Lázcsillapítás. Mit csinálhatnék még?
2éves kislányom ma 2.napja hogy lázas..egyik pillanatról a másikra belázasodott..Legmagasabb 39,3 volt neki...
Probáltam:Algoflex baby,Panadol baby,Nurofen kúp..gyógyszerekből sajnos csak ezek vannak itthon és az időjárás miatt nem is tudok másikat beszerezni!
Csináltam neki borogatást kezeire lábikájára és a törzsére is tettem..egy ideig óráig leviszi a lázát,de utána ugyan ugy felmegy 39 fölé...Hütőfürdőt nem birja!
Orvost hivtam tegnap mit csináljak vigyem-e be azt mondta hogy ne,csillapítsam itthon a lázát!
Iszonyatos idő van nálunk/Baranya megye/ szóval nem nagyon tudunk ugrálni!
Ja,és még ecetes zoknit is huztam a lábijára..gondoltam a reszelt krumpli praktikára..Ti tudtok valamit??Segítsetek!!KÖSZÖNÖM!!!Bocsi hogy hosszú
Csatlakozom az 1. válaszolóhoz.Még mindig jobb,ha üvölt szegényke,mint hogy lázgörcsöt kapjon.Ez már elég magas ahhoz,hogy ne kívánságműsor legyen.
Jobbulást a kicsinek!
Hütöfürdöt úgy kell kezdeni, hogy nomrál testhömérséklet vagy egy ici picit melgebb, majd nagyon lassan hozzá adni a hideg vizet, szinte észre se vegye.
Mást nem tudsz tenni. Ha nem tudod csillapítani a és 39,5 fölé megy akkor mindenképpen hívjál mentöt akármilyen idö is legyen, tartósan ez felett görcsöt is kaphat.
ha viszont lemegy azért neki pár órára, csak vissza kitartás.
láz 3 napig normális, ha ennél tovább tart akkor valami bakteriális fertözése van amit mindenképpen antibiotikummal kell kezelni.
Még egy kis kitartás, a lányomnak is ez volt, 3 napos láz, a 4. napon nem volt láza, addig csinálhattam, amit akartam, mindig visszakúszott.
Nálunk az is bevált, hogy hideg vizes pelenkát tettem csuklóra-bokára, az is levitt kb. fél fokot.
Jobbulást a kicsinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!