Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csinálnak egyes anyák a...

Miért csinálnak egyes anyák a szobatisztaságból is versenyt?

Figyelt kérdés

15 hónapos a kislányom, és egyszer már próbáltam a bilizést nála, de sírt rajta így hagytam. Nem is akarom erőltetni egyenlőre neki, szerintem még kicsi hozzá.

Húgom sógornőjének a kislánya 13 és fél hónapos, tegnap mondta az anyuka hogy jaj milyen ügyes az ő kislánya, mert belepisilt a bilibe. Szerintem csak véletlen lehetett, nem hiszem hogy a kislány szólt hogy pisilnie kell, hisz még nem is beszél. Olyan lenézően mondta hogy miért nem próbálkozok én is a bilizéssel, sose fogja így megszokni, nem baj ha sír a bilin. Ő biztos benne hogy 1 hónapon belül szobatiszta lesz a lánya (ezt most abból gondolja hogy egyszer véletlen a bilibe pisilt). Húgom mesélte anyunak hogy milyen ügyes volt a kislány. Erre most anyu mondogatja hogy igenis próbálkozzak, mert nem igaz hogy nála fiatalabb gyerek már bilizik, ő meg nem tud. Most anyukám is kétségbe esett, hogy mi lesz! Én nem akarom eröltetni és tudom hogy nem is szabad, mert még nem érett rá. Jól gondolom hogy nem akarom a bilire kényszeríteni?

2013. júl. 17. 09:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Pont nem érdekel, hogy kinek mennyi idősen szobatiszta/jár/beszél a gyereke.

Én a hozzátáplálást sem siettem el. A bilizéssel úgy vagyunk, hogy amikor megkapta, véletlenül bele pisilt. Azóta semmi. Ráültetni nem lehet, mert leugrik. Ugyanígy a WC-vel. Ha kérdezem, hogy lesz-e pisi-kaki, a válasz kategorikus NEM. Ha megkérdezem, hogy "ráülsz-e a bilire", szintén NEM a válasz. Pedig mindig szem előtt van a bili, jön is velünk pisilni is, de annyira még nem érdekli a dolog. Most 2 éves. Vagy szobatiszta lesz 3 éves korára, vagy nem. De abban tutibiztos vagyok, hogy nem pelusban fogja kezdeni az iskolát. Innentől meg nem érdekel a téma. Majd ha ő akar, bilizik. Nem fogom most elkezdeni versenyeztetni a gyerekemet másokkal. Ott lesz neki majd az iskola, meg az élet, ahol úgyis mindig azt nyomják mindenhonnan, hogy van nálad szebb, okosabb, ügyesebb.

Kérdező, ne hallgass másokra! A Te gyereked, a Te dolgod nevelni. Nem anyukádé.

2013. júl. 17. 14:38
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem verseny! Akinek sok ideje van, az persze rohangál a gyerek után, és amikor már éppen végzi a dolgát, ráülteti a bilire. Jééé,de ügyes a gyerek, belepisilt a bilibe. Hát persze, hová pisilne, ha egyszer ráültetik, és mondjuk órákat ott "kell" ülnie. Az én fiam 26 hónapos, és esze ágában sincs szobatisztának lenni. Pedig már én is mindent kipróbáltam, persze nem erőszakoskodom vele. Ő ráadásul nem az az egy helyben ülős típus. Nem is tudnám 2 percnél tovább a bilin tartani. Szerintem mindenki szobatiszta lesz, ha eljön az ideje, és megérett rá. Ne frusztráld ezzel se magadat, se a gyereket. Ráadásul a te kislányod még tényleg nagyon kicsi. Meg kell érnie az idegrendszerüknek ahhoz, hogy érezzék, hogy na most kell és vissza is tudják tartani, amíg oda nem érnek a bilihez, vécéhez, és le nem veszik róluk a ruhát, pelust stb. Nekem senki ne mondja, hogy ezt egy 10 hónapos gyerek képes megtenni...
2013. júl. 17. 14:39
 13/15 anonim ***** válasza:

