Miért nem akarja senki sem tiszteletben tartani a kérésem?
Én ezt páromra biztam,saját telefonom ki is kapcsoltam,vezetékes meg nincs.Őt zaklatták,ő meg 2 mondatban egy határozott "nem,majd ha 6 hetes elmúlt akkor jöhettek,de most dolgom van,sziasztok"-al le is tudott mindenkit.
Saját és párom szülei jöhettek (testvér nincs egyikőnknek se),de ők is csak 1-2 órára.
Én a közvetlen családot szívesen láttam a gyermekágyi időszakban is. leginkább azért, mert a nagymamák segítettek sokat, tudtam pihenni. Arról nem is beszélve, hogy első babásként sokszor azt sem tudtuk, merre induljunk, így fontos volt a jelenlétük nekem, örültem neki.
Barátokat, távolabbi rokonságot olyan 2 hós kora körül fogadunk, amióta relatíve elég sokat van ébren a baba.
Ha téged zavarnának a látogatók, akkor természetesen nem kell fogadnod őket. Ha nem fogadják el, miért kérsz türelmet tőlük, akkor magukra vessenek. Most az a legfontosabb, hogy tudjatok pihenni, összeszokni.
Ha csipetnyi jóérzés van bennük, akkor bedobnak egy pár adag ételt és odébb is állnak, míg nem szóltok nekik.
Ne maradjon ki ez a szempont sem: a babának az elsö hetekben nyugalomra van szüksége! Nekik még fárasztó és megterhelö a sok információt feldolgozni ami körül veszi.
Nyugalom és Te kellesz neki, meghittség, amit csak a Te közelséged adhat meg neki.
A család persze mehet, ök erre általában odafigyelnek, de nyüzsgö ismerösökre semmi szükség!
A babád érdekét tartsd szem elött továbbra is, ne foglalkozz azzal, aki megsértödik.
Jó babázást!
Nem tudom miért kell lepontozni azokat, akik nem akarnak az elejen látogatókat.
Basszuskulcs a szülés az nem egy kis dolog. Ha az anyuka úgy érzi, hogy zavarják a rokonok, akkor ne kelljen már mentegetőznie!
Hozzánk az első két hétben senki nem jött. Kellett a nyugalom, hogy beinduljon a szoptatás, hogy összerázódjunk.
Ha meg valaki igényli a segítséget, akkor hajrá, de nem vagyunk egyformák.
Az első 6 hétben meg a kisbaba jó esetben sűrűn szopizik, úgyhogy nem kellenek a zavaró tényezők. Nyilván a szűk család megnézheti a picit, de őszintén később azért jobban lehet dajkálni is. Ilyen picikének az anyukján kívül nincs nagyon szüksége másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!