SOS. Lázcsillapítás?!
Figyelt kérdés
Egyedul vagyok itthon másfél éves lányommal 38,1 a láza. Hutőfurdő, panadol megvolt . Milyen praktikák vannak még ? Egyszer sikerült levinnem, evett is. Aztán aludt és felment teljesen. Együtt hutöfurdözunk..én fekszek a vízbe ő a mellkasomon és locsoltam. Úgyis jó hogy csak locsoltam nem ő fekudt benne ?
Egy kétségbeesett anyuka 18/N
2013. aug. 8. 13:08
1/15 anonim válasza:
Hideg vizes borogatást próbáltad már?(persze nem jéghideg vízre gondolok hanem langyosra)
Valami kisebb törülközőt bevizezel aztán a lábár/karjára rakod neki.
3/15 anonim válasza:
38,1-et elvileg csillapítani sem kell. Majd az immunrendszere legyőzi.
Emellett a hideg fürdő biztosan jó érzés neki, hiszen amúgy is meleg van most.
Igyon sokat.
Én pólót szoktam rájuk adni, és úgy locsolom, akkor az sem baj, ha ül.
4/15 anonim válasza:
én kicsit több vizet engedek olyankor,hadd érje nagyobb felületen a víz.Apránként a kis locsolójával pedig öntöm a hideg vizet hozzá.Így még kicsit élvezi is.Majd ha megunta akkor kiveszem a vízből.Eddig mindig ez húzta le a legjobban.
5/15 A kérdező kommentje:
Azt még nem, koszomon!
2013. aug. 8. 13:16
6/15 anonim válasza:
Nálunk is a borogatás vált be, mi egy pelenkát benedvesítünk nem teljesen hideg vízbe és azt végig terítem a testén a nyakától a lábáig és ha átmelegszik akkor újra vizezni és ezt egy 15 percen keresztül szoktuk + a lázcsillapító és így le szokott menni,egyébként a 38,1 az már a levitt láz mert akkor az jó és nem kell tovább csillapítani nekünk így mondták a kórházban.Jobbulást a kicsinek!
7/15 A kérdező kommentje:
A hutöfurdőt mindkétszer végigsírta meg nyögött. Fokozatosan hutöttem a vizet nem rögtön raktam bele. Most épp takaró alatt izzasztom.
2013. aug. 8. 13:19
8/15 anonim válasza:
Csak 38.6-tól javasolták nekünk is a lázcsillapítást, addig hagyni kell, nem véletlenül küzd így a szervezet. És ne takard be, nem szabad izzasztani ilyen kisgyereket. (Max. ha felső légúti betegsége van tehet jót a meleg, de ma akkor sem takargatnám, nehogy hőgutát kapjon).
9/15 anonim válasza:
Ne izzazd takaró alatt, mert ezzel csak a hőleadását akadályozod. A 38.1 az nem olyan vészes. Lenge ruha, sok folyadék, 4 óránként lázcsillapító.
10/15 A kérdező kommentje:
Nem tudtam, hogynem lehet remélem nem csináltam rosszat. Már csaka csicsis takarója van rajta/mellette plusz borogatom. Most elaludt fél órája kapott panadolt
2013. aug. 8. 13:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!