Adhatom majd a születendő kisbabámnak a Mihrimah nevet?
Kérvényezni kell,de nem tudom miért kell kiszúrni a gyerekkel a saját hülyeséged miatt...Szép név,de max egy töröknek,nem egy magyarnak.
Annyira bejöttek ezek a Dzsessika,Vanessz,Larissza,Klarissza,hogy csak na.
Gondoljon már egy szülő arra is,hogy mennyit fognak gúnyolódni majd a gyereken...
Van csomó különlegesebb,ritkább név.Én pl nem ismerek egy Aida-t se,Aurórát se.Szép a Henrietta is,de az Anna is...Lányunk meg pl Lilien.Ez se magyar név,de Lili,nem valami kimondhatatlan nevű.És még ezzel is kétségeim vannak,mert tuti megkapja majd néha a Dililit meg Dili vagy Lilit meg ki tudja.Kicsit gondolkodj már te is gyerekfejjel...Majd ott fogják gúnyolni: Mih van?Rima roma...és sorolhatném,mert nekem felnőtt fejjel is eszembe jutnak ezek,a gyerekeknek még inkább eszébe fog,mert kegyetlenek egymással.
Ne legyetek már ilyen rosszmájúak! Miért a Mirkó talán jobb név? Vagy a Bíborka? Annabell? Mia? És ezeket nem szóljátok le!
Kérdező! Én ismerek egy Szelim nevű srácot, igaz, hogy ő valóban török gyerek, aki Mo.n nőtt fel, és most már ügyvéd ha jól tudom. Nagyon baró ez a név! A Mihrimah szerintem szép név, szokatlan, de szép. Remélem, hogy a válaszolók nem vették el a kedvedet tőle!
Menj el az anyakönyvi hivatalba és kérdezd meg, mi a módja annak, hogy ezt a nevet bejegyeztethesd! Ők biztosan el fognak tudni irányítani!
Valóban szép név a Mihrimah, jelentése talán Nap és Hold vagy valami ilyesmi. Mint történelmi személy is igen jelentős volt a Török Birodalomban, de nem egy magyarnak való név! Hiába a magyar-török barátság:)
Szerintem sokan azt fogják hinni a kislányról, hogy török.
Nincs a névvel semmi baj, szép név és Törökországban igen gyakori, VISZONT. Magyarországon nem lehet engedélyeztetni, én olyan helyen dolgozom, ahol ezeket a beérkező engedélyeket szortírozzák és sajnos ez a név tipikusan az a fajta, amit nem lehet engedélyeztetni. Törökországban úgy tudom, hogy ezt a nevet Mirimáh-nak ejtik, legalábbis az adatok szerint, aminek utána tudtam nézni. Ezt Mirimá-ként lehetne engedélyezni, tehát a hivatalos papírokon így lenne leírva. Nos, így is tetszik neked ez a név? Ugye, hogy így mennyivel csúnyább? Sajnos ez a szabály, ezzel nem lehet mit kezdeni. Amúgy is csak megfelelő indokkal lehetne engedélyeztetni (apa török, török felmenők)
Egyébként egyet kell, hogy értsek az előttem szólókkal, valóban Magyarországon nem fog egy sikernévnek számítani, sokan csúfolhatják a gyermeket emiatt. Tényleg annyira gyönyörű nevek vannak engedélyezve, miért nem választasz azok közül?
A te dolgod, de gondolj bele, hogy a gyereked ez miatt a név miatt mennyit fog kapni. Legyünk őszinték azon kívül, hogy te tudod a jelentését, meg, hogy miért adtad, ezt a gyerekednek majd nap, mint nap el kell magyaráznia az embereknek.
Nekem mondjuk olyan rajzfilmfugárás névnek hangzik.
most ez a kislány bájos, angyali. Mi lesz, ha a sorozat közepén kiderül róla hogy egy gyilkos rosszindulatú bajkeverő?
Egyébként egy nagy vicc vagy kérdező! Tudod én is elég fura nevet kaptam jóanyámtól, ennek már 33éve, és a mai napig ÚTÁLOM, mert mindig máshogy hívnak, elfelejtik, le Bettiznek, aztán meg Henikéznek, mikor nem is hasonlít a nevem ezekhez.
Egyébként ha annyira tetszik, járj utána, kérvényezd, és változtasd meg a TE SAJÁT NEVED erre!
Mihrimah??? Uramisten. Szépnek szép, Törökországban esetleg.
De itthon? Ugyanmár! És milyen vezetéknévhez adnád ezt? Pl. Kovács Mihrimah? Hát gyönyörű. És még sorolhatnám a vezetékneveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!