mondták, hogy felváltva kell adni a paracetamol, és az ibuprofen tartalmú gyógyszert, ma már azt javasolják, hogy csak az egyiket tanácsos adni.
Egyébként, a paracetamol tartalmú gyógyszert gyakrabban kell alkalmazni.
és, hanekem nem hinnél, pár cikk erről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!