Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem eszi a tápszert. Erőltessem?

Nem eszi a tápszert. Erőltessem?

Figyelt kérdés

A kislányom 10 hónapos. A kezdetektől fogva vontatott a súlyfejlődése. Most 7200 gramm. A védőnő szerint legalább napi 4 deci tápszert meg kell innia. A szoptatást mostanában hagyom abba, mert már szinte napi 20 gramm tejnél nincs több. A 4 deci tápszert a következőképpen osztjuk el:

reggel 130 gramm (ebből 80 gramm cumisüvegből, 50 gramm kanalazva)

ebéd 130 főzelék, 20 tápszer kanalazva

uzsonna 120 gyümi vagy joghurt, 20 tápszer kanalazva

vacsora 130 tápszer, ebből 100 gramm kanállal...

éjszaka felkeltem enni, kb 100 grammot kiszív

Alapból keveset eszik, alig tudom ezt a kis mennyiséget is belekönyörögni. Etetés közben mindenféle játékot, fakanalat, habverőt, telefontöltőt kell a kezébe adni, hogy a figyelmét le tudjam kötni, és belecsempésszek a szájába egy falatot.

Ma reggel besokalltam, elfogyott a türelmem. A cumisüvegből könyörgés árán 60 grammot kiszívott, utána ordított, hogy nem kér többet. Úgy döntöttem, hogy elég volt a 45 percig tartó kanalazgatásokból, közben többszöri átöltöztetésből, és nem adok neki többet. Ennyit evett, kész. Próbáltam már így "bekeményíteni", így a napi másfél deci sem jön össze. Mellette pár kanál főzelék, gyümi és újra kezdődik a fogyás...

Volt már valaki hasonló cipőben? Ti mit tennétek? Kínlódjak továbbra is a kanállal? 10 féle cumisüveget kipróbáltunk, egyikből sem eszi jobban. Vagy sz.rjam le, eszik, amennyit akar? Akkor is, ha az napi 1-2 decinél nem több? Főzelékből, gyümölcsből 70-80 gramm, amit könyörgés nélkül megeszik. Mit tegyek?

2013. jún. 30. 09:17
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

Pufit adtál már neki?

Létezik olyan, ami bio, adalékanyagmentes és 200 Ft.

2013. júl. 4. 11:39
 42/45 A kérdező kommentje:

A darabos kajákkal kapcsolatban nem izgulok, mert látom, hogy nagyon sok baba nem úgy születik, hogy füstölt kolbászt rágcsál :D Olyan felnőttet sem láttam még, aki kizárólag pépeket eszik... Úgyhogy előbb vagy utóbb úgyis megtanulja. Többféle tápszert kipróbáltunk ár, szerintem a cumisüveggel van baja. Abból is van rengeteg fajta.

De itt a nyár, talán megpróbálkozunk a pohárral. Ha meg nem sikerül, gyorsan át tudom öltöztetni, nem?

Igen, a pufi... Már annyiszor akartam venni. Van, aki 6-7 hónaposan már adja a babájának. Nem nyeli félre???

2013. júl. 5. 08:57
 43/45 anonim ***** válasza:

Nyugodtan adhatsz neki pufit, szétolvad a szájában, nem fogja félrenyelni. De ilyen a kölesgolyó is. Vannak sómentes változatok is.

Csőrös poharat, kubus üveget próbáltál már?

2013. júl. 5. 10:26
 44/45 anonim ***** válasza:

Nem nyeli félre a pufit. A babák úgy vannak összerakva, hogy ami félremenne, azt felköhögik, kiöklendezik.

Úgy próbáltál már darabosat adni neki, hogy ő haraphatott bele valamibe, tehát nem te méretezted a falatot?

2013. júl. 5. 13:11
 45/45 A kérdező kommentje:

Ok, lányok. Meg vagyok győzve, ma veszek kölesgolyót. És ha valamit ő haraphat, akkor azt valóba nem nyeli félre. Tegnap cseresznyét kapott. Ő harapta, és olyan fura volt, hogy a héjától ügyesen el tudta választani a gyümölcshúst. Tényleg jól vannak összerakva :)

Nagyon köszönöm a sok segítséget, amit Tőletek kapok!! :)

2013. júl. 6. 10:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!