Anyukák! Ki hogyan oldja/oldaná meg ebben a nagy melegben, hogy valahogy hűtse újszülött babáját?
Szerintem felesleges kínlódni a ventillátorral, az nem hűt semmit, csak azt, akire fúj, de a babára nem fújhat. A levegőn semmit nem fog változtatni.
Babára, főleg újszülöttre klímázni sem lehet, még úgy sem, ha kiviszik a szobából, amíg működik, majd visszaviszik a melegből a hűtött szobába.
A babádnak nem lesz semmi baja, mert a méhedben 37 fok van, ahhoz van szokva. Csak ne öltöztesd túl, és csak egy textil pelussal takard be.
De korlátoltak egyesek....
Hol éltek ti, hogy szerintetek mindenütt van klíma???
Nem csak nálunk és a rokonságomból senkinek nincs klíma, de ha megyek az utcán, nagyon kevés lakás/ház falán látom a klíma dobozait.
Igaz, én a nyomortanya Nyíregyházán élek, Pesten biztos mindenki klímás házban él és 20 ezresekkel törli ki a fenekét.
Kedves utolsó, ezen szerintem megoszlanak a vélemények..21. század és alap, hogy mindenkinek márkás kocsija, számítógépe, stb. van? Mindenki úgy él a 21. században, ahogy megengedheti magának!
A többiektől pedig elnézést, nem kívántam lereagálni, de mióta kiírtam a kérdésem, nem először kapok efféle megjegyzéseket..Örülünk neki, ha nálatok van, de azért hogy ezt tudasd és emiatt bárkit minősíts, akinek nincs..azért megspórolhatod a kommentedet (ha már hasznosat nem tudsz írni) :)
Kedves Kérdező,
bár a kisfiam már 3 éves, ő is a legforróbb nyári időszakban született és szenvedtem a terhesség végén (klíma mellett is a konyhakövön feküdtem, mert az jó kemény volt és hűvös :))- azona nyáron a kinti hőmérséklet rekordot döntött.
Nálunk a gyermekorvos szigorúan megtiltotta a klíma használatát a kicsi mellett és én ezt be is tartottam az első időkben természetesen.
A sötétítések mellett ami még bejött akkor:
a ventillátort NEM a kicsire vagy az ő közelébe állítani, de mondjuk a szobája ajtajához, ahová fellógattam (felcsipeszeltem) egy vizes, de jól kicsavart nagy lenvászon lepedőt- úgy állítottam be, hogy a ventillátor pont azt fújja, csapkodja és ez egy kis hűst adott.
Illetve amikor láttuk, hogy a pár hetes baba is megizzadt (ők a fejen, tarkón izzadnak), akkor elő a kiskádat és őt is lefürdettük- hiszen ez egy felnőttnek is jót tesz.
A folyadékpótlásra meg a több szoptatás (és persze én is nagyon sokat ittam), illetve többször átöltöztettem a babát- egy friss pamut rövidujjú bodyba.
Textilpelenkával takarózott és persze hogy nem kell ilyenkor ráadni a kissapkát meg a kiszoknit.
Az jutott még eszembe, hogy a párakapukhoz hasonlóan egy új viráglocsolóhoz hasonló permetező flakonnal frissítettem a levegőt.
2 heteskorától ilyen jó időben már lehet kivinni levegőztetni- késő este (7 után) mentünk ki, akár 1/29-9 ig is, amíg világos volt- a babakocsijában kinyitottam a rácsos szellőzőket, kint is csak pelenkával vagy vékony, de természetes pamut anyagú takaróval takartam le és a közeli helyek közül abba a parkba mentem, ahol egy szökőkút van- kellemes volt az estében a vízpára is nekünk.
Remélem, volt benne pár hasznos ötlet.
Szép napot:
...előző (hosszú) válaszoló vagyok.
Még egy dolog eszembe jutott: vettünk az ablakokra kapható ún. statikus fóliát, ami átereszti a fényt, de 99% UW szűrést biztosít (belőle kell feltenni, NEM ragacsos, csak simán megtapad a bevizezett üvegen és bármikor le lehet szedni)- vannak belőle opálos, gyermekmintás, sima stb. darabok is (mi pl. a BAUHAUSban vettük, de minden ilyen jellegű boltban van)
Kintre pedig ún. HŐVÉDŐ rolót tettünk fel (nem redőny, mert amögött tök sötét van és nap közben is azért kell a fény, élni kell stb.- fekete színű, nagyon-nagyon apró szövésű valami- keress rá.
Esetleg tükröződő fóliát lehet kívülre RAGASZTANI (olyasmi, ami ezüstösen fénylik kifelé- ennek a fényáteresztő képessége különböző, lehet választani)
A statikus fóliázás normál (pl. 100*120 cm) ablak esetén max. 5 eFt, a hővédő roló kb. 15-20 eFt, a tükröződő fólia négyzetmétere kb. 3-5 eFt- de ezek évekre szólnak.
Szép napot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!