Akik rossz anyagi körülmények között élnek, azok is vesznek a babájuknak mindent?
Érdekes, én bevallom, szegénynek számítok, mégsem tartom magam sajnálatra méltónak, sőt!
Azt hiszem, a lelkem sokkal gazdagabb értékekben, mint az a kedves hozzászóló, aki anyagi javakban méri a boldogságot.
A kislányom is boldog, kiegyensúlyozott, semmi kára nem származik abból, hogy olyan játékokkal játszik, olyan ruhákat hord, olyan kádban fürdik, amit már előtte használt valaki.
Sosem tudtam megérteni az olyat, aki azt mondja, ha nincs pénzed ne is szülj. Persze könnyen beszél az, akinek van, de el sem tudja képzelni, hogy nem csak egy Svájci sielés, vagy horvátországi nyaralás lehet maradandó élmény egy gyermeknek, hanem egy közös tóparti fürdőzés, sátrazás, szalonnasütés is, séta a mezőn, közös erdei felfedezőtúra a családdal, kutyával, stb.
Valaki csak a pontozás miatt olvasta ezt végig, úgy látom.
Relatív a szegénység. Mi jól megvoltunk, amikor kiderült, hogy jön a baba. Egyszobás lakás (A másik felújításra szorul, és az is jó lesz), autó, hitel nincs. Jött a baba, hurrá. Rá egy hónapra, párom elvesztette a munkáját, hirtelen jöttek hülye, extra kiadások, nekem csökkent a fizum brutálisan (hála ennek a mai szuper rendszernek). A trónörökös meg úton...
Evickélünk, januárban visszamegyek dolgozni, és remélem lassan, de helyre rázódunk. A maga nemében szegények vagyunk, de vidámak, és egészségesek. Nincs ugyan márkás cipő, autósülés, de ami kell az így, vagy úgy de megvan.
Mi a rossz anyagi körülmény?
És mi a minden?
Kicsit kifejthetnéd bővebben a kérdést.
Nyilván ha valakinek kajára sincs normálisan pénze, nem tud FP játékot venni a gyereknek hetente.
Nem élünk kifejezetten rossz anyagi körülmények között. De nem veszek a gyereknek "mindent". Pelusból is olcsót, ruhából is hol akciósat, hol használtat. Kap új játékot, néha FP-t, néha csak egy kisautót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!