Csak az én 1 évesem él "műkaján"? Kiborító, mi lesz később?
Kislányom 1 éves, csak a bébiételeket fogadja el, hiába főzök, nem kell semmi. Már a gyümölcsöket sem eszi. A hozzátáplálás első hónapjaiban még szinte mindent megevett amit készítettem, de mára csak a bébiételt fogadja el, hiába próbálkozom minden mással. Rágni nem szeret, az ínye is fájhat. Próbáltam a kezébe adni, egyen ő, az sem jó, max pár falatot hajlandó enni(bár inkább morzsának lehet nevezni, mert a "nagyobb" daraboktól öklendezik).
Mit tehetnék?
Mindenhol azt olvasom, hogy ilyen korú gyerek már azt eszi amit a felnőttek, mi meg szenvedünk...nagyon elkeserítő!:(
A bébiétel meg nem is neki való, ezt tudom, de nem hagyhatom éhezni!
Fog ez a helyzet változni valamikor szerintetek?

Én türelemmel kivárnám a helyedben, mikor magától érdeklődik az ételeitek iránt! Hidd el, nem fog még felnőtt fejjel is bébi kaját enni - teszem hozzá, sokan teszik, mert finom :)
És semmiben nem egészségesebb a házi koszt, semmi baj a bébikajákkal! Én pl figyelek,hogy hozzáadott cukrot ne tartalmazzon, így aztán nehéz elképzelni, hogy hozzászokna a cukros kajákhoz- akkora ellenérzések vannak a bébiételekkel szemben, hogy az hihetetlen!
Az enyém is inkább üvegest eszik, nagyon kevés dolgot fogad el, amit én készítek, mert akár hogy is mixelem, a legkisebb darabtól is öklendezik... mondjuk most már megeszi a gyümölcsöket, hogy finom érett, amit venni tudok.
Ne foglalkozz másokkal, hogy mit gondolnak... idővel változik majd a gyerkőc, ne aggódj! Max próbáljátok neki érdekessé tenni a ti kajáitokat azzal pl, hogy ott esztek egy asztalnál, látja milyen jóízűen eszitek, és a 100. kostolásra hátha már neki is ízleni fog :)
Sok sikert!
9 hónapos fiúcska anyukája

Próbáld meg beletenni a Te főztödet a bébiételes üvegbe. Az én fiam volt amit nem evett meg tányérból, arrébb mentem, hogy ne lásson, átöntöttem az üvegbe, onnan meg megette...
Lehet hülyeség, de mi lenne, ha megpróbálnád, úgy hogy főzöl, és keversz bele olyasmi ízű bébiételt, de egyre kevesebbet és így szépen átszokik a házi kajára.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!