Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik rossz anyagi körülmények...

Akik rossz anyagi körülmények között élnek, azok is vesznek a babájuknak mindent?

Figyelt kérdés
2013. júl. 21. 10:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%

Érdekes, én bevallom, szegénynek számítok, mégsem tartom magam sajnálatra méltónak, sőt!

Azt hiszem, a lelkem sokkal gazdagabb értékekben, mint az a kedves hozzászóló, aki anyagi javakban méri a boldogságot.

A kislányom is boldog, kiegyensúlyozott, semmi kára nem származik abból, hogy olyan játékokkal játszik, olyan ruhákat hord, olyan kádban fürdik, amit már előtte használt valaki.

Sosem tudtam megérteni az olyat, aki azt mondja, ha nincs pénzed ne is szülj. Persze könnyen beszél az, akinek van, de el sem tudja képzelni, hogy nem csak egy Svájci sielés, vagy horvátországi nyaralás lehet maradandó élmény egy gyermeknek, hanem egy közös tóparti fürdőzés, sátrazás, szalonnasütés is, séta a mezőn, közös erdei felfedezőtúra a családdal, kutyával, stb.

2013. júl. 21. 12:24
 12/16 anonim ***** válasza:
78%
Én is kivagyok már attól a nézettől,hogy aki nem tudja mindenből a legjobbat,legdrágábbat megvenni az ne vállaljon gyereket.Nos,mi sem tudjuk,de a kislányomnak megvan mindene,amire szüksége van.Lehet,hogy soha nem leszek olyan anyagi helyzetben,hogy mindenből a legjobb minőséget tudjam megvenni,akkor ne is legyen gyerekem?Mi lenne,ha mindenki így gondolná???
2013. júl. 21. 12:48
 13/16 anonim ***** válasza:
78%

Valaki csak a pontozás miatt olvasta ezt végig, úgy látom.

Relatív a szegénység. Mi jól megvoltunk, amikor kiderült, hogy jön a baba. Egyszobás lakás (A másik felújításra szorul, és az is jó lesz), autó, hitel nincs. Jött a baba, hurrá. Rá egy hónapra, párom elvesztette a munkáját, hirtelen jöttek hülye, extra kiadások, nekem csökkent a fizum brutálisan (hála ennek a mai szuper rendszernek). A trónörökös meg úton...

Evickélünk, januárban visszamegyek dolgozni, és remélem lassan, de helyre rázódunk. A maga nemében szegények vagyunk, de vidámak, és egészségesek. Nincs ugyan márkás cipő, autósülés, de ami kell az így, vagy úgy de megvan.

2013. júl. 21. 13:52
 14/16 anonim ***** válasza:

Mi a rossz anyagi körülmény?

És mi a minden?

Kicsit kifejthetnéd bővebben a kérdést.

Nyilván ha valakinek kajára sincs normálisan pénze, nem tud FP játékot venni a gyereknek hetente.

Nem élünk kifejezetten rossz anyagi körülmények között. De nem veszek a gyereknek "mindent". Pelusból is olcsót, ruhából is hol akciósat, hol használtat. Kap új játékot, néha FP-t, néha csak egy kisautót.

2013. júl. 21. 18:46
 15/16 anonim ***** válasza:
Mikor terhes lettem,azt reméltük párom hamar talál munkát igy nem öltük meg az első babánkat...Én ha jön pénz,megveszem neki a pelust(rossmanost akciósan vagy kuponnal pl) ,veszek pár babakaját,hogy legyen vésztartaléknak.Megveszem a tápszert,tejpépet(mert nem fogadja el a tápszert igy a tejalap miatt pótolni kell),feltöltöm a fagyasztót zöldséggel és gyümölccsel neki.Ruhát megörököltük a húgomról,aki 5éves.És én a kicsinek eddig egy db zoknit vettem,azt is a kinaiba 150ft-ért.Tápszeren,peluson,kajákon és törlőn kivül semmit nem vettem én neki.A legjobb játék egy gyereknek az,ami nem is játék (tv-kapcsoló,mérőszalag,popsitörlő,pelus,cipzár,gombok,papirlap) ,így hát semmi nem indokolja,hogy gazdag ember vállaljo n csak gyereket,mert nem kell neki 3-4-10ezres játék....
2013. júl. 22. 10:39
 16/16 anonim ***** válasza:
Azért tápszerből, tejpépből ne tankolj fel nagyon, sőt, az üveges kajákból sem, mert lehet, hogy meg sem fogja enni. Vagy majd másik féle kéne neki. Inkább tedd félre a pénzt egy megtakarítási számlán.
2013. júl. 22. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!