Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS. Lázcsillapítás?!

SOS. Lázcsillapítás?!

Figyelt kérdés

Egyedul vagyok itthon másfél éves lányommal 38,1 a láza. Hutőfurdő, panadol megvolt . Milyen praktikák vannak még ? Egyszer sikerült levinnem, evett is. Aztán aludt és felment teljesen. Együtt hutöfurdözunk..én fekszek a vízbe ő a mellkasomon és locsoltam. Úgyis jó hogy csak locsoltam nem ő fekudt benne ?

Egy kétségbeesett anyuka 18/N

2013. aug. 8. 13:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Hideg vizes borogatást próbáltad már?(persze nem jéghideg vízre gondolok hanem langyosra)

Valami kisebb törülközőt bevizezel aztán a lábár/karjára rakod neki.

2013. aug. 8. 13:12
 2/15 anonim ***** válasza:
*lábára
2013. aug. 8. 13:12
 3/15 anonim ***** válasza:

38,1-et elvileg csillapítani sem kell. Majd az immunrendszere legyőzi.

Emellett a hideg fürdő biztosan jó érzés neki, hiszen amúgy is meleg van most.

Igyon sokat.

Én pólót szoktam rájuk adni, és úgy locsolom, akkor az sem baj, ha ül.

2013. aug. 8. 13:15
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
én kicsit több vizet engedek olyankor,hadd érje nagyobb felületen a víz.Apránként a kis locsolójával pedig öntöm a hideg vizet hozzá.Így még kicsit élvezi is.Majd ha megunta akkor kiveszem a vízből.Eddig mindig ez húzta le a legjobban.
2013. aug. 8. 13:16
 5/15 A kérdező kommentje:
Azt még nem, koszomon!
2013. aug. 8. 13:16
 6/15 anonim ***** válasza:
Nálunk is a borogatás vált be, mi egy pelenkát benedvesítünk nem teljesen hideg vízbe és azt végig terítem a testén a nyakától a lábáig és ha átmelegszik akkor újra vizezni és ezt egy 15 percen keresztül szoktuk + a lázcsillapító és így le szokott menni,egyébként a 38,1 az már a levitt láz mert akkor az jó és nem kell tovább csillapítani nekünk így mondták a kórházban.Jobbulást a kicsinek!
2013. aug. 8. 13:17
 7/15 A kérdező kommentje:
A hutöfurdőt mindkétszer végigsírta meg nyögött. Fokozatosan hutöttem a vizet nem rögtön raktam bele. Most épp takaró alatt izzasztom.
2013. aug. 8. 13:19
 8/15 anonim ***** válasza:
Csak 38.6-tól javasolták nekünk is a lázcsillapítást, addig hagyni kell, nem véletlenül küzd így a szervezet. És ne takard be, nem szabad izzasztani ilyen kisgyereket. (Max. ha felső légúti betegsége van tehet jót a meleg, de ma akkor sem takargatnám, nehogy hőgutát kapjon).
2013. aug. 8. 13:27
 9/15 anonim ***** válasza:
Ne izzazd takaró alatt, mert ezzel csak a hőleadását akadályozod. A 38.1 az nem olyan vészes. Lenge ruha, sok folyadék, 4 óránként lázcsillapító.
2013. aug. 8. 13:27
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem tudtam, hogynem lehet remélem nem csináltam rosszat. Már csaka csicsis takarója van rajta/mellette plusz borogatom. Most elaludt fél órája kapott panadolt
2013. aug. 8. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!