Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg nem tudom mit tegyek,...

Tényleg nem tudom mit tegyek, hogy végig aludja az éjszakát?! Óránként ébred. Már mindent megpróbáltam és nem tudom mitől lehet!?

Figyelt kérdés

7 és fél hós kisfam óránként ébred éjszaka. 4 óránként szopizik, közte óránként inni ébred fel.

Az okok, amik szóba jöhetnek:

- éhes

- jön a foga

- szomjas

Mindegyikre próbáltam megoldást. Leírom részletesen:

- Éhségre azt tanácsolta a védőnő, hogy az esti fürdés előtt kapjon mégegyszer főzeléket. Aztán jön még egy szopi. Ezzel már csak jól lakik. Hát nem... :(

- A fogzásra ajánlott a védőnő egy homeopátiás fájdalomcsillapító kúpot, a Viburol nevűt. Állítólag ez 2-5 nap alatt hat és hatásos szokott lenni általában mindenkinél. Hát mi 5 napja szedjük, de ugyan úgy ébredünk.

- Ivás: Ő eleve sokat iszik. Napközben is 4db 125 milis cumisüveggel, plusz éjjel még eggyel elfogyaszt. Arra gondoltam, hogy a száraz levegő miatt iszik ilyen sokat, de már többször is próbáltam, hogy jól bepárásítottam a szobát, de ennek ellenére is óránként iszik.

Mitől lehet ez?

Valami hasznos tanács???

2012. jan. 10. 18:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy nem elég laktató neki a tejed?!Próbáld meg helyette a tejpépet,rizspépet vagy valami mást,lehet hogy éhes,de ez csak tipp,nekem tápszeres volt a kisfiam és végigaludta az éjszakát(bár nem emiatt,gondolom ez alkati kérdés is)
2012. jan. 10. 18:39
 2/12 anonim ***** válasza:

Hát.... nem tudom.

Az, hogy éhes és felkel enni, teljesen normális szerintem.

7,5 hónaposan nem tragédia ha nem alussza át az éjszakát.

Az viszont nem jó, hogy óránként fent van.

Az én lányom akkor csinált ilyeneket, ha valami baja volt. Jött a foga, vagy beteg volt. (most 1 éves és kb. 1 hónapja alszik 8tól 8ig.) De szerencsére azok néhány nap alatt megoldódtak.

Érdemes lenne más fájdalomcsillapítót is kipróbálni, ha az ínyén is látszik, hogy jön a foga. Germicid C a legjobb szerintem. Vényköteles, de gyerekorvos bármikor felírja.

De lehet, hogy szimplán csak anyahiánya van.

Ha nem idegenkedsz tőle, próbáld meg, hogy átveszed magad mellé, hátha akkor többet tudtok pihenni.

2012. jan. 10. 18:40
 3/12 anonim ***** válasza:
hátsimi, ölelgetés, aludj fiam. Nurofen esetleg. És ha sokáig csinálja, vidd el orvoshoz. Előfordult párszor, hogy a nagyot vittük, de ránéztek a kicsire is, és kiderült, hogy beteg, de nem köhögött, semmi nem látszott rajta, lázas sem volt, csak nappal is nyűgös. Mérjél lázat, hőemelkedés is számít.
2012. jan. 10. 18:45
 4/12 anonim ***** válasza:
Hidd el, esti fozelek plusz szopi boven eleg neki, es egyaltalan nem ehes. Velemenyem szerint az ejszakai itatas folosleges, megszokja, es kesobb sem fogja emiatt ataludni az ejszakat. Volt olyan ismersom aki meg 2-3 eves korban is egesz ejszaka itatta a kisfiat ( de nappal is), aztan csodalkozott, h 3 evesen meg nem szobatiszta. Szerintem egyszeruen arra vagyik, h melletted legyen, van ilyen. Nagyon sokan ellenzik az egyuttalvast, pedig semmi rossz nincs benne, foleg ha te is tudsz aludni mellette. Nem jobb, mint nagyon sok atvirrasztott ejszaka? Nem beszelve a lelki kotelekrol ami kialakul.
2012. jan. 10. 18:49
 5/12 anonim ***** válasza:
Nálunk is vannak ilyen óránként kelős időszakok, és semmi összefüggést nem sikerült még felfedeznem sem az evéssel, sem az ivással, sem a fogakkal. Tegnap előtt éjjel már egyszerűen nem bírtam, hagytam ,sírjon egy kicsit, és láss csodát, visszaaludt. Az én Fiamnál (9 hónapos) szerintem ez már berögzült szokás, hogy ébred, és hiába alszik mellettem, akkor is ... Olyan vagyok, mint a mosott kaki :-( Bocs, hogy segíteni nem tudok, csak lásd, nem vagy egyedül :-)
2012. jan. 10. 19:23
 6/12 anonim ***** válasza:

