Ti bezárjátok/bezárnátok a gyereket a kocsiba?
Kis faluban lakunk.Én megértem,hogy az ember egy kiló kenyérért nem szedi ki a gyereket a kocsiból.Ilyenkor ti rázárjátok az autót?Nekem ez olyan fura.Én sem veszem mindig ki ha nem tart sokáig bevásárolni,de nem zárom rá az autót.
Nekem mindig egy olyan sztori jut az eszembe(egyszer hallottam valahol),hogy míg anyuka bevásárolt kint hagyta a gyerekeket a kocsiba,valaki belement,a kocsi kigyulladt,és a zárt kocsiból nem tudták kiszedni a gyerekeket...
Én bent hagyom a gyerekeket a nyitott autóban ha elaludtak, de csak és kizárólag itthon, az udvarban. Többször volt rá példa, hogy bealudtak mire hazaértünk, hát hagytam Őket. Vagy az ablakból lestem rájuk, vagy kiültem a teraszra addig.
Boltban, benzinkúton soha nem hagynám bent Őket.
Gyereket otthon hagyni szintén büntetendő, úgy emlékszem, 12 éves korig.
Egy ikresnek illenék sokkal leleményesebbnek és felelősségteljesebbnek lennie! Nekem is vannak ikreim, mindig olyan boltba mentem velük babakocsival, ahova befértünk! Ha nem volt más lehetőség, segítséget kértem az emberektől, hogy segítsenek lépcsőn felvinni, patikust kihívni, stb! Ez nem szégyen, de gyereket otthon hagyni igen! Miután megtanultak járni, vettem gyerekhámokat minden eshetőségre készen, gondolván, inkább rájuk teszem, minthogy elszaladjanak két irányba! Végül nem használtam mondjuk, megoldottam másképpen.
Balesetek pedig mindig azért történnek, mert az ember nem hiszi el, hogy valami vele is megtörténhet, ill. hogy a gyereke mondjuk fél évesen elég sok minden képes már.
Gyereket nem hagynék se nyitott sem zárt kocsiban bármilyen szituációról legyen szó. Viszont mikor a gyerek már kb 10 éves és meg tudod kérdezni be jön-e vagy marad akkor pl a benzinkútnál ahol rálátok biztosan nem vonszolnám be akarata ellenére (sőt! megkérném, ha végzett a fiú a tankolással vegye el tőle a kulcsot :D)
Egyébként én tankolni is barátnővel jártam. Mindig úgy szerveztem a dolgot, hogy elmentem valakiért és megkértem, hogy ugorjunk már be tankolni addig szórakoztassa a pindurkámat aztán megyünk közösen vásárolni vagy játszótérre...
Igen, itthon hagyom, arra a 2-3 percre, amíg átmegyek az úttesten, a boltba. 3 perc alatt itton vagyok. Nem nyelhetnek félre, mivel a kiságyban alszanak. Ha a mosógépet elindítom az emeleten, vagy teregetek az udvaron, esetleg lemegyek a pincébe, vagy a naggyal vagyok az udvaron, akkor is egyedül vannak a lakásban. nekem senki ne mondja, hogy éjjel-nappal a gyerekkel van, nem főz, csak gyerekkel a kezében, teregetni is csak gyerekkel kézben, mert nem hiszem el.
Úgyhogy hagyjuk a felelősséget, igenis figyelek rájuk, vigyázok rájuk, 3-4 percre pedig igenis magukra lehet hagyni. Vagy itt senki sem csinál olyat, hogy nincs 1 légtérben a gyerekkel?
Sőt, ha csenget a postás, ahhoz is kimegyek, mégpedig ikrek nélkül, csak a 2 évessel. Sajna a postás nem várja meg, hogy 2 alvó gyereket felkeltsek, a babakocsit kivigyem az udvarra, sőt, ha a férjem jön, neki is kimegyek kaput nyitni, és nem 3 gyerekkel a karomon.
És wc-re is merek menni gyerek nélkül, sőt, télen a havat is elsöpörtem.
Már írtam, hogy én mindenhova vittem a keresztlányom, a saját leányzó pocakban.
Én azért szedtem ki a keresztlányom a kocsiból, mert elsősorban gyerek, felügyelet nélkül bármi baja lehet. (Ráadásul rám van bízva, hatalmas a felelősség, a szülők bíznak bennem, ezzel nem élhetek vissza egy felelőtlen percre sem. A saját lányom pedig a sajátom, a szemem fénye, őt azért nem fogom benn hagyni.)
De tényleg annyi minden történhet. Kicsi az esély, de mi van, ha el akarják vinni a kocsimat, és benne a gyerek? Mi van, ha kigyullad a járgány (teszem azt, neki mentek), és nem tudják kiszedni... Vagy szimplán valaki nekicsúszik, és rommá töri, aztán ki tudja mi lesz... Vagy rosszul lesz... Tudom, ezekre elég kicsi az esély, csak ha aztán mégis bekövetkezik a baj, nekem nem jelent megnyugvást, hogy "de kicsi volt az esély". :(
De természetesen, erről mindenki maga dönt a saját veszélyérzete függvényében, illetve vállalja a felelősséget. (Felnőttek vagyunk, nem kételkedem, hogy az itteni válaszolók ne tudnának felelősségteljesen gondolkodni.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!