Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Ki hogyan oldja/oldan...

Anyukák! Ki hogyan oldja/oldaná meg ebben a nagy melegben, hogy valahogy hűtse újszülött babáját?

Figyelt kérdés
Szülés előtt álló kismama vagyok, és már előre félek, mi lesz majd, ha hazajövünk a kórházból. Olyan fekvésű a lakás, hogy már kb. hajnali ötkor besüt a nap, akármit is csinálok és ebben a nagy melegben nem tudom, hogyan tudom majd megoldani, hogy a kicsi ne kapjon hőgutát. Lehet hülyeség, de ilyenekre gondoltam, hogy pl. a szoba bejárata elé tennék ventillátort, hogy közvetlenül ne érje a babát, de felkavarja azért a levegőt..Nem vagyok benne biztos, mert azt sem szeretném majd, hogy huzatot kapjon, begyulladjon a szeme, stb..Ki hogyan oldja meg? Köszi!

2013. júl. 24. 20:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Mi felszoktunk teríteni egy vizes lepedőt a nappaliba. Vannak akik ezt a lepedőt fújatják. De a legjobb ha becsukod az ablakot és lahuzod a redőnyt.
2013. júl. 24. 21:30
 12/23 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges kínlódni a ventillátorral, az nem hűt semmit, csak azt, akire fúj, de a babára nem fújhat. A levegőn semmit nem fog változtatni.

Babára, főleg újszülöttre klímázni sem lehet, még úgy sem, ha kiviszik a szobából, amíg működik, majd visszaviszik a melegből a hűtött szobába.

A babádnak nem lesz semmi baja, mert a méhedben 37 fok van, ahhoz van szokva. Csak ne öltöztesd túl, és csak egy textil pelussal takard be.

2013. júl. 24. 21:35
 13/23 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszi a választ! Valószínű, hogy túlparáztam kicsit a dolgot, hiszen más babák is születtek nagy hőségben és mégis felnőttek valahogy! :) Nos igen, ez lesz egyenlőre, hogy minimális ruházat és sötétítés, ja és a vizes dolgokat kipróbálom, hátha..
2013. júl. 24. 21:55
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
Klíma alap.21.század.ma már mindenhol van klíma,anélkül csak jobban szenved mindenki.én tavaly szültem 43 fokban,meghaltam volna nélküle.
2013. júl. 24. 22:21
 15/23 anonim ***** válasza:
54%

De korlátoltak egyesek....

Hol éltek ti, hogy szerintetek mindenütt van klíma???

Nem csak nálunk és a rokonságomból senkinek nincs klíma, de ha megyek az utcán, nagyon kevés lakás/ház falán látom a klíma dobozait.

Igaz, én a nyomortanya Nyíregyházán élek, Pesten biztos mindenki klímás házban él és 20 ezresekkel törli ki a fenekét.

2013. júl. 24. 22:25
 16/23 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, ezen szerintem megoszlanak a vélemények..21. század és alap, hogy mindenkinek márkás kocsija, számítógépe, stb. van? Mindenki úgy él a 21. században, ahogy megengedheti magának!

A többiektől pedig elnézést, nem kívántam lereagálni, de mióta kiírtam a kérdésem, nem először kapok efféle megjegyzéseket..Örülünk neki, ha nálatok van, de azért hogy ezt tudasd és emiatt bárkit minősíts, akinek nincs..azért megspórolhatod a kommentedet (ha már hasznosat nem tudsz írni) :)

2013. júl. 24. 22:26
 17/23 A kérdező kommentje:
Nem utolsó, sorry, 14-es kommentelőnek szántam a véleményem.
2013. júl. 24. 22:28
 18/23 anonim ***** válasza:
14-es! Képzeld, szültünk néhányan kánikulában és még élünk. Én mindkettőt forróságban szültem pl. És tök jól vagyunk azóta is, köszi. Klíma nélkül is, mert sajnos másra kell a pénz évek óta. Bár tudom, néhány embernek ez elképzelhetetlen.:)
2013. júl. 24. 22:40
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező,

bár a kisfiam már 3 éves, ő is a legforróbb nyári időszakban született és szenvedtem a terhesség végén (klíma mellett is a konyhakövön feküdtem, mert az jó kemény volt és hűvös :))- azona nyáron a kinti hőmérséklet rekordot döntött.

Nálunk a gyermekorvos szigorúan megtiltotta a klíma használatát a kicsi mellett és én ezt be is tartottam az első időkben természetesen.

A sötétítések mellett ami még bejött akkor:

a ventillátort NEM a kicsire vagy az ő közelébe állítani, de mondjuk a szobája ajtajához, ahová fellógattam (felcsipeszeltem) egy vizes, de jól kicsavart nagy lenvászon lepedőt- úgy állítottam be, hogy a ventillátor pont azt fújja, csapkodja és ez egy kis hűst adott.

Illetve amikor láttuk, hogy a pár hetes baba is megizzadt (ők a fejen, tarkón izzadnak), akkor elő a kiskádat és őt is lefürdettük- hiszen ez egy felnőttnek is jót tesz.

A folyadékpótlásra meg a több szoptatás (és persze én is nagyon sokat ittam), illetve többször átöltöztettem a babát- egy friss pamut rövidujjú bodyba.

Textilpelenkával takarózott és persze hogy nem kell ilyenkor ráadni a kissapkát meg a kiszoknit.

Az jutott még eszembe, hogy a párakapukhoz hasonlóan egy új viráglocsolóhoz hasonló permetező flakonnal frissítettem a levegőt.

2 heteskorától ilyen jó időben már lehet kivinni levegőztetni- késő este (7 után) mentünk ki, akár 1/29-9 ig is, amíg világos volt- a babakocsijában kinyitottam a rácsos szellőzőket, kint is csak pelenkával vagy vékony, de természetes pamut anyagú takaróval takartam le és a közeli helyek közül abba a parkba mentem, ahol egy szökőkút van- kellemes volt az estében a vízpára is nekünk.

Remélem, volt benne pár hasznos ötlet.

Szép napot:

2013. júl. 25. 10:43
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

...előző (hosszú) válaszoló vagyok.

Még egy dolog eszembe jutott: vettünk az ablakokra kapható ún. statikus fóliát, ami átereszti a fényt, de 99% UW szűrést biztosít (belőle kell feltenni, NEM ragacsos, csak simán megtapad a bevizezett üvegen és bármikor le lehet szedni)- vannak belőle opálos, gyermekmintás, sima stb. darabok is (mi pl. a BAUHAUSban vettük, de minden ilyen jellegű boltban van)

Kintre pedig ún. HŐVÉDŐ rolót tettünk fel (nem redőny, mert amögött tök sötét van és nap közben is azért kell a fény, élni kell stb.- fekete színű, nagyon-nagyon apró szövésű valami- keress rá.

Esetleg tükröződő fóliát lehet kívülre RAGASZTANI (olyasmi, ami ezüstösen fénylik kifelé- ennek a fényáteresztő képessége különböző, lehet választani)

A statikus fóliázás normál (pl. 100*120 cm) ablak esetén max. 5 eFt, a hővédő roló kb. 15-20 eFt, a tükröződő fólia négyzetmétere kb. 3-5 eFt- de ezek évekre szólnak.

Szép napot:

2013. júl. 25. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!