A második félévben a legtöbb gyerek többször ébred éjjel, mint előtte. Döbbenetes, hogy ezt a védőnő nem tudja.

A legkevésbé az éhség miatt.

Inkább

-fogzás

-mozgásfejlődés ugrásai

-egyre több feldolgozandó inger, feszültség éri nap közben

-szeparációs szorongás

Kimerítő időszak, nálunk másfél éves korában lett jobb a helyzet, két éves kora óta alussza át az éjszakát.

2012. jan. 10. 19:56
 7/12 anonim ***** válasza:
megkérdezhetem, h éjjel mivel itatod? Sima vízzel v vmi édesebbel?
2012. jan. 10. 21:05
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

A kisfiam velem alszik, általában fogjuk egymás kezét alvás közben, úgyhogy biztosan nem a közelség hiányzik neki.

Természetesen csak vízzel itatom. Jana babavízzel.

Tejpépet is próbáltam már, amúgy utálja, de gyümivel megeszi, de ettől sem lakott jobban, ugyan úgy felkelt.

Többször próbáltam, hogy csak a cumit visszarakom a szájába, és nem adok neki sem cicit, sem vizet, de addig nem nyugszik, amíg nem kapja épp, ami kell neki.

Ami az egyetlen szerencse a kelésekben, hogy nem okoz gondot soha vissza altatni. Amikor felsír, vagy nyüszörög, megitatom, cumi vissza, és rögtön alszik is, mint a bunda. Ez igazából 30 másodperc. Ugyan ez a cicivel. Szopik 5-10 percet, és egyből alszik.

De akkor is nagyon megterhelő számomra, mert napközben nagyon fári vagyok.

Igen, tudom, hogy ezzel a problémával nem vagyok egyedül, ez valamennyie nyugtató, de tudom, hogy az esetek többségében a babák átalusszák az éjszakát.

Ezek szerint mi sajnos nem ide tartozunk! :(

Mégegyszer köszönöm a válaszokat!

2012. jan. 10. 21:28
 9/12 A kérdező kommentje:

Ja, elfelejtettem reagálni a 2. és a 3. hozzászóló válaszára. Csak annyi, hogy biztosan nem beteg, hiszen már több, mint egy hónapja kel ilyen gyakran, azóta voltunk dokinál is és védőnőnél is. Van itthon Germicid kúp is, megpróbálom majd azzal, egy próbát megér.

És a 6. válaszoló is igazat mondhat, miszerint a mozgásfejlődés lehet a dologban, mert egy hónapja olyan szinten kitárult neki a világ a gyors kúszás miatt, hogy egész nap pörög, úgy örül neki! De erre nincs megoldás, hiszen most folyamatosan nyílik neki a világ. :)

2012. jan. 10. 21:34
 10/12 anonim ***** válasza:

Itt 5 válaszoló.

A Sedatif PC homeos bogyót nem akarod megpróbálni? Csak azért kérdezem, mert mi most járunk a 2. csomag vége felé, és tegnap, tegnapelőtt éjjel csak 1x kelt a Fiam, alig merem leírni is, nehogy elkiabáljam ...:-)

Fogalmam sincs, hogy van-e bármi összefüggés, lehet, hogy szimpla véletlen, mindenesetre én most adom neki, hátha ... Amúgy én sem vagyok egy nagy homeó rajongó, de ebben próbálok hinni. Meglátjuk.

2012. jan. 11. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!