A háztartási kekszet mivel reszelitek a babátoknak?
Én a babakekszet, amit adok neki, ledarálom. Ill, ami a botmixer részhez van kis turmix, ott bedarálok egy heti adagot, és utána úgy adagolom.
9 hónapos baba anyukája
Inkább gabonapéppel vezesd be a glutént, mert az egészséges, a háztartási kekszbe meg mindenfélét beledarálnak.
Én annak idején az egész babakekszet mozsárban törtem össze, csak pár pillanat, és kész, az embernek nem kell lereszelni az ujját.
Bocs, hogy beleszólok, de megnézed az összetevőket ilyenkor? Én tuti nem adnék ilyet a babának. A cukros háztartási keksz sem jobb, anynival talán, hogy nincs benne káros édesítőszer.
Cukor hozzáadása nélkül készült, búzakorpával kiegészített háztartási keksz.
Összetevõk: búzaliszt, margarin 20% [részben hidrogénezett növényi olajok és zsírok, víz, savópor, só, emulgeálószerek: szójalecitin, zsírsavak mono és digliceridjei, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, tartósítószer: káliumszorbát, színezék: béta-karotin, aromák], édesítõszer (17,7%): szorbit, tojáspor, térfogatnövelõszer (nátrium-hidrogén-karbonát) emulgeálószer (lecitin), aroma, só, savanyúságot szabályozó anyag (borkõsav), édesítõszer (Aceszulfám-K: 712 mg/kg). Glutént, tojásport, szójalecitint és tejszármazékot tartalmaz. Dióféléket, földimogyorót, tejport is felhasználó üzemben készült.
Fenil-alanin-forrást tartalmaz.
A dm-ben lehet kapni cukormentes babakekszet, amiben sem cukor, sem édesítőszer nincs.
Én sima fém reszelőn reszelem. Úgy csináltam, ahogy a 7-es. Először Fosfovit kekszet adtam, majd a 7 gabonás pépből tettem egy-egy kanállal a gyümölcshöz. Nem mertem egyből ezzel kezdeni, mert 4-féle gluténtartalmú és 3 féle gluténmentes gabona van benne. Inkább először csak a búzaglutént vezettem be magában.
Egyébként a jelenlegi ajánlás szerint legkésőbb 7 hónapos korig kell bevezetni a glutént. Én 5 és fél hónaposan adtam először a babámnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!