Aki olyat kérdez, hogy "nem túl gyors a fejlődése" meg "nem túl korai ez", az tulajdonképpen milyen választ vár?
Elég sokszor bele lehet futni olyanba, hogy "már nyolc hónaposan felállt, nem korai ez" meg "két hónaposan beszél, nem túl gyors a fejlődése" (nyilván sarkítok). Aki ilyet kérdez, milyen választ vár? Hogy hogyan kötözze le a gyereket? :D
Értem én, hogy aggódnak, hogy "normálisan" fejlődik-e a baba, de nem működnek az anyukák kicsit túlságosan a könyv szerint, nem koncentrálva eléggé az egyéni jellemzőkre?
16- os vagyok
Tehát ha valaki aggódik, akkor doki, gyógytornász, ha dicsekedni akar, akkor Gy.K.
Amúgy a legtöbb ilyen kérdésnél hamar kiderül, hogy csak dicsekvés-e, és a legtöbbnél az. Aki pedig tényleg aggódik, attól sorry.
Végigolvastam a hozzászólásokat!
Egy kérdés most Tőlem is:
És ha a szó szoros értelmében DICSEKEDNI akar? Akkor mi van? Ez egy anonim oldal, mindenki azt csinál amit akar. Spec. nekem ezekkel a kérdésekkel nincs bajom.
Azokkal már annál inkább, hogy: ihat-e csapvizet, lesz e baja mert rászállt egy légy.... stb.
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok.
Kedves 8as. Most megijesztettél.:/ Annyit figyelgetem én is a lányomat mostanában. Annyira kis örökmozgó egész nap meg sem áll, de komolyan. Sokszor nem értem honnan van ennyi energiája. Bevallom őszintén, hogy mikor először 4és fél hónaposan négykézlábra állt és kiült oldalra tök egyedül saját magától akkor én nem örültem, hanem megijedtem. Tudom furcsa ez meg nehéz elhinni, de azóta fokozódott a félelmem. Vajon minden rendben van-e vele. Amit leírtál kb. úgy fejlődött az én lányom is. 5 hónaposan teljesen együl áll fel.9 hónaposan elindult. Most 15 hónapos és ugrál egy helyben, lépcsőzik és szalad,mint a nyúl. Nagyon félek, hogy bármi bajunk lehet ebből még a későbbiekben, mint ahogy te is írtad.:(
Az a baj, hogy nagyítóval figyeljük a gyerekeinket, hogy jól fejlődnek e?
Iskolás korban, meg azt mondják, hogy, mert kihagyta, később csinálta, elöbb csinálta azt a bizonyos mozgásformát, azért van tanulási nehézsége. Van százezer más ok is, hagyni kellene a gyerekeket saját ütemükben fejlődni. Persze vannak kirívó esetek, de már túlzás, hogy minden 2. Gyerek a Dévény tornán köt ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!