Alvászavar? 1 éves ikreim még nem aludtak át egy éjszakát sem, jó oké jöttek a fogak majd a mozgásfejlődés majd megint fogak, de mostanra nincs már ok a nem alvásra.
A lányommal nagyon könnyen ment az éjszakai cicimentesség, értelmes kislányka volt, elmagyaráztam neki, hogy nagyon fáradt a cici, ha nem alussza ki magát, akkor nem lesz benne reggelre tejcsi. Másfél éves volt ekkor. Abszolút megértette és bár azelőtt nem is látott soha cumisüveget, elfogadta, hogy éjjel az van. Mindig bekészítettem egy üveg tejet neki, ha megébredt, csak a kezébe nyomtam és már aludtunk is tovább. Ez ment 3 éves kora utánig, most már megbeszéltem vele, hogy éjjel nincs cumisüveg sem, elalváshoz kap (kicsivel a 3. szülinapja előtt magától hagyta el a szopit teljesen, azelőtt cicin aludt el), aztán legközelebb majd csak reggel. Felfogta, nem volt sírás.
A fiam akaratosabb, vele nehezebb zöld ágra vergődni. Egy éjjel próbáltam, hogy meddig bírja, cicit nem adtam, cumisüveget igen (ő már jól ismerte, korábban is kapott olykor napközben teát benne) de másfél óra üvöltés (én persze közben ringattam, csitítottam, mindent megpróbáltam) után én adtam fel, mert azt se akartam megvárni, hogy a szomszédok riasszák a gyermekjólétieket. :-)) Most az a taktika (és úgy tűnik, működik!) hogy adok egy kis cicit, de rövid idő után kihúzom a szájából és helyette belerakom a cumisüveget. :-)) Így már elfogadja. Most ott tartunk, hogy először cumisüveggel próbálkozom, ha nem jó, akkor kap cicit, de gyorsan elveszem tőle és kiváltom cucuval, ahogy ők nevezik. De pl. ma hajnalban arra ébredtem, hogy átmászik rajtam a kölök és maga veszi el az ágy mellől a cucukát. Vagyis kezdi érteni a dolgot, remélem, mire megszületik a harmadik, ezt is kipipálhatjuk, van még rá pár hónapunk. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!