Mikortól lehet a babának babapiskótát vagy háztartási kekszet adni?
A kérdésedre válaszolva: babapiskótát és háztartási kekszet a tej és tojás tartalmuk miatt 1 éves kor után lehet adni a mai ajánlások alapján. Viszont vannak kifejezetten babakekszek, amik a glutén "hozzászoktatására" nagyon jók és lehet reszelve, vagy darálva a gyümölcsökbe, almába keverni. Ezek közül is a legalkalmasabb (amit már 4 hónapos kortól is adhatsz, nincs benne tej, sem tojás) az a Fosfovit keksz! Én is csak mostanában hallottam erről, azt hittem, hogy minden babakeksz jó a glutén bevezetésére...Szóval ha foglalkozol a mostani ajánlásokkal, akkor valami fent említett kekszhez hasonlót használnék a helyedben. Ha nem izgatnak a mostani dolgok, akkor mehet a háztartási keksz, vagy a babapiskóta is, habár a piskótában a cukor is nagyon sok. Teszem hozzá, az én generációm is a háztartási kekszen és a tehéntejen nőtt fel babakorában!!! :)
Az én babám lassan 7 hónapos lesz, én a Fosfovit kekszet darálom a gyümölcseibe.
a glutént az ajánlás szerint 4-7 hónapos korban kell bevezetni, de minél később, ha még kap anyatejet, annál jobb, akkor is minél később. az anyatej megvéd a glutén esetleges káros hatásától.
a háztartási kekszben és a babapiskótában tényleg sok olyan adalék van, amire nincs szüksége.
a 7 gabonás pép szerintem is a legkevésbé adalékos, sőt vitamin is van benne. de főzhetsz sima kását is vízben, nem tejben, pld búzadarát, vagy zabpelyhet.
de csak keveset, a hivatalos verzió szerint napi fél keksz, vagy kétnaponta 1, ez csak a mennyiség miatt irányadó. és később sem érdemes mindennap, és akkor sem sokat. és bolti kenyeret minél később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!