Ti bezárjátok/bezárnátok a gyereket a kocsiba?
Kis faluban lakunk.Én megértem,hogy az ember egy kiló kenyérért nem szedi ki a gyereket a kocsiból.Ilyenkor ti rázárjátok az autót?Nekem ez olyan fura.Én sem veszem mindig ki ha nem tart sokáig bevásárolni,de nem zárom rá az autót.
Nekem mindig egy olyan sztori jut az eszembe(egyszer hallottam valahol),hogy míg anyuka bevásárolt kint hagyta a gyerekeket a kocsiba,valaki belement,a kocsi kigyulladt,és a zárt kocsiból nem tudták kiszedni a gyerekeket...
Az ikres anyuka igazán felelőtlen!
Másrészt soha semmilyen körülmények között nem hagyom ott a gyereket (benzinkút,közért) ha rálátok ha nem.Az ördög nem alszik,a baj egy pillanat alatt megtörténhet.Most volt a Családi titkokban (vagy valamelyikben),hogy az anyuka elfelejtett valami kalácsot venni,icipici kisbolt volt,nulla forgalommal,a pénztár mellett hagyta a gyereket,30 mp volt az egész,mire végzett nem volt a gyerek sehol...Tudom,fikció,de van alapja.Nem attól félek,hogy kigyullad a kocsi (jó,attól is,de ez részletkérdés),hanem feltörik az ablakot,kiveszik a gyereket és ennyi...
Soha nem hagyom ott egy autóban a gyerekemet! Az udvarra igen kimegyek a saját házamból amikor alszik és nem tudom éppen ölbe kapni, de mivel elég nagy házunk kamerás bébiőrrel a kezemben nyitom ki a postásnak az ajtót. Teregetni nem szoktam, de amikor a tiszta ruhákat kiveszem a gépből vagy válogatom szét akkor szintén bébiőrrel a kezemben. Főzni úgy főztem amíg kisebb volt, hogy egy hatalmas bébikarám volt a nappali közepén (amerikai konyhás a ház) így gyakorlatilag velem volt. Most 2 évesen meg jön utánam bárhová is megyek...
Sőt! Ha kinyitom a fürdőszoba ajtaját akkor rá is láttam ha zuhanyozni vagy más dolog miatt szükség volt rá.
Ennek ellenére biztosan merem állítani, hogy soha! SOHA! NEM VOLT OLYAN 3-4 perc sem, hogy ha nem lettem volna vele egy légtérben akkor legalább a bébiőrön keresztül ne figyeltem volna. Persze ezt is csak ha aludt. Ha ébren volt akkor ölbe kaptam és bizony úgy mentem kaput nyitni.
De, hogy a házamat elhagyva a boltba ,,átlépjek"... soha nem gondoltam volna rá. Nekem ez annyira magától érthető, hogy nem hagyom felügyelet nélkül egy percre sem. Arról nem is beszélve, hogy az hogy te otthon hagyod a 2 félévesedet azt konkrétan hivatalos formában a törvény bünteti! Szóval ne reklámozd, mert egy rossz akarod emiatt feljelenthet és bizony jogosan fog a gyámügy elővenni!!!
Ez épp olyan amikor valaki azt magyarázza, hogy vezetés közben nem köti be az övét... Megteheti, a nélkül is elindul az autó, ha baj történik akkor később hiába ,,okosabb", de amit tesz az a baj bekövetkezése nélkül is büntetendő...
"emberek közlekednek az utcán..." :)
De édes ez a naivitás, téged sem rúgott még popsin az élet. :) Ha kiveszik a gyereket a kocsiból, senki semmit nem fog tenni. Hány és hány jelenet zajlik naponta az utcán, amikor a többi ember nem tesz semmit! Ha te azt látnád, hogy egy markos fazon kivesz egy gyereket a kocsiból, mit teszel? Megkérded, övé-e? Lekeversz neki egyet? Egyik kezeddel rendőrért tárcsázol, másikkal a fazon grabancát fogod? :)
Ha meg veled történik valami a pár perc alatt, míg távol vagy, mi lesz a gyerekkel a kocsiban? Merthogy történhet bárkivel bármi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!