Mennyire nehéz egy kúszó-mászó, járni tanuló babával?
Bizony nehéz, és elárulom, az idő előrehaladtával egyre csak nehezebb lesz. Mindig van újdonság, amit megtanul a gyerek, szóval sok-sok türelemre van szükség és következetességre. Az én gyerekem későn tanult meg járni, de akkor már szó szerint futott, komolyan a séta nálunk futás... És nagyon sokszor feszegeti a határokat, sajnos nem lehet egy másodpercre sem szem elől téveszteni (minden igyekezetem ellenére mégis előfordult már.. :-( ) éppen hogy ki nem fut az úttestre, vagy újabban felmászik mindenhová. Elég, ha csak kimegyek pisilni, ő máris veszélyes dolgot eszelt ki.
Nem egyszerű, az biztos, főleg ha komiszabb, szófogadatlanabb habitusú gyerekkel áldott meg a sors....
Kúszómászóval még csak-csak lehet bírni, maximum elkeríti az ember, de mikor járni tanul, és emellé még rátör a szepa szorongás, na, az aztán a móka :)
De hamar elmúlik, pár hónap után már csak vigyorogva gondol vissza az ember, hogy úúúristen milyen rossz volt néha :).
Én a kúszómászómmal nagyon elvoltam. Sokkal több szabadidőm volt, mint most, egy 2 éves mellett. Ő már az akaratát akarja kinyilvánítani, és feszegeti rendesen a határait néha.
Amúgy, szerintem az ilyen időszakokat túl kell élni, meg kell látni a szebb oldalát, és nem sajnálni magunkat.
szerintem is babafüggő
a lányommal könnyű volt
a fiammal marha nehéz
és ez most is így van :-)
Az én lányommal addig volt igazán nehéz, amíg nem ment. :D
Főleg, h tél volt és alig tudtunk lemenni sétálni és egész nap bent kellett elfoglalnia magát. :(
Ahogy egyre ügyesedett és nőtt, mindig tanítgattuk Neki, h mit nem szabad és a szavakat, pl a "nem" szót, meg amikor nyúlt valami felé, a nevén szólítottuk és Ő odanézett, és mi mondtuk, h az adott dolgot, amiért nyúlt szabad e levenni pl. Nem hiszed el, de ma is ha nem biztos valamiben, hogy levehet, vagy vendégségben vagyunk, "megkérdezi" hogy hozzányőlhat e valamihez. Úgy csinálja, hogy rámutat és nyőg nekem, és néz rám, h mit mondok. Írtó cuki és alig hiszik el, h ilyen van,a mikor valahol így csinál. :D
Nagyon fotos a szeretet, a következetesség, a játék, az dafigyeélés, az, h mesélj, beszélj bohóckodj, de ettől még, csináld a saját dolgaidat is néha, azaz én is mindent elvégzek mellette, és tűri, hagyja, kezdettől látja, h nem csak Ő létezik és nem zavarja, ha sminelek, főzök, stb. Jó néha már jön és türelmetlen, de ez sokára jön elő.
Persze jó természetű is, nem mondom, nyugodt baba, de a nevelés nagyon számít szerintem. :)
14 hónapos lesz egyébként. ;)
Sok sikert és nyugi, nem lesz gond a kicsivel, szuper látni, ahgy jön megy. Imádnivaló, ahogy totyog elém. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!