Miért csinálja ezt a 9 hónapos babám? Már bele fogok őrülni!
nem vagyok benne rutinos, de szerintem azt próbálja, hogy mennyire tud irányítani téged... szóval hiába visít, ne változtass az eredeti dolgokon... ha beteszed a járókába, mert oda akarod tenni, akkor hiába visít, akkor is ott kell lennie, és ne vedd ki, csak azért mert ő visít... lehet, hogy rájön, hogy hisztivel nem ér el semmit, és az van, amit te akarsz...
persze lehet, hogy beteg, és orvoshoz kellene vinni.
védőnő, vagy doki nem tudott adni valami ötletet?
Ha kiviszed a levegőre nem alszik el a kocsiba legalább? Bár nem tudom, hogy kertes házban laktok-e. Mert akkor amig kint alszik, legalább haladsz a dolgoddal.
Nálunk Kismenyemnek az ikrek közül az egyik ilyen mindig anyán lógna tipus!!!
Ha én vagyok velük nincs akkora gáz!!!
Mással is csinálja ezt a visitást?
mondjuk nagyszülő, barátnő, édesapja? vagy csak Téged tisztel meg. Csak van más is vele Rajtad kivül a nap 24 órájában.
Az én babám is ezt csinálja már vagy 3hete. Tudom milyen fárasztó. Ráadásul én még járókába sem tudom tenni, mert még nem tud ülni, 5 hónapos...szóval hordozhatom a kis fenekét egész nap. Elvan a játékaival kb.5-10ercig, de aztán megint jön a hiszti.
Nagyon akaratos. Én azt próbálgatom most, amit az egyik válaszoló is irt, hogy ha beteszem pl. a pihenőszékébe, hiába nyűgösködik, visit, akkor is otthagyom. Vagy próbálok néha nem figyelni a hisztikre, hanem nyugiban beszélek hozzá, mintha nem si hallanám, hogy épp hisztizik. Ez néha segit...remélem elmulik nála ez a viselkedés.
Próbáld felkötni magadra! Szerintem nála ebben mutatkozik meg a szeparációs szorongása...enyém 10 hónapos, 8 hónapos korától kezdte,s napról napra rosszabb.
Én nem idegesítem magam a házimunka miatt...amikor este 7 után haza ér a férjem, megcsinálom a fontos dolgokat. Nekem is folyton ott kell lennem vele, és szó szerint csimpaszkodik belém! csak nem visít, hanem sirdogálva jön utánam. Ha fontos megcsinálni való van, akkor alvás időben, vagy magadra kötve próbáld meg! Úgy szerintem még talán jobban is fog aludni. ( Én olyankor kötöm fel, mikor nem hajlandó sehogy sem elaludni, max 15 perc volt idáig és mindig elaludt). Jah, és éjjel én óránként kelek hozzá! Van hogy elég a cumi neki, de van hogy ki is kell vennem, annyira sír. Ez most egy ilyen időszak, változnak mindig.
Kitartást, kisimult idegeket!:)
8-as vagyok. Én is úgy csinálom a legtöbb dolgot, hogy jön utánam és addig játszik a ruhákkal, flakonokkal, stb. De a kérdezőnek nem szimplán megy utána, hanem visít!!! És a gyerek miatt vagyunk otthon, nem mi vagyunk a háztartásért, a lakás van értünk. Én soha nem helyeztem előrébb a takarítást, mint a gyereket! Ez egy életkori sajátosságuk, hogy csak mi kellünk nekik, annál rosszabb nincs is, mint hogy elkeded "nevelni" a 6-9 hónapos babádat ilyen téren!!! Neki most rád van szüksége, nem pedig arra, hogy szaladjon anya után, mert mindig elmegy előle! És ha kicsit hangosabban mer szaladni utánad, akkor bevágod az ágyába! :(
Pedagógus vagyok, tanultam jó pár évet gyermekpszichológiát, de egy jóérzésű anya sem csinál ilyet!!!
Attól, hogy magadra kötöd, nem magadhoz láncolod egy életre! Jelen életszakaszában ez sokat segíthet, ennyi. Pár hét, hónap múlva már alig tudsz majd te utána loholni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!