Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a babádat bántaná a kutyád,...

Ha a babádat bántaná a kutyád, mit tennél?

Figyelt kérdés
-pl.mit tennél a kutyával? Vagy úgy egyáltalán...
2013. jún. 29. 20:55
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
23%
Attol függ.Imadom a kutyam,de ha egy kicsit is éreznem benne a szandekot,vagy mondjuk megharapna agyba főbe verném,pedig imadom ténylet DE a gyerekemet megjobban,mostmar ó az első,a kutya csak másodlagos.
2013. jún. 29. 21:15
 12/33 A kérdező kommentje:

Érdekesek a vélemények. Igen, nálunk sajnos ezt történt. Tegnap a kisfiamat megkapta a kutyánk a kezén. Sebet is okozott ezzel neki, vérzett, stb... 6hónapos a kisfiam, idáig ilyen nem történt. A kutyánk azóta az egyik ismerősömnél van a kertjében.

Őszintén szólva kettős érzések kavarognak bennem mert természetesen a gyermekem az első és legfontosabb a világon, de tulajdonképpen az jár a fejemben, hogy ő egy KUTYA állati ösztönökkel. A kisfiam hirtelen hozzáért a füléhez (én ott térdeltem mellette és a kutyát azonnal félre toltam, mert tudtam, hogy ez nem tetszett neki), de a kutya olyan fél perc mulva hirtelen odaugrott és megkapta) Bár a kutyánkat azonnal "kiiktattam" a házból, de úgy érzem ez az én felelősségem és én tehetek róla. Ott egy baba, egy kutya, és én. Ezek közül kinek kellett volna megelőzni a helyzetet? Nekem. Nem érzem úgy, hogy a kutya megérdemli, hogy végleg eldobjam magamtól, de egyelőre tanácstalan vagyok e téren.

2013. jún. 29. 21:35
 13/33 anonim ***** válasza:
Én még adnék neki esélyt. Tanulnia kell még sokat. De ha javíthatatlan akkor sajnos mennie kellene de ez is sok munka összeszoktatni őket. :) Nyugi ne add fel ilyen könnyen. :)
2013. jún. 29. 21:41
 14/33 anonim ***** válasza:
26%
Amint látom a szerencsétlen nyomi lepontozók megérkeztek. De értelmes választ egyik sem ír csak pontoz...ettől lesz szép álmotok az éjjel??? Nagyobb öröm sose érjen egyikőtöket sem!
2013. jún. 29. 21:43
 15/33 anonim válasza:
100%
a kutyának meg kellett volna mutatni, hogy ki a falkavezér, aztán pedig meg kellett volna értetni vele, hogy a ranglétrán a gyerek áll feljebb. aki azt írta hogy lelövetné...hát no komment, ő is azt érdemelné...egyébként meg azért azt is figyelembe kell venni hogy érthető ha féltékeny egy kutya, hiszen számára a gazdi a minden. viszont egy csivavánál mondjuk megértem, az ilyen kis talajcirkálók, főleg ezek túl vannak tenyésztve és eléggé dilis kutyák, nekem soha nem kéne....imádom a kutyákat, de ezt az egy fajtát kimondottan rühellem
2013. jún. 29. 21:43
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ, hogy milyen kutya, ha egy hatalmas kaukázusi bántja a gyereket, az nem tréfa, de ha egy pirinyó, és max. odakapni tudja, az is más.

Nehéz, meg kell tanítani.

2013. jún. 29. 21:50
 17/33 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat foglalkoztam a kutyámmal anno, sokmindent tud, ért, nagyon okos kutya. Viszont nagyon-nagyon makacs, amit minden igyekezetem ellenére sem tudtam kinevelni belőle. Őnfejű, bizalmatlan, csak azokat szereti, akiket ismer. Viszont a babámmal kezdetektől fogva egész jól elvolt. Megfogtam a babém kezét és simiztem, ő adta neki a jutalomfalatokat, pacsit akart neki adni, mint ahogy nekünk...stb. Nagyon úgy nézett már ki az egész szitu, hogy szereti a gyereket. Ezért vagyok most nagyon magamalatt, hogy ki is irtam ide egy kérdést, mert nagyon bánt ami történt. Nekem még úgy is tünt, hoyg a kutya is megbánta mert a történtek után leszidtam, még talán bele is rugtam párszor és ő akkor is jött utánam (karomban a gyerek orditott) és nyujtotta a mancsát. Nagyon szomorú vagyok a dolog miatt.
2013. jún. 29. 21:50
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Pár dolgot nem érték... Hozzanyult, oke, de miért toltad félre és ha megszűnt a kutyának a veszély, miért kaphatott oda fel perc után már ők nélkül? Lehet, az zavarta, h eltoltad onnan... Ilyen nelunk is volt egyszer, h a nagy kutyám a 7 hős kislánynak odamordult, kapott, mert fekudtek a földön és a kicsi hozzaert. A kutya nem számított re és odakapott , én pont pedig fotózni akartam milyen cukik. :-D jól kikapott a kutya, de tudtam, h nem akarta bántani! Fokozatosan utána is szoktattam őket és vannak szabályok a kutyának, gyereknek id, de ugy látom egyre jobb a helyzet, a kicsi már jár és ha kell felreloki, simizi, falatot, játékot ad neki és látom, h a kutyát már nem feszelyezi ha ott van a gyerek... Türelem, szeretet, bizalom, kitartás, naaagy odafigyelés, szabályok és az a fontos, h a kutya ne érezze tehernek a gyereket. Ne zavarja lokje, húzza, essen rá... Akkor simizze ha a kuitya akarja és legyen privát helye, ahol cak ő lehet. Ha van kedved, írj uzit is. Remélem segítettem. Nekem már nagyjából leesett a kő a szivemrol, cuki együtt és látom, h elfogadta így vagyunk egy család. ;-) sok boldogságot 4 esben... Tudd, h neki ez meg új és szokni kell. ;-)
2013. jún. 29. 21:52
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Mikor a kutya megkapta a pici kezét abban a pillanatba földre kellett volna teríteni a kutyát és ezzel megmutattad volna neki hogy ki a főnök.

Legközelebb fogd meg a nyakán a bőrt mint az anyjuk vágd hanyatt(ne törjön a gerince azért el de ne is legyél finom,de közbe nagyon nyugodt legyél) utána fordítsd az oldalára és semmiféleképpen ne engedd neki hogy a lábai maga alá kerüljenek vagy a fejét elfordítsa.A kutya megpróbál kiszabadulni úgy fog visítani mintha fájna neki de ez nem fáj.És csak akkor engedd el mikor már teljesen elengedte magát(teljesen laza a teste).Ha nagy testü akkor rá is támaszkodhatsz a testeddel és akkor nem tud kiszabadulni.Te végig maradj HIGGADT.A végén pedig zavard el magatoktól a kutyát.

2013. jún. 29. 21:55
 20/33 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó nagyon jól megfogalmaztad :)
2013. jún. 29. 21:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!