Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bölcsőhalál. Mit teszel, hogy...

Bölcsőhalál. Mit teszel, hogy megelőzd? Mi okozhatja? Ismersz olyat, akinél bölcsőhalálban halt meg a baba?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy még nem tudják a pontos okát, csak sejtések vannak, és így nehéz is ellene védekezni. De ti mit hallottatok, mitől van? Én hallottam olyat is, hogy attól is lehet, hogy a szoba túl meleg, vagy hogy sokat alszik hason a baba..

Megelőzésnél bárki bármit mond, tudom, hogy sokan nem használnak, de nekem alap a légzésfigyelő.

Ismertek olyat, akinél előfordult? Hogy dolgozták fel? Hogy történt?

2012. márc. 12. 19:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Senkit nem ismerek akinek ebben halt volna meg a babája,csak a tv-ben hallottam.

Nem tudni mitől lehet de a meleg nagyban befolyásolta mindenkinél.Én használtam légzésfigyelőt,csak így voltam nyugodt az első hónapokban.

2012. márc. 12. 19:52
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom mitől lehet, szerencsére mi nem estünk át ilyenen (kop-kop-kop) és remélem nem is fogunk (kop-kop-kop)!

Mi nem vettünk terhesség alatt légzésfigyelőt, sőt .. kölcsönkaptuk a lányunk 1 hónapos korában egy ismerőstől, mert a lányunkból jött ki minden étel, amit kapott (anyatej,tápszer).

Volt, hogy aludt és étkezés után 2,5 órával jött fel neki az étel pedig akkoriban 25-30percig büfögtettük.

Nekünk ezt a hozzátáplálás korai bevezetése (3,5 hónaposan) javította meg.

6 hónapos korig használtuk a légzésfigyelőt. Sosem szólalt be okkal. Ha csipogott, akkor is azért, mert az érzékelő túl közel volt a vevőhöz.

Egyszer volt egy 'pánikom', amikor megérzésből bementem a lányom szobájába. Épp aludt és amikor a hátára raktam a kezem éreztem, hogy nem vesz levegőt. Egyből kikaptam a kiságyból és felsóhajtott. 2 hete volt a világon!

Egyébként nekünk szinte kezdetektől a hasán alszik, mert másképp nem szeret. Ha akarnám, akkor se tudnám a hátára fektetni vagy az oldalára. Utálja ..

2012. márc. 12. 19:53
 3/12 anonim ***** válasza:
Az éretlenség az oka. Semmi más. A légzés éretlensége.
2012. márc. 12. 19:55
 4/12 anonim ***** válasza:
Állítólag ha az anyja mellé teszik a kiságyat, akkor a gyerek hallva az anya légzését álmában, automatikusan szabályosabban lélegzik.
2012. márc. 12. 19:57
 5/12 anonim ***** válasza:
2012. márc. 12. 20:00
 6/12 anonim ***** válasza:

Ahogy Te is írtad, csak találgatás, hogy mitől lehet. persze sokmindent mondanak, hallottam már, hogy dohányos szülőknél nagyobb a kockázat. A túlfűtött szobában túlöltöztetett csecsemő is veszélyeztetett lehet, de azt is olvastam már, hogy ha nincs rendszeresen szellőztetve, az is okozhatja...

A légzésfigyelő nagyon nagyon jó dolog, de sajnos életet nem ment. Arra szolgál, hogy jelezze, ha probléma van. Én emberi butaságnak tartom, ha valaki azért nem vesz légzésfigyelőt, mert azt vallja, hogy egy anya megérzi, ha baj van...

Nekem sajnos az egyik legjobb barátnőm kisfia halt meg bölcsőhalálban. Kint, babakocsiban, ősszel, nem túlöltöztetve... És a szülők nem dohányosok. Szóval sajnos a fentiek máris megcáfolva. Viszont nem ijesztgetésből, de ő előző nap kapta a kötelező oltást. Sajnos nagyon nagyon kevés információt adnak az orvosok a különféle oltásokról és elfelejtik közölni, hogy bizony a halál is benne van a pakliban. Persze csak minimális százalékban, de benne van:o( Ez viszont már egy másik téma, nem is fejtegetem tovább...

2012. márc. 12. 20:00
 7/12 anonim ***** válasza:

ha valóban az éretlenség az oka, akkor a koraszülötteknél ok, nekik még lehet, és még az időre születetteknél is belefér. de ha jól tudom akkor 4 hónapos korig vannak veszélyeztetve ez miatt a babák. akkor egy időre született 3 hónapos babánál még hogy állhat fent az éretlenség?

ha amúgy meg ezek a babák egészségesek.

off: bocsi! remélem senkit nem háborított fel az értetlenségem!

2012. márc. 12. 20:04
 8/12 anonim ***** válasza:

[link]

Én azt olvastam, hogy az agytörzs szerotoninszintje okozhatja. Itt egy cikk róla.

Szerencsére nem ismerek olyat akivel megtörtént volna és tudom, hogy a légzésfigyelő ha riaszt nem biztos, hogy tudok segíteni, de engem megnyugtat. Egyébként olyat ismerek akinél riasztott beszaladt és felrázta a babát aki elmondása szerint akkor vett egy nagy lélegzetet majd felsírt. nem tudom mennyi a valóság alapja mármint, ezt csinálta, de hogy mi volt a babánál (nyilván nem az ami a bölcsőhalált okozza, mert azon az újraélesztés segít csak, de bármi is lehetett azért jó, hogy ott volt a légzésfigyelő...még akkor is, ha magától is vett volna egy mély lélegzetet...mert ki tudja)

2012. márc. 12. 20:25
 9/12 anonim ***** válasza:
akarom mondani alacsony szerotoninszintje.
2012. márc. 12. 20:25
 10/12 anonim ***** válasza:
Én is úgy olvastam,hogy a babák még éretlen légzéstechnikával rendelkeznek. Egyszerűen "elfelejt" levegőt venni. Ekkor jön jól,ha felkapod, vagy rányitod a hűtőajtót. Ezt egy szakápoló barátnőm mondta. Én is elolvastam rengetegszer az újraélesztés minden pontját,de nem tudom,bepánikolnék-e ilyen esetben? 7 hónapos koráig használtunk légzésfigyelőt,majd fokozatosan szoktattam magam a nélküle való léthez,mert előtte megnyugtatott,hogy van. Nem mertem hason altatni,féltem,h a saját büfijébe nehogy belefulladjon. Nem ismerek olyan embert,akinek így halt volna meg a babája...szerencsére.
2012. márc. 12. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!