Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem akarja senki sem...

Miért nem akarja senki sem tiszteletben tartani a kérésem?

Figyelt kérdés
Pénteken lesz két hetes a kisbabám és mindenki jönne látogatni. Mindenkinek mondom, hogy még 4 hét és lehet látogatni és egyenesen lehülyéznek, hogy miért. Közeli rokonok jöhetnek, de ilyen ismerősök barátok 6 hét elteltével. Az orvos, a védőnő és az anyukám is ezt mondja, hogy 6 hét... Sokan meg furcsállják és erőszakoskodnak, meg megsértődnek, hogy nem jöhetnek.
2013. júl. 16. 11:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
56%
Én is megmondtam, hogy 6 hétig ne, erre már az első héten hívtak, hogy itt vannak a kapuban... Sőt én még azt is megmondtam, hogy a kórházba ne jöjjenek látogatni, mert az nekem csak nyűg, szeretnék a babával lenni. Mondanom sem kell mi volt. Kitalálod. Édesanyám itt volt 2 hétig segíteni, de nagyon rosszul viseltem. Lehet, hogy én reagáltam túl, de valahogy úgy éreztem, hogy így nem tudok összeszokni a babával. Ja és a biztosítékot nálam az verte ki, amikor a szomszédom (közös udvar) megkérdezte, hogy a 3. házban lakó néni átjöhet-e megnézni a kicsit... 2 hetesen.
2013. júl. 16. 11:44
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Első 6hétbe csak apósom jött vasárnaponként,rokonok eléggé messze vannak.Barát meg nincs annyi.Egyébként tojd le ha megsértődnek.Engem is zavarna ha állandóan jönne valaki és már 9,5hós a lányom.Jöhetnek emberek,az első 6hetet a tömegre értik leginkább,mint pl busz,bevásárló központ stb,nem a hetente 1x jön valaki hozzátok.De megértelek egyébként.Majd megbékélnek :)
2013. júl. 16. 11:45
 13/25 A kérdező kommentje:
11. Jajj ilyen nekünk is volt.. Lent az öreg néni a földszintről egyből jött volna, ahogy hazajöttünk... Képzelheted mekkora sértődés volt, amikor nemet mondtam neki.
2013. júl. 16. 11:55
 14/25 A kérdező kommentje:
12. Az a baj, hogy csoportosával jönnének és nem csak hetente egyszer. Ma már 3 embert kértem arra, hogy legyen türelemmel. :D
2013. júl. 16. 11:56
 15/25 anonim ***** válasza:
72%

Én ezt páromra biztam,saját telefonom ki is kapcsoltam,vezetékes meg nincs.Őt zaklatták,ő meg 2 mondatban egy határozott "nem,majd ha 6 hetes elmúlt akkor jöhettek,de most dolgom van,sziasztok"-al le is tudott mindenkit.

Saját és párom szülei jöhettek (testvér nincs egyikőnknek se),de ők is csak 1-2 órára.

2013. júl. 16. 12:01
 16/25 anonim ***** válasza:
72%

Én a közvetlen családot szívesen láttam a gyermekágyi időszakban is. leginkább azért, mert a nagymamák segítettek sokat, tudtam pihenni. Arról nem is beszélve, hogy első babásként sokszor azt sem tudtuk, merre induljunk, így fontos volt a jelenlétük nekem, örültem neki.

Barátokat, távolabbi rokonságot olyan 2 hós kora körül fogadunk, amióta relatíve elég sokat van ébren a baba.

Ha téged zavarnának a látogatók, akkor természetesen nem kell fogadnod őket. Ha nem fogadják el, miért kérsz türelmet tőlük, akkor magukra vessenek. Most az a legfontosabb, hogy tudjatok pihenni, összeszokni.

Ha csipetnyi jóérzés van bennük, akkor bedobnak egy pár adag ételt és odébb is állnak, míg nem szóltok nekik.

2013. júl. 16. 12:06
 17/25 anonim ***** válasza:
68%

Ne maradjon ki ez a szempont sem: a babának az elsö hetekben nyugalomra van szüksége! Nekik még fárasztó és megterhelö a sok információt feldolgozni ami körül veszi.

Nyugalom és Te kellesz neki, meghittség, amit csak a Te közelséged adhat meg neki.

A család persze mehet, ök erre általában odafigyelnek, de nyüzsgö ismerösökre semmi szükség!

A babád érdekét tartsd szem elött továbbra is, ne foglalkozz azzal, aki megsértödik.

Jó babázást!

2013. júl. 16. 12:27
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nálunk a legtöbben tiszteletben tartották. A távolabbiakat, akik már azonnal jönni akartak, mondtam, hogy majd csak 6 hét elteltével. Konkrétan ez a párom nővére volt ugyan, akinek akkor másfél éves volt a kisfia, aki állandóan beteg, ezért nem engedtem, hogy jöjjenek. Sose tudni, hogy mikor lappang benne valami, nem akartam, hogy az újszülött kislányomat megfertőzze. A mai napig nagyon beteges az a kisfiú.
2013. júl. 16. 13:38
 19/25 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudom miért kell lepontozni azokat, akik nem akarnak az elejen látogatókat.

Basszuskulcs a szülés az nem egy kis dolog. Ha az anyuka úgy érzi, hogy zavarják a rokonok, akkor ne kelljen már mentegetőznie!

Hozzánk az első két hétben senki nem jött. Kellett a nyugalom, hogy beinduljon a szoptatás, hogy összerázódjunk.

Ha meg valaki igényli a segítséget, akkor hajrá, de nem vagyunk egyformák.

Az első 6 hétben meg a kisbaba jó esetben sűrűn szopizik, úgyhogy nem kellenek a zavaró tényezők. Nyilván a szűk család megnézheti a picit, de őszintén később azért jobban lehet dajkálni is. Ilyen picikének az anyukján kívül nincs nagyon szüksége másra.

2013. júl. 16. 13:41
 20/25 anonim ***** válasza:
22%
Először is közeli barátok nagyszülők miért ne mehetnének az első 2 hétben már?Még távolabbi rokonoknak is 4 hét után szokták engedni.Ha arról van szó,hogy te nem érzed jól magad akkor mond azt de csak azért,mert 6 hetet mond a Sári néni meg a Pista bácsi,azért miért kéne várniuk?? Nem lesz semmi baja a babának ha megnézik.
2013. júl. 16. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!