Alvászavar? 1 éves ikreim még nem aludtak át egy éjszakát sem, jó oké jöttek a fogak majd a mozgásfejlődés majd megint fogak, de mostanra nincs már ok a nem alvásra.
Az én leányzóm is simán fölkelt a semmiért, azért vagyok biztos benne, hogy a semmiért, mert ugyan minden felkeléskor adnom kellett neki cucukát (amikor leszokott az éjjeli szopiról, akkor rászokott a cumisüvegből kapott tejre) és azzal aludt vissza, de nemrég úgy döntöttem, hogy kizárt, hogy tényleg kelljen neki és nem adtam, akkor is visszaaludt gyorsan. Mondjuk vele már meg lehetett beszélni, hogy cucuka csak este meg reggel van, ebből a szempontból könnyebb volt. Amióta nem kap éjjel semmit, alszik is szépen. Lehet előbb kellett volna...
Most a fiamat próbálom leszoktatni az éjjeli cicizésről, néha egész jól megy, néha nem, de pár hónap és megszületik a harmadik, nincs kifogásom a tandemszopi ellen, már csináltuk, csak éjjel nem akarok ezzel foglalkozni. Szopizhat, de csak nappal, illetve elalváshoz, ha akar. Ha én altatom, akkor nem lehet cicimentesen, ugyanakkor az apjával gond nélkül elalszik.
Azt írod, sokat fenn is vannak éjjel, ezt nem nagyon tudom mire vélni, leginkább rossz szokás lehet, ha nem enni-inni kelnek föl... Próbáltál már ilyenkor adni nekik tejet, teát, tápszert, nem tudom, mi nálatok a menő... Lehet, hogy azzal simán visszaalszanak azonnal.
Egy ikres ismerősöm mesélte, hogy az ő lányai is gyakran fölkeltek éjjel, de ő át se ment hozzájuk, legfeljebb elszórakoztatta egymást a két gyerek, aztán elaludtak. Ha nem sírnak, csak ébren vannak, ez is lehet megoldás esetleg.
Kedves Utolsó, adnál tanácsot, hogy hogyan lehet az éjjeli cicizést és kelést kiiktatni úgy, hogy ne verjük fel az egész környéket? :-)
(Tudom, kicsit igényes vagyok, de bármennyire is imádom szoptatni a 9 hónapos Fiamat, éjszaka azért már inkább aludnék. És nem az éhség kelti fel, mert 2 cuppantás után alszik mellettem tovább ... Mire jön a Kistestvér, szeretném, ha legalább éjszaka csak egyet kéne szoptatni:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!