9# vok

nekem nem volt kivel versenyeznem :-)))

nem erőltettem semmit sem egyszerűen így jött össze

ha nem ment volna rendesen akkor visszaadtam volna a pelust neki, mint ahogy a kicsire is :-)

am a legkisebb nem beszél még rendesen ö mutatja h pisilnie kell és ha kakilni akkor azt mondja bööááá és hadonászik a kezével h büdös :-)))

am a húgomnak is mind a 3 fia 2 éves kor előtt lett szobatiszta

ö sem erőltette - mondjuk ö textilt használt

hagyd a gyereket majd megérik rá, ha nem most lehet 2-3 hónap és önmagától leteszi de ha akkor sem, bőven ráér - alig múlt 1 éves :-)

szal szereld le őket és mond h te 3 éves korig juszt sem veszed le róla a pelust :-P

3-4 havonta próbáld ki hogy is álltok ez ügyben 2-3 napra nekem anno ezt mondta a védőnő (az már más kérdés h akkor már szobatiszta volt a gyerek :-)))

2013. júl. 17. 16:58
 14/15 anonim ***** válasza:

mert vannak akiket versenyeztetni lehet :)))

Tégy saját belátásod szerint ,felnőtt ember vagy.

Az Én véleményem hogy erőltetni nem szabad de rendszeresen fel kell ajánlani.Ráadásul akkor mindenki megnyugszik ha már ennyire számít más mit mond.

2013. júl. 17. 19:12
 15/15 anonim ***** válasza:

Verseny? Nálunk nem igazán van ilyen a környezetemben.

Kislányom másfél éves volt amikor kapott egy zenélős rózsaszín trón alakú bilit. Azt mondta a védőnő, hogy előbb felesleges, mert egyszerűen biológiailag képtelen arra, hogy előbb visszatartsa néhány mp-re is.

Aztán mondtam neki, hogy oda való a kaka. Ráült és egyből belepisilt. Zenél. Örült. Mi meg jól megdicsértünk és ennyi. Aznap levettem róla a pelenkát és össze-vissza pisilte a lakást.Hát nem próbáltam egy ideig. Nem igazán volt türelmem. Aztán egyszer csak szólt fürdés közben, hogy ,,kaka". Kiemeltem és szaladt is a bilire. Én meg megdöbbentem.

Tettem másnap egy kísérletet, hogy nem adtam rá pelenkát. Egész nap csak a bilibe pisilt! Aztán mikor elaludt délután elfelejtettem ráadni. Nem pisilt be! Azóta is csak éjszakára kap pelenkát.

Egyszerűen teljesen magától szokott rá és fogalmam sincs, hogy hogyan. Én úgy voltam vele, hogy majd olyan 2 éves kor körül addig nem kínozom mert azt mondják rosszabb ha erőltetem stb...

Ebből én azt a következtetést tudom csak levonni, hogy van olyan gyerek akinél el jön az idő és van akinél nem.

Verseny helyzetet mint mondtam én ezzel kapcsolatban nem nagyon éreztem sose. Viszont egyszer az egyik ismerősöm (akinek a fia 3 hónappal idősebb) fennhangon elkezdte mondani, hogy az ő fia 1 hete már szobatiszta és én milyen hülye vagyok mert zenélős bilim van miközben az övé tök sima és még is rászokott a fia... Én ekkor szembesítettem vele, hogy a lányom már akkor 2 hónapja csak éjszakára kap pelenkát úgy, hogy ha sétálni, bevásárolni vagy játszótérre megyünk akkor is már bugyiban megyünk... ennyit arról, hogy milyen szar anya vagyok, hogy a mi bilink zenél ami ,,elvonja a figyelmet ezért nem tanulja meg". :D

2013. júl. 19. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!