Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki olyat kérdez, hogy "nem...

Aki olyat kérdez, hogy "nem túl gyors a fejlődése" meg "nem túl korai ez", az tulajdonképpen milyen választ vár?

Figyelt kérdés

Elég sokszor bele lehet futni olyanba, hogy "már nyolc hónaposan felállt, nem korai ez" meg "két hónaposan beszél, nem túl gyors a fejlődése" (nyilván sarkítok). Aki ilyet kérdez, milyen választ vár? Hogy hogyan kötözze le a gyereket? :D

Értem én, hogy aggódnak, hogy "normálisan" fejlődik-e a baba, de nem működnek az anyukák kicsit túlságosan a könyv szerint, nem koncentrálva eléggé az egyéni jellemzőkre?

2013. júl. 9. 13:50
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező általánosságban kérdezte, nem hinném, hogy mindenkinek hasonló okai vannak (bár valóban, előfordul ilyen eset is). Legalábbis amikor személyesen beszélek anyukákkal, nem ezt tapasztalom, inkább burkolt dicsekvést. Azt várják, hogy megdicsérjük a babát.:)
2013. júl. 9. 14:35
 12/28 anonim ***** válasza:
Vannak olyan esetek, amikor tényleg érthető a kérdés, főleg a mozgásfejlődés kapcsán, mert annyi helyen hallani, hogyha bizonyos dolgokat túl hamar csinál egy gyerek, az sem jó. De aki azt kérdezi, hogy "Másfél éves gyerekem már tud 20 mondókát, ez baj?", az nyilván vállbaveregetést vár, hogy milyen szuper gyereke van, és ennek az a nyilvánvaló oka, hogy ő szuper anyuka.
2013. júl. 9. 14:42
 13/28 anonim ***** válasza:
0%

A "csak dicsekedni akarnak" válaszolóknak üzenem!

Az Én orvosom spec. azt mondta nekem hogy a túl korai mozgásfejlődés sem jó, az sem jó ha kimaradnak mozzanatok pl. kúszás vagy a mászás, és hogy nem tesz jót a gerincüknek stb. ha túl gyorsan fejlődnek.

Mindez 1 éve volt. Amikor megmondtam neki hogy a Fiam 8 hónaposan kapaszkodás nélkül!!!!! a folyosó közepén felállt, azt mondta hogy nagyon korai és hogy figyeljek oda rá , ne csinálja túl sokszor nehogy a gerincének rosszat tegyen hogy már álldogál!

Na ezt üzenem a "mit csináljanak? kötözzék le" hozzászólásokra.

2013. júl. 9. 14:57
 14/28 anonim ***** válasza:

Még mielőtt mindenki nekem esik, gyorsan leszögezném, hogy az én babám tankönyv szerint fejlődik és nekem olyan kérdéseim voltak inkább, hogy miért nem mászik még..

DE!

A túl gyors fejlődés is utalhat rendellenességre, izomproblémára, neurológiai panaszra.

És a későbbiekben is merülhetnek fel problémák.

Valóban vannak olyanok, akik dicsekvésből írnak ki, de azért szerintem nem kéne ilyen rosszindulatúnak lenni. Úgy gondolom, hogy a mozgásfejlődéssel kapcsolatos kérdések 99 százalékban valódi aggodalmat tükröznek.

Ilyenkor az édesanyák megnyugtatást várnak, vagy történeteket, ahol a baba szintén hasonló ütemben fejlődött és mégsem volt semmi probléma.

2013. júl. 9. 15:00
 15/28 anonim ***** válasza:

Kedves 13! És az orvosnak mi volt a tanácsa, hogyan vigyázz, hogy ne csinálja gyakran?

Mellesleg a kérdésből egyértelmű, hogy milyen típusú kérdésekre gondolt a kérdező, nem véletlenül sarkított.:)

A kérdés hangneméből, megfogalmazásából látszik, hogy ki akar dicsekedni és kinek van komoly kérdése. Nyilván nem rólatok szól, akinek nem inge, ne vegye magára. Kár ezen háborogni. Bizony sokan dicsekednek, és van aki nem. Ennyi.

2013. júl. 9. 15:06
 16/28 anonim ***** válasza:
Még egyszer megkérdezem, mit csinálsz, ha túl gyors a mozgásfejlődése? Amúgy, ha nem dicsekedni akar vele valaki, akkor megkérdezi az orvostól.
2013. júl. 9. 15:11
 17/28 anonim ***** válasza:

16-os!

Én annak idején, nem is olyan hű de régen, 1 éve MEGKÉRDEZTEM az ORVOST! A Fiam 8 hónapos volt amikor felállt minden segítség nélkül. Akkor Ő le volt döbbenve és azt javasolta h ilyenkor ne hagyjam, magyarul ha meglátom, hogy feláll, ültessem le.

Elárulom, a büdös életben nem ültettem le, hagytam mindent a maga ütemében. Most már 20hónapos és semmi baja :)

2013. júl. 9. 15:18
 18/28 anonim ***** válasza:
Akkor meg mi a gond? Te sem ültetted le, mert tudtad, hogy nincs értelme. Ha menni akar, menni fog, ha mászni, akkor mászik.
2013. júl. 9. 15:25
 19/28 anonim ***** válasza:
Kedves 16-os ha olyan a probléma jellege, akkor el lehet vinni gyógytornászhoz.
2013. júl. 9. 15:30
 20/28 anonim ***** válasza:

szerintem aki gyorsan fejlődik-azzal nem lehet mit tenni..-hiába mondta volna a doki,hogy ne hagyjam hogy ezt meg azt csinálja. mégis hogyan akadályoztam volna meg?

persze-persze ültessem vissza. az enyém nem az a fajta volt aki szót fogadott,és aztán soha többet nem akart volna fel állni.

2013. júl. 9. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!