Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ismersz "mártír" anyukát?

Ismersz "mártír" anyukát?

Figyelt kérdés

Aki folyton sápítozik, folyton azzal jön, hogy milyen fájdalmakat állt ki a gyerekért, mi mindenről kell lemondania, milyen borzasztó szenvedéseken ment keresztül. Állandóan arról megy a szöveg, hogy a gyerek milyen büdös, milyen rossz, nem alszik, folyton sír, mennyi baj van vele. De mindig hozzáteszi, hogy "persze imádom, ő az életem értelme"

Az ilyen miért vállal gyereket?

Egyáltalán mit lehet vele kezdeni, ha elkezdni nyomatni?

2013. júl. 19. 11:13
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

A baráti társaságunkban csak nekem és egy másik csajnak nincs gyereke. Nekem nem jön össze, ő nem akar.

Viszont van egy harmadik, akinek már van kettő, és szinte semmi mást nem hallunk tőle, mint hogy mennyire rettenetes az egész. hát egyikőnknek sem jó hallgatni, nemcsak azért, mert ugye minket máshogy érint a dolog, hanem mert nyilván szeretnénk neki segítni.

2013. júl. 19. 12:00
 12/21 anonim ***** válasza:
hát szerintem aki így beszél a saját babájáról, mint ahogy idézted, az már nagyon nem normális. Bevallom, időnként én is szoktam kicsit panaszkodni, de csak a kimerültség miatt, mert már 1 éves a kicsikém, de 1 átaludt éjszakánk nem volt, most épp 4 foga jön egyszerre, és van, hogy 10 percenként kel éjjel. Szóval van olyan, hogy a kimerültségtől végig bőgöm a napot, de ilyeneket, amit a barátnőd mond még ilyenkor sem tudnék a babámra mondani mondani. Én azt gondolom, aki gyereket vállal, az a sok öröm mellé vállalja az éjszakázást, a kakis pelusokat stb. is. És igen, egy kis panaszkodás időnként belefér, mert ki tud fáradni az ember, de aki állandóan ezt mondja és ilyen szavakkal és stílusban ott szerintem baj van. A kérdésre válaszolva, hát nem tudom mit lehetne vele kezdeni, esetleg vágj közbe, hogyha ennyire elege van a gyerekeiből, beszélgessetek másról, az is kikapcsolódás neki. Hátha észbe kap.
2013. júl. 19. 12:26
 13/21 anonim ***** válasza:
Van egy gyerekkori barátnőm, 1 idősek a fiaink, (2 év.) csak annyi különbséggel,hogy neki az az 1 van,nekem a kicsin kívül még 2 gyerek.! :) Ha összefutunk,(nem nehéz,itt lakik 2 háznyira)azt kell hallgatnom,hogy mennyi baja van vele,az őrületbe kergeti,nem ért engem,hogy szülhettem hármat,hogy bírom ki,mert ő ebbe az egybe már belerokkant,és 2 éves még a gyerek,mi lesz mire még felnő?! Nem tud neki parancsolni!(véleményem szerint ilyen NINCS!)Nem tud vele megjelenni sehol..stb.Nem lehet vele semmiről beszélgetni,csak hogy neki milyen nyomorúságos az élete mióta megvan a gyerek.Mindennek a legrosszabb oldalát látja,és úgy is éli meg.Az éjszakázást, a fogzást,egy egy betegséget,most jelenleg a szobatisztaságot.Hogy az ő gyerek a legidiótább,mert 2 évesen nem akar bilibe kakilni...és ehhez hasonlók. :/ És nem lehet vele szót érteni,esetleg tanácsot adni,mert azt meg sértésnek veszi.Előre félek,mikor megállít.Erre én is azt mondanám,nem való neki gyerek,illetve,jobban jár mindenki, ha nem lesz kis tesó.
2013. júl. 19. 12:27
 14/21 anonim ***** válasza:
Az ismerősödet valóban nem értem, hogy ha nem neki való az anyaság, miért vállalt másodikat is. Neked viszont azt mondom, hogy majd akkor beszélgetünk ilyenekről, ha már lesz gyereked. És kívánom, hogy legyen! 4-es voltam.
2013. júl. 19. 12:45
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jókívánságokat.
2013. júl. 19. 13:08
 16/21 A kérdező kommentje:

Egyébként ettől függetlenül tök jó lenne kezelni valahogy a problémát - mármint azt, hogy nem tudunk mit mondani a csajnak.

Ez a "majd megtudod" olyan lekezelően hangzott... :(((

2013. júl. 19. 13:11
 17/21 anonim ***** válasza:
Szia! Én is sok mindenen keresztülmentem a kicsik miatt, szeptemberben lesz a 4. Én nem szoktam panaszkodni, egyrészt nincs értelme, másrészt nincs kinek. Én nem vagyok olyan jóban senkivel, hogy megosszam a problémáimat. A szomszéd csajjal szoktunk néha összeülni, dumcsizni, de én jobbára végighallgatom őt, aztán ennyi.
2013. júl. 19. 13:14
 18/21 anonim ***** válasza:
Én is imádom a lányomat,de én nekem is és neki is van rossz napja,mikor pl ordit kaja helyett,vagy jön a wc-re is utánam és nyávog.Vagy mikor jól arconvág,vagy a gyomromba tenyerel.És igen,büdös a kakija(bár nem zavar már régóta),nehéz velük...Sokszor rossz velük,de több a jó.
2013. júl. 19. 13:49
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem akartam lekezelő lenni, de a gyerek előtt nekem is teljesen más elképzeléseim voltak. Nem hittem volna, hogy ilyen nehéz.

A barátnőddel szerintem nem sok mindent tudtok csinálni, azon kívül, hogy megpróbáljátok elterelni a figyelmét valahogy. Találjatok ki jó programokat, és ne engedjétek, hogy előhozza a témát. Vagy egyszerűen mondjátok meg, hogy neki is jót tenne, ha néha kikapcsolódna, és egy kicsit nem gondolna a gyerekeire.

2013. júl. 19. 14:01
 20/21 anonim ***** válasza:
már a kérdésből látszik, hogy nincs gyereked. térjünk vissza a kérdésre, ha lesz :p
2013. júl. 19. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!