Mikor aludja már át az éjszakát a babám?
Nem lehet előre tudni, hogy mikor fogja átaludni az éjszakát. Nekem két gyerekem van, a nagy már 5 éves lesz, egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor aludta át az éjszakát, mai napig ébred éjjelente 1-2 alkalommal. Este elalszik 9 körül és reggel már 6-7 közözz fent van. A kicsi 9 hónapos, ő is ébred nem is tudom hányszor, mert neki meg jönnek a fogai, ha éjjel megébred, akkor magam mellé veszem, megszoptatom és általában el is alszok vele együtt. Mikor hajnalban ébred, már a nagy is ott alszik mellettem. Van, hogy a nagy éjjel kiabál, hív engem, így van, hogy este 10 (akkor kerülök ágyba) és reggel 6 között háromszor-négyszer is ébredek, megyek át a gyerekszobába, mert hol az egyik, hol a másik kel. :S De már egész jól hozzászoktam.
A babák egyébként sok ok miatt ébredhetnek: éhesek, szomjasak, hiányzik az anya közelsége, jön a foguk, fáj a hasuk, melegük van, fáznak, majd csak úgy megszokásból. Én már feladtam, hogy egyenként kipróbálgassak mindent, hogy éppen miért ébred, örülök, ha egyhuzamban alszok 1-2 órát. :) Gondolom neked első baba, így marad a próbálgatás. Nem tudom hozzátáplálsz-e már, ha igen, akkor este egy kis tejpépet vagy sinlacot lehet adni a babának, talán jobban eltelíti és tovább alszik. A fogára lehet homeós szereket adni (pl. Viburcol, Chamomilla), ezek nyugtató, fájdalomcsillapító hatásúak, vagy bekenni az ínyét pl. Dologéllel, az is homeós. Próbáld kevesebb/több ruhában altatni, esetleg hajnalban egy takarót még rárakni. Sajna ez ilyen időszak, ha szerencsétek van, csak átmeneti, viszont, ha mindig köztetek alszik, meg fogja szokni és nehéz lesz a saját ágyába szokatni (valószínűleg az én idősebb gyermekem is azért jön át mindig hozzám a mai napig).
ööö...tudom,hogy miért kel fel éjszaka,mert éhes és nem ezzel van a baj,mert nyilván nem fogom éheztetni...elmondom a két variációt!
ha köztünk alszik,akkor ha el kezd nyöszörögni mellettem,akkor már tudom,hogy mindjárt felébred,mert éhes,ezért még félálomban megetetem és ezután popsipaskolással gyorsan vissza is alszik,DE ezután hajnalig álmában mozgolódik ami miatt mi nem tudunk rendesen pihenni!
ha kiságyba teszzük esti alvásnál,akkor legtöbbször csak akkor ébredek fel mikor már sír,hogy éhes!ekkor megetetem,de már nem tudom evés után popsipaskolással visszaaltatni,mert a sírástól kiment a szeméből az álom és ilyenkor jön az,hogy kb 2 óra hosszát sétálgatok vele a lakásban és rázom a seggét,hogy visszaaludjon! :(
6 hónapos,de még nagyon igényli a kézben altatást!
és ezért van itt most ez a kérdés,hogy mikor fogja már átaludni az éjszakát?mert ha már átaludná,akkor rakhatnám éjszakára is kiságyba,mert nem lenne ez az éjszakai "anya,apa nem tud aludni a mocorgása miatt,ha köztünk alszik" vagy a másik,hogy "2 órán át rázom a popsiját,mert sírva ébredt arra,hogy éhes" szindróma...remélem most így már érthetőbb voltam! :)
Ööö, igazából nem értem a problémát. Miért nem a hajnali etetés UTÁN rakod át a kiságyba? Ti akkor tudtok aludni, ő meg ficereghet.
(Amúgy más röpködne, ha csak 1x ébredne éjjel a babája :))
:-/ Nagyon sokáig volt nálunk is ilyen.ÉN arra tudok gondolni hogy azért nemakar elaludni a kiságyban utánna,mert megvan neki szokva a veletek alvás.Este tehát próbáld meg oda lerakni.értem hogy csak a sírására ébredsz fel,de próbáld meg.
A mocorgás nemtudom pontosan milyen mértékű.talán arról lehet szó hogy a cicizéstől tele a pocakja és emiatt nemtud mélyebben aludni. Gondolj csak bele-mi felnőttek is csak forgolódunk ha tele hassal próbálnánk elaludni